ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>EĞİTİM
10 Nisan 2016 Pazar - 14:12

‘Önce edep’

Öğrencilere seslenen Sekmen, '“Geleceği inşa edecek olan sizlere tembihim şudur; hayatta her daim şahsiyetli ve edepli olun. Lakayt olmayın. Oturaklı gençler olmanız lazım. Erzurumlu genç böyle olur'dedi

‘Önce edep’

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kayakyolu Çimento Müstahsilleri İşverenler Sendikası Ortaokulu’nun düzenlediği “Kariyer Günleri” programına katıldı.

Okul bahçesinde öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Sekmen için okul korosu da bahçede mini bir konser verdi. Eğitim kurumunda düzenlenen programda tecrübelerini çocuklarla paylaşan Sekmen, “Sevgili öğrenciler, bugünün küçükleri sizler yarının büyükleri olacaksınız. Biz de dün sizler gibi aynı sıralarda oturuyorduk, bugün o sıralardan bu konuma geldik. Ama şunu bilesiniz ki; her canlı doğuyor, gelişiyor ve bir müddet sonra o da hayata gözlerini yumuyor. İnsan da böyle…” dedi. Kerim kitabımız Kur’an’da ilk emrin okumak olduğunu hatırlatan Sekmen, şöyle konuştu: “Eğitimde almış olduğumuz bütün derslerin ana gayesi insanlık vasfımıza daha iyi değer katabilmektir. Bunun için bizim kitabımızın ilk emri ‘Oku’dur. Allah’ü Teâlâ bize öyle buyuruyor. Yine ‘Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?’ diye buyuruyor. Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu arkadaşlar? Biri bir şeyler biliyor, biri de hiç bir şey bilmiyor. Bilen bilmeyenden daha üstün olacak. Bunun için şimdi sizler birtakım bilgileri öğreniyorsunuz. İyi çalışıp gayret eder, derslerinizde başarılı olursanız bu derslerde öğrendiğiniz bilgiler size bir takım vasıflar kazandıracak, güzellikler katacak. İlerleyen yıllarda gireceğiniz üniversite sınavlarında iyi puan alırsanız kiminiz doktor kiminiz hukukçu kiminiz mühendis kiminiz öğretmen kiminiz iktisatçı olacak. Bunun için size tavsiyem; derslerinize iyi çalışırsanız lisede ve üniversitede çok güzel okulları kazanma imkânınız olur.”

“OKUMAK BAŞARININ TEMEL ANAHTARIDIR”

Başkan Sekmen, iyi insan olmanın karakteristik özelliklerle belirginleştiğini ifade etti. Çocuklara sürekli tavsiyelerde bulunan Sekmen, şunları kaydetti: “Geleceği inşa edecek olan sizlere tembihim şudur; hayatta her daim şahsiyetli ve edepli olun. Lakayt olmayın. Oturaklı gençler olmanız lazım. Erzurumlu genç böyle olur. Şimdi bir Avrupalı ile bir Türkiyeli genci yan yana koyduğumuz zaman onları birbirinden hemen ayırt ederiz. Biri hürmetkârdır, bir büyüğü geldiği zaman ayağa kalkar, annesi, babası ve diğer aile büyükleri geldiği zaman elini öper, hürmet eder, bir küçük gördüğü zaman onun başını okşar. Ama bunlar Avrupalı’nın değerlerinde yoktur. Bu bizim milletimizin inanç ve kültüründe vardır. Kızlarımız daha saygılı daha edeplidir. Bunun için benim siz kıymetli genç yavrularımıza bir başka tembihim; çalışkan ve üretken olacağız. Derslerinize güzel çalışın, sürekli kitap okuyun. Kur’an-ı Kerim’i okumayı mutlaka bilin ve okuyun. Bir insanın inancını da mutlaka yaşaması lazım. Ben de sizin gibiydim. Okudum buraya geldim. Bakın ben devlette bir bankada çalıştım. Özel sektörde yöneticilik yaptım. Kaç yaşında? 24-25 yaşımda. Arkasından Belediye Başkanı olduk, hizmet yaptık. Sonra daha büyük bir ilçede belediye başkanlığı yaptım. 11 yıl belediye başkanlığı yaptım. Sonra iki dönem halkımızın oylarıyla seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekilliği yaptım. Orada yasalar çıkarttık, projeler hazırladık, bütçeler hazırladık. Şimdi de Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı olarak buradayız. Demek ki çalışınca, gayret edince iyi şeyler oluyor.”

 
ENER’den Vizyon Proje vurgusu
 
Maltepe’yi ‘Avcu’ vurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uluslararası Öğrenciler Akademisi başladı
“Uluslararası Öğrenciler Akademisi-2016” yapılan kokteylle ve ETÜ Rektörü ...
Atatürk Üniversitesi rekora gidiyor
Üniversitede Fakülte sayısının 23’e, Enstitü sayısının da 8’e ulaştığını ...
Osman Öztaş Hocaefendiye vefa
Oltu’da yaklaşık 40 yıl bir çok camide İmam Hatip ve Kuran kursu hocalığı ...
 
Aziziye ESMEK Eğitime başlıyor
M.COŞKUN-Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin dört bir yanında ...
Hacımüftüoğlu adaylığını açıkladı
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. ...
Öğrenciler, 171’inci yıl coşkusunu paylaştı
Polis haftası münasebetiyle Oltu Karabekir İlkokulundan 25 öğrenci ve ...
 
’Oku-Yorum’ Kütüphane Buluşmaları devam ediyor
Oku-Yorum Gelişim Kulübü ve Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın ...
Umut Çiçekleri Uçurtma Şenliğinde buluştu
Erzurum’un Pasinler ilçesinde Umut Çiçekleri komisyonu tarafından organize ...
Mehmetçik çocukları sevindirdi
Iğdır Valiliği’nin yaptı proje kapsamında askerler köy çocuklarına oyunca ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva