ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
2 terörist teslim oldu
2 terörist teslim oldu
Polis bu oyuna dur dedi
Polis bu oyuna dur dedi
Erzurum bankacılıkta lider il
Erzurum bankacılıkta lider il
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
HABERLER>EĞİTİM
21 Eylül 2011 Çarşamba - 07:46

Doğu’da Eğitim Sinerjisi

2011-2012 Eğitim ve Öğretim döneminin açılmasıyla birlikte Doğu Anadolu Bölgesinde eğitimde olduğu gibi bölge illeri ekonomisinde de canlılık yaşanmaya başladı.Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği bölüm başkanlığı öğrencileri tarafından bir kitap yeter yardım kampanyası başlatıldı.

Doğu’da Eğitim Sinerjisi

DERLEYEN: ÖZLEM ABUŞOĞLU
2011-2012 Eğitim ve Öğretim döneminin açılmasıyla birlikte Doğu Anadolu Bölgesinde eğitimde olduğu gibi bölge illeri ekonomisinde de canlılık yaşanmaya başladı.
PASİNLER’DE “BİR KİTAP YETER KAMPANYASI”
Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği bölüm başkanlığı öğrencileri tarafından bir kitap yeter yardım kampanyası başlatıldı.
Pasinler Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği bölüm başkanı Ferhat Boztoprak ve turizm kulübü üyelerinin destekleriyle başlatılan kampanya doğrultusunda Pasinler ilçesine bağlı köylerde yaşayan yoksul öğrencilere kırtasiye ve giysi yardımı yapılacak. Kampanya çerçevesinde şuana kadar toplanan malzemeler Pasinler Meslek Yüksek Okulu bünyesinde ki turizm kulübünde biriktirilmeye başlanıldığı belirtilirken İlçe esnafının da yardımlarıyla devam eden kampanyada toplanan malzemeler ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.
Pasinler Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Ferhat Boztoprak, başlatmış oldukları kitap kampanyasıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere öğrenim hayatlarına kolaylık sağlaması için düzenlediklerini, kampanya ya herkesin katılabileceğini söyledi.
BİTLİS’TE BELEDİYEDEN EĞİTİME DESTEK
Bitlis Belediyesi, yeni eğitim ve öğrenim yılında öğrencilerin daha iyi bir ortamda eğitim almaları için bazı okullarda çevre düzenlemeleri yapıyor.
Bitlis merkezde bulunan okul yönetimlerinden gelen talepler üzerine iki okulda dış cephe boyama çalışması bitirilirken, bir okulun bahçesine ise kilitli parke taşı döşemenin yanı sıra duvar yapım çalışmaları da devam ediyor. Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitimlerini sürdürmeleri için boyama, kilitli parke taşı döşeme ve duvar çalışması başlattı. İdrisi-i Bitlis ve 75'nci Yıl ilköğretim okullarının dış cephelerinin boyanması için belediyeden tahsis edilen iki vinçle iki personel okulların dış cephelerini boyadılar. Boyama işleminden sonra yeni bir görünüme kavuşan okul 2011-2012 eğitim-öğretim yılına hazır hale geldi. Ayrıca Yükseliş İlköğretim Okulu'nun bahçesine kilitli parke taşı döşenirken istinat duvarı yapımı da devam ediyor.
YARDIMSEVERDEN ÖĞRENCİLERE AYAKKABI YARDIMI
Ardahan Çıldır’da görev yapmış eski Tekel Müdürünün kızı tarafından doğduğu topraklar olan Çıldır YİBO öğrencilerine ayakkabı yardımı yapıldı.
İlçe Milli Eğitim müdürü ve YİBO öğretmenlerinin nezaretinde fakir öğrencilere ayakkabılarını Erten Gökdemir kendi elleriyle hediye etti. Uzun yıllar sonra ilk kez geldiği doğduğu topraklara yardımlarının süreceğini belirten yardım sever Gökdemir, ‘’Bu benim ilk gelişim olmasından dolayı yaptığım yardım benim nazarımda yetersizdir. Fakat bundan sonra ömrümde el verdiği sürece Çıldır’lı çocuklara yardımlarımı sürdüreceğim. Bu yaptıklarım büyütülecek birşey değil ve benim Çıldır’a vefa borcumdur’’ dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Hüseyinoğlu yardımlarından dolayı Erten Türkdemir’e teşekkür ederek ‘’İlçemiz çocukları sizin gibi duyarlı yardımsever kişilere her zaman ihtiyaç duymaktadır. Öğrencilerimize yapmış olduğunuz yardımlar umarım örnek teşkil eder ve daha çok yardımseverin ilçemize gelmesi sağlar’’ dedi.
ÖĞRENCİLERDEN ADAR’A ZİYARET
Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir grup öğrenci Ardahan Milli Eğitim Müdürü Selim Adar’ı ziyaret etti.
Okul Müdürleri Nail Gündüz ile Mesude Evgin rehberliğinde gerçekleşen ziyarette, minik öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Adar ile bir süre sohbet ettikten sonra, merak ettikleri konular hakkında bilgi aldı.
İl Milli Eğitim Müdür vekili Selim Adar,”Öğrencilerimiz makam ziyaretlerine geldiler, öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bugünün küçükleri yarının büyükleri olarak, bu çocuklarımızı hayata alıştırıyor, hayata tutunabilmeyi öğretiyoruz. İnşallah bugünün küçükleri, yarının büyükleri olarak bu makamları temsil edecekler. Çocuklarımızın hepsi birer çiçektir, hepsini çok seviyor ve burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.”dedi.
Öğrenciler daha sonra İl Mili Eğitim Müdürü Selim Adar ile hatıra fotoğrafı çektikten sonra makamda ayrıldılar.
İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNDEN VALİ TEKMEN'E ZİYARET
İlköğretim Haftası nedeniyle ziyaretine gelen öğrencileri kabul eden Vali Mustafa Tekmen tüm öğrenci ve öğretmenlere yeni eğitim döneminde başarılar diledi.
İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında Ardahan Merkez Cemal Zekiye Vatan ile Atatürk İlköğretim okullarında okuyan bir grup öğrenci ve öğretmen, Vali Mustafa Tekmen’i makamında ziyaret ederek, çiçek takdim etti.
Tekmen, öğrencileri kabulünde Ardahan’daki öğrencilerin iyi bir dönemin içinde olduğunu belirterek, 2011-2012 eğitim öğretim döneminin sorunsuz bir şekilde başladığına dikkat çekti.
Ardahan’da eğitimdeki alt yapının büyük bir bölümünü bitirdiklerini kaydeden Tekmen, şunları konuştu:“Bugün çok iyi imkânlardayız. Şükürler olsun fiziki anlamda Türkiye ortalamasının çok üstündeyiz. Siz yeter ki, çalışın. Biz sizden bunu istiyoruz. İmkânlarımız daha da iyi olacaktır.”
Daha sonra Tekmen, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
ÇILDIR ŞENLİK TALEBE YURDU TAMAMLANDI
Ardahan’da yapımına 3 yıl önce başlanan Çıldır Şenlik Talebe Yurdu tamamlandı.
50 öğrenci kapasiteli Çıldır Şenlik Talebe Yurdu bu yıl öğrenci alımı yaparak faaliyete geçecek. Dört katlı olan talebe yurdu yemek hanesi, etüt odaları, yatakhanesi lavabo -banyoları ve misafir odasıyla günümüz modern yapısına uygun şekilde inşa edildi.
Yurtta kalacak öğrencilere yurt öğretmenleri tarafından eğitim-öğretimlerine destek ve katkı sağlamak amacıyla ek dersler vererek başarının en üst seviyeye çıkmasını sağlayacaklar. İlçemizin ilk özel yurdu olan Çıldır Şenlik Talebe Yurdu görüntüsüyle çevreye güzellik katarken, eğitimdeki başarısızlığın önüne geçmek için gerekli çalışmalarla ilçenin başarısına büyük katkı sağlaması amaçlanıyor.
 VELİLER KIRTASİYE YERİNE SOKAK TEZGAHLARINI TERCİH EDİYOR
Hakkari'de yeni eğitim öğretim yılı başlarken, hala öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılayamayan veliler daha ucuz ürünlerin yer aldığı sokak tezgahlarını tercih ediyorlar.
Okulların başlaması ile birlikte velilerin okul malzemesi alım telaşı sürüyor. Mağazalardan okul kıyafeti, kırtasiyelerdeise defter, kalem ve çanta alamayan dar gelirli aileler çarşı merkezinin değişik cadde kenarlarında kurulan seyyar tezgahları tercih ediyor. Vatandaşlar, gerek okul elbisesi ve gerekse kırtasiyenin iş yerlerinde pahalı olduğunu, çok sayıda öğrencisi olan ailelerin malzemeleri buralardan almak yerine uygun fiyatta satışların yapıldığı seyyar tezgahları tercih ettiklerini ifade ettiler. Cumhuriyet Caddesi üzerinde tezgah kurarak kırtasiye malzemesi satan Sadi Engin ise, kırtasiyelere göre kendi fiyatlarının çok daha ucuz olduğunu anlattı. Alım gücü olmayan vatandaşların böyle bir hizmet verdikleri için kendilerine teşekkür ettiğini belirten Engin, okulların başlamasıyla birlikte birçok işsiz arkadaşının da seyyar tezgah kurarak bu yoldan aile bütçelerine katkıda bulunduğunu söyledi.
 "EĞİTİMDE DEVRİM YAŞANDI"
- Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van İl Başkanı Abdullah Aras, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısı ile bir açıklama yaptı.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da barışa, huzura ve dostluğa merhaba denilen 2011-2012 eğitim öğretim yılına kavuşmuş olmanın sevincini yaşadıklarını belirten Abdullah Aras, eğitim alanında partilerinin yaptığı hizmetleri anlattı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin eğitime vermiş olduğu önemin yapılan yatırımlarla kendisini belli ettiğini ifade eden Aras "İlimizde eğitimde adeta devrim niteliğinde değişimler yaşanmıştır ve bu yatırımlar göz önündedir. Gerek mevcut okullarımızın modernize edilmesi, ve gerekse yeni eğitim yuvaları yapılarak önemli bir noktaya gelinmiştir. Çocuklarımızın daha rahat bir ortamda öğrenimlerini sürdürmeleri için hükümet eliyle her türlü hizmet yapılmıştır. Okullarımızın gerek bilgisayar donanımı ve gerekse fiziki yapıları çağın gerektirdiği şekilde oturtulmuştur. Ailelerimize her türlü eğitim desteği de verilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı da, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında öğrenci ve öğretmenlere toplam 204 milyon 275 bin 661 ders kitabını ücretsiz dağıtılmıştır. Anlayışımızda eğitimin çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Dünyanın bütün ülkeleri eğitime büyük önem vermektedirler. Son yıllarda hükümetimiz döneminde yapılan eğitim yatırımları ile bu standartlar yakalanmıştır. Genelde ülkemiz, özelde ise ilimizde çocuklarımızı çok sevdiğimize olan göstergemiz, eğitime verdiğimiz önem ve değerdir" diye belirtti.
Abdullah Aras, yaklaşık 75 milyon nüfusa sahip ülkede 16 milyonu aşkın öğrenci bulunduğunu anlatarak "Van'a bu yıl 3 binin üstünde öğretmen ataması gerçekleştirilmiştir. Bu atamaların ardından Van'daki kadrolu öğretmen sayısı 9 bin 900'e ulaşmıştır. 350 bin öğrencinin öğrenim gördüğü ilimizde, artan öğrenci sayısına oranla gerek fiziki altyapıda iyileştirmeler yapılmış ve gerekse öğretmen sayısında yüzde yüz bir artış gerçekleştirilmiştir. Geleceğimiz olan çocuklarımızı eğitimli, donanımlı bireyler olması, geleceğimizin teminat altına alınması açısından çok önemlidir.
Bu duygularla yeni eğitim ve öğretim yılında öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.
ELAZIĞ GENÇLİK MERKEZİ ÖĞRENCİLERİ BELEDİYE BAŞKANI ÜLGÜR GÖKHAN’I ZİYARET ETTİ
Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezlerinin organize ettiği “Gençlik Değişimi” programı kapsamında Çanakkale’ye gelen
Elazığ Gençlik Merkezi öğrencileri Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti.
Belediye Belediye Meclis Salonu'nda heyeti kabul eden Başkanı Gökhan, öğrencilere çeşitli ikramlarda bulundu. Çalışma amaçlarını anlatan grup yetkililerinden sonra söz alan öğrenciler, Çanakkale gezisinde edindikleri gözlemleri anlatarak, duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Belediye Başkanı Gökhan’a Elazığ yöresine özgü hediyeler sunan heyete, Belediye Başkanı Gökhan da Çanakkale’yi tanıtan çeşitli hediyeler takdim etti.

 
Otobüs yolcusunu ezdi
 
Kurudirek’e Bilim İnsanı Ödülü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kariyer’den Erzurum açılımı
İstanbul Kariyer Dershaneleri tanıtım toplantısı Erzurum’da gerçekleştirilecek. Konuyla ...
Pasinler’de ders zili çaldı
Erzurum’un Pasinler ilçesinde “İlköğretim Haftası” düzenlenen programla ...
Gökçedere’de okul sevinci
Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Gökçedere Köyü İlköğretim Okulu'nda ders ...
 
Minik Ayşenur’un örnek azmi
İlk ders zilinin çalması ile birlikte Erzurum’da 195 bin öğrenci ders ...
Eğitim Maratonu başladı
2011-2012 eğitim-öğretim yılı bugün başlıyor. Türkiye’de yaklaşık 16 ...
Öğrencileri yurt telaşı sardı
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (ÖSYS) başarılı olup üniversiteye ...
 
Eğitim her engeli aşıyor..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'ün himayesinde yürütülen ...
Cazibe geri döndü
Erzurum’da imam hatip liselerine kayıtlarda büyük artış yaşandı.Aşırı ...
Ayılar rüyaya girerse..
Rüya tabirlerine göre “rüyada ayı öldürmek” gören kişinin sorunlardan kurtulacağı anlamına geliyor.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva