ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>EĞİTİM
18 Eylül 2011 Pazar - 18:59

Cazibe geri döndü

Erzurum’da imam hatip liselerine kayıtlarda büyük artış yaşandı.Aşırı talep nedeniyle okullarda yer kalmazken, milli eğitim müdürlükleri vatandaşı geri göndermemek için okul arayışına çıktı. YÖK'ün, meslek liselerinin kâbusu olan katsayı uygulamasını kaldırmak için çalışma başlatması sonucu imam hatip liseleri taleplere cevap veremez hale geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Erzurum İmam Hatip Lisesi'ne 500 kontenjan tanınırken, talep ise bin 500'ü aştı. Okul yetkilileri, gelen aileleri geri çevirmek zorunda kalırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü de talebe cevap vermek için arayışlarını artırdı.

Cazibe geri döndü

ERZURUM
Erzurum’da imam hatip liselerine kayıtlarda büyük artış yaşandı.Aşırı talep nedeniyle okullarda yer kalmazken, milli eğitim müdürlükleri vatandaşı geri göndermemek için okul arayışına çıktı.
 YÖK'ün, meslek liselerinin kâbusu olan katsayı uygulamasını kaldırmak için çalışma başlatması sonucu imam hatip liseleri taleplere cevap veremez hale geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Erzurum İmam Hatip Lisesi'ne 500 kontenjan tanınırken, talep ise bin 500'ü aştı. Okul yetkilileri, gelen aileleri geri çevirmek zorunda kalırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü de talebe cevap vermek için arayışlarını artırdı.
 YENİDEN İLGİ ODAĞI
Milli Eğitim Müdürlüğü, ilk aşamada Aziziye ve 50. Yıl İlköğretim okullarını 50. Yıl İlköğretim Okulu'nda birleştirirken, boşa çıkan Aziziye İlköğretim Okulu binası ise imam hatip lisesine tahsis edildi. Bu da çözüm olmayınca Milli Eğitim Müdürlüğü, Palandöken ilçesinde ismi açıklanmayan bir ortaöğretim kurumunun ek binasını imam hatip lisesine devretmek için çalışmalarını hızlandırdı. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, soruna köklü çözüm bulabilmek için Palandöken ilçesi sınırları içerisinde önümüzdeki sene yeni bir imam hatip lisesi yapılması için arsa arayışında bulunduklarını ifade etti. İl merkezinde talebe cevap verebilmek için en az 4 imam hatip lisesi açılması gerektiği dile getiriliyor.
 SARIAVCI’NIN AÇIKLAMASI
Erzurum İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Zeki Sarıavcı, imam hatip liselerine müthiş bir teveccüh yaşandığını ifade etti. Erzurum'da talepleri karşılamakta zorluk çektiklerinin altını çizen Sarıavcı, bunun için Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bina istediklerini ifade etti. Bu noktada bir ilköğretim okulunun kendilerine verildiğini söyleyen Sarıavcı, arayışlarının sürdüğünü vurguladı. Okul aile birliği olarak kendilerinin de bir takım girişimlerde bulunduklarını belirten Zeki Sarıavcı, "İlim Yayma Cemiyeti ile Türk Telekom, yer ayarlanması halinde okul yaptırma kararı aldı. Bunlar kompleks şeklinde olacak. Şu an valilikle irtibatlı olarak yoğun bir şekilde yer tespit çalışmaları sürdürüyoruz." dedi. İlçelerde de yoğun bir talep olduğunu ifade eden Sarıavcı, Horasan ve Tekman ilçelerinde de imam hatip lisesi açılacağını dile getirdi.
 Konuşmasında, YÖK'ün katsayı adaletsizliğini kaldırmak için çalışma başlatmasına da değinen Sarıavcı, "İmam hatip liselerine 28 Şubat öncesine göre daha büyük bir talep var. Normal okul öğrencisi ile bizim öğrencimiz arasında 60 puan fark vardı. Artık bu kalkıyor. Çok sevinçliyiz. Bu çocuklar senelerce mağdur edildiler. Şimdi hakları iade ediliyor. Artık eşit şartlarda yarışacaklar." ifadelerini kullandı.

 
Tarih, yasayla korunacak
 
Erzurum’a Ralli Turizmi müjdesi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eski bir ihl li.. 19 Eylül 2011 Pazartesi 15:14

üniversite okuyup kariyer yapmak isteyenlere hiç önermem..hele sayısal öğrencisine asla..dinini öğrenmek isteyen her yerde öğrenir..akademik kariyer için körelme yeri..ben de okumuştum binamız bile yoktu..ordan burdan esatpaşa yokuşunda sağlık merkezi eskisini bize tahsis etmişlerdi..şimdide kafa değişmemişki yine ordan burdan bilmem nerenin ek binasını tahsis ediyorlarmış..bulacakları barakayada yine kız öğrencileri gönderirler...ana binada ise erkek öğrenciler okur...zihniyet aynı...kız öğrenciye yeni bina yapmak yok..böyle ihl okuyana kadar hiç okumam daha iyi..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ayılar rüyaya girerse..
Rüya tabirlerine göre “rüyada ayı öldürmek” gören kişinin sorunlardan kurtulacağı anlamına geliyor.
Eczacılık Konseyi, İ.Ü'de toplandı
İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen "Ulusal Eczacılık Eğitiminde Akreditasyon" ...
Kız Kur'an Kursu Dualarla Hizmete Açıldı
Palandöken Müftülüğü'nce Kazım Yurdalan Mahallesi'nde yaptırılan kız Kur'an ...
 
Palandöken, velileri uyardı
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
Okul fobili çocuklara psikolojik destek
Okulların açılmasına sayılı günler kala NT Mağazaları öğrenci, öğretmen ...
A.Ü Anadolu tarihine ‘Işık’ tutuyor
Niğde'de yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında, Geç Hitit Dönemi'ne ait ...
 
TÜBİTAK'tan BEÜ'ye proje desteği
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından TÜBİTAK'a sunulan proje onaylandı. BEÜ ...
Özel Aziziye başarıyı ödüllendirdi
Erzurum Özel Aziziye Eğitim Kurumları, Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda ...
gnçtrkcll'liler Ortaç'la yaza veda edecek
Gençlerin Serdar Ortaç konseriyle coşacağı gnçtrkcll Yaza Veda Partileri başlıyor.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva