ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>EĞİTİM
22 Eylül 2011 Perşembe - 07:42

Öğrencilere psikolojik destek

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliği’nce okula yeni başlayan öğrencilere yönelik broşür bastırılarak uyarılarda bulunuldu. Anaokulu ve 1. sınıfa başlayan küçük öğrencilerin ilk etapta adaptasyon sorunu yaşayabileceklerinin belirtildiği broşürde, çocukların okula karşı negatif bilgiler geliştirmemeleri için uyarılarda bulunuldu

Öğrencilere psikolojik destek

AHMET AKBUĞA(İHA) - Erzurum Emniyet Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliği’nce okula yeni başlayan örencilere yönelik broşür bastırılarak uyarılarda bulunuldu.
Anaokulu ve 1. sınıfa başlayan küçük öğrencilerin ilk etapta adaptasyon sorunu yaşayabileceklerinin belirtildiği broşürde, çocukların okula karşı negatif bilgiler geliştirmemeleri için şu uyarılarda bulunuldu:
“Anne çocuğu okul öncesinde farklı arkadaşlık kurması için cesaretlendirebilir. Çocuğun güven duyduğu başka aile bireyleri kendi okul deneyimlerini çocuğa aktarabilir. Okulun çocuğa keyifli gelebilecek yönleri anlatılmalıdır.”
Anaokulunda çocukların ilk günlerin stresini büyüklerin yardımıyla atabilecekleri belirtilerek, “Her okula başlayan çocuk aynı tepkiyi göstermez. Anaokuluna başlayan çocukların zaman ve uzaklık kavramı tam oturmadığı için ilk kaygıları bu yönde olur. Evimize ne kadar uzaktayım ? Öğretmen bana kızar mı ? Bu çocukları tanımıyorum. Annem beni alacak mı ? Çocuk, bu soruların cevaplarını yaşayarak öğreneceği için kaygıları da yüksek olmalıdır. İlk gün okulda 1- 2 saat kalmak, annenin onu ne zaman alacağını saat üzerinden göstermesi, öğretmenle tanıştırılıp nasıl yardım isteyeceğini anlatması çıkacak sorunları azaltabilmektir. İlk birkaç gün çocuğun görebileceği bir yerde oturup oradan ayrılmamakta yararlı olabilmektedir.”
UYUM SÜRECİ
Adaptasyon sürecinde anne babalara sorumluluklar düştüğü belirtilerek, “Daha önce okula gitmemiş bir çocuk için 10 günü aşan uyum sorunları varsa anaokuluna gitme durdurulmalıdır. Çünkü çocuk okula gitmek için henüz hazır değildir. Daha önce anaokuluna gitmiş çocuklarda, uzun tatil sonrasında okula dönüş güç olabilir ama okul tanıdıkları bir yer olduğu için burada yaşanan kaygı daha kısa bir sürede atlatılabilir. Taviz vermeden düzen içinde çocuğun okuluna gidip gelmesi sağlanmalı ve çocuğun evde kalmasına izin verilmelidir.” denildi.
ÖDEV SORUMLULUĞU KAZANDIRILMALI !
Anne ve babalarının çocuklarının ödevleriyle ilgilenmelerinin doğru bir yöntem olarak belirtildiği bilgilerde, “Çocukların sorunlarına yardımcı olmak, beraber sorunların üstesinden gelmek küçüklerin hoşlarına gitmektedir. Ödevlerinde anlamadıkları yerlerde yardım isteyebilecekleri söylemeli, yol gösteren kişi olunmalıdır. Okula başlanılan birkaç hafta okuldan eve yapılması için herhangi bir ödev verilip verilmediği sorulmalıdır. Ancak ödevi yapması için ısrarlı olunmamalıdır.
ÇOCUĞUNUZLA OKUL KORKUSU HAKKINDA KONUSUN
Okula gitme vakti dışında bir zamanda çocuklarla okul korkusu hakkında konuşmanın faydalı olacağını kaydeden uzmanlar, “Okul korkusu hakkında çocuğunuzu suçlamayın ya da küçümsemeyin. Bu durumun birçok çocuk tarafından yaşanabildiğini ve zaman için kendisini mutlaka daha iyi hissedeceğini anlatın. Çocuğunuzu tam olarak neyin mutsuz ettiğini öğrenmeye çalışın. Çocuğunuza, olabilecek en kötü şeyin ne olabileceğini sorun. Eğer sizin bu konu hakkında yapabilecekleriniz varsa elinizden geleni yapacağınızı söyleyin. Eğer çocuğunuz okulda fiziksel belirtilerin çok artmasından korkuyorsa, öğretmene uygun bir yerde 10-15 dakika dinlenebileceğini söyleyin. Okul korkusu olan çocuklar, okul dışında daha çok aileleri ile zaman geçirmek, evde oynamak, odalarında yalnız olmak ya da televizyon seyretmek isterler. Birçoğu geceleri arkadaşlarının evinde kalamaz, hemen eve dönmek ister. Böyle durumlarda çocuğunuzu akranları ile vakit geçirmesi için teşvik edin. Çeşitli aktivitelere göndermek, arkadaşlarını evinizde geceleri kalmaları için davet etmek, çocuğunuza yardımcı olacaktır. Okula gitmek istemeyenin ya karnı ağrıyor ya da başı. Eğitim hayatıyla yeni tanışan veya okulda çeşitli sorunlar yasayan çocuklar, gerçekte var olmayan hastalıkları bahane ederek, okula gitmemenin yollarını arayabiliyor. Okul korkusunun oluşturdu sorunlar, zamanında çözümlenememesi durumunda, hayat boyu başarısızlığa davetiye çıkarır." uyarısında bulundular.

 
Pasinler’de Ar-Ge atılımı
 
Erzurum burması patent aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okul kantinleri denetim altında
Gelecek nesillerin sağlıklı büyümesi için okul kantinlerinde hijyen ve ...
Şimşek eğitim gündemini değerlendirdi
Eğitim Bir Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Şimşek, 2011-2012 eğitim-öğretim ...
Kurudirek’e Bilim İnsanı Ödülü
Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. ...
 
Doğu’da Eğitim Sinerjisi
2011-2012 Eğitim ve Öğretim döneminin açılmasıyla birlikte Doğu Anadolu ...
Kariyer’den Erzurum açılımı
İstanbul Kariyer Dershaneleri tanıtım toplantısı Erzurum’da gerçekleştirilecek. Konuyla ...
Pasinler’de ders zili çaldı
Erzurum’un Pasinler ilçesinde “İlköğretim Haftası” düzenlenen programla ...
 
Gökçedere’de okul sevinci
Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Gökçedere Köyü İlköğretim Okulu'nda ders ...
Minik Ayşenur’un örnek azmi
İlk ders zilinin çalması ile birlikte Erzurum’da 195 bin öğrenci ders ...
Eğitim Maratonu başladı
2011-2012 eğitim-öğretim yılı bugün başlıyor. Türkiye’de yaklaşık 16 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva