ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 İYİ Parti’de yeni Başkanlık Divanı belli oldu
 İYİ Parti’de yeni Başkanlık Divanı belli oldu
Erbakan: 'İsrail ile ticaretin kesilmesi olumlu'
Erbakan: 'İsrail ile ticaretin kesilmesi olumlu'
Destici: 'Devlet gereğini yapar'
Destici: 'Devlet gereğini yapar'
Bahçeli'den milli şuur vurgusu
Bahçeli'den milli şuur vurgusu
Erdoğan’a anlamlı hediye: ‘One Minute’ hattı
Erdoğan’a anlamlı hediye: ‘One Minute’ hattı
HABERLER>EKONOMİ
13 Şubat 2010 Cumartesi - 01:54

Noter ücretleri güncellendi

GHA/ Erzurum Noterciler Odası Başkanı Nuri Büyük, 2010 yılı noterlik ücret tarifesinin, 1 Mart’tan itibaren geçerli olmak kaydıyla güncellendiğini bildirdi.

Noter ücretleri güncellendi

2010 yılında uygulanacak noterlik ücret tarifesi netlik kazandı. Erzurum Noterler Odası Başkanı Nuri Büyük, 1 Mart 2010’dan itibaren geçerli olacak yeni tarifeyi açıkladı. Yeni noterlik tarifesinin, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü’nce hazırlanarak, Resmi Gazete’de yayımlandığını belirten Büyük, noterlerin, yaptıkları işlemlerden Harçlar Kanunu’na göre aldıkları payın yüzde 30’u oranında noter ücreti aldıklarını belirterek, yeni tarifenin maddelerini tek tek sıraladı.
//YENİ TARİFE MART AYINDA GEÇERLİ OLACAK
Büyük, “Noterler, yaptıkları işlemlerden Harçlar Kanunu'na göre aldıkları harçların yüzde 30’u oranında noter ücreti alıyorlar. Bu ücret, bir noterlik işleminde 1,98 TL’den az olamayacak. Vasiyetname ve vakıf senedi düzenlemesi 90,05 TL olacak. Bu işlemlerden vazgeçme veya bunların feshi, iptali ve değiştirilmesi, belirtilen ücretin üçte biri oranında ücrete tabi olacak. Düzenleme ücreti alınması gereken bir işlemde hesap edilecek noter ücreti ile düzenleme ücretinden hangisi fazla ise, o ücret alınacak. Her ne suretle olursa olsun, yazılan kağıtların dairede kalan nüshası ile iş sahibine verilen asıl ve örneklerinin her sayfasından 2,69 TL alınacak.” dedi. 
//YENİ TARİFE
1512 sayılı Noterlik Kanunu’nun 103. maddesi hükmü uyarınca, noter tarafından bir dilden diğer dile, bir yazıdan diğer yazıya çevrilen veya çevirtilen kağıtların her sayfasından 22,54 TL alınacağını aktaran Nuri Büyük, “Dışarıda yazılıp onama veya tebliğ için noterliğe getirilen kağıtların karşılaştırılmasından asılları hariç sayfa başına 2,69 TL alınacak. Kanun uyarınca tescili gereken işlemlere ait kağıtlardan, işlem başına maktu olarak 86 kuruş tescil ücreti alınacak.
Saklayacak emanetler için; emanet ister eşya, isterse kıymetli evrak olsun, maktu olarak yıllık 6,30 TL alınacak.” diye konuştu. 
Harç, damga vergisi ve resimden muaf işlemlerle kamulaştırma tebliğlerinin noter ücretilerine ilişkin olarak bilgiler de veren Erzurum Noterciler Odası Başkanı Büyük, “Noterler, özel kanunlarında harç, damga vergisi ve resimden muaf olduğu belirtilen, ancak değer içeren işlemlerden, alınması gereken harcın yüzde 10’u oranında noter ücreti alacaklar. Değer içermeyen bu çeşit işlemler dolayısıyla noterler onadıkları her imza için 2,28 TL ücret alınacak.
Özel kanunlarında harç, damga vergisi ve resimden muaf olduğu belirtilen ve imza onaylamasını gerektirmeyen protesto, ihtarname, ihbarname işlemlerinde ilgilisine tebliğ edilecek her nüsha için 2,28 TL ücret alınacak. Kamulaştırma Kanunu hükümleri uyarınca yapılacak kamulaştırma tebliğlerinde ilgilisine tebliğ edilecek her nüsha için 2,28 TL ücret alınacak. Defterlerin açılış onaylamasından, 100 sayfaya kadar olanlardan, 100. sayfa dahil 86 kuruş; 100 sayfadan yukarı her 100 sayfadan da 32 kuruş onaylama ücreti alınacak. 100 sayfadan fazla olan defterlerin küsuratı 50 sayfaya kadar olursa ücret alınmayacak. 50 ve daha fazla olursa 32 kuruş ücret alınacak. Ara ve kapanış onaylamalarında maktu olarak 32 kuruş ücret alınacak. Özel kanunlarına göre harç, damga vergisi ve resimden muaf olanlara ait defterlerin onaylamasından da, yukarıdaki fıkralar uyarınca ücret alınacak.” şeklinde konuştu. 
//NOTERLİK DAİRESİ DIŞINDA YÜRÜTÜLECEK OLAN HİZMETLER…
Nuri Büyük, kanunda öngörülen bildirim yükümlülükleri doğrultusunda yazılacak her yazı için 86 kuruş bildirim yazı ücreti alınacağını dile getirerek, “Noterler ve imzaya yetkili vekilleri, noterlik dairesi dışında iş yapmak veya Noterlik Kanunu'nun 55 inci maddesi hükmü uyarınca evrak ve defterleri götürmek için daireden ayrıldıklarında gerekli yol giderlerinden başka her işten, her gün için 10, 80 TL yol ödeneği alacaklar. Noterlik dairesi dışında piyango, özel ve resmi kuruluşların kur'a, seçim ve toplantılarında hazır bulunarak; tutanak düzenlemeleri halinde, noterler ve imzaya yetkili vekilleri gerekli yol giderlerinden başka her işten, her gün için 99, 10 lira yol ödeneği alacaklar. Aracı noter, işin gerektirdiği her türlü giderden başka, her işlem için maktu olarak 61 kuruş aracılık ücreti alacak.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Telekom “Türkiye’ye Değer” katıyor
Geliştirdiği ürün ve hizmetlerle müşterilerinin yaşamına değer katan Türk ...
Ticaret sektöründe 14 şubat canlılığı
GHA/14 Şubat Sevgililer Günü, Erzurum piyasalarını da canlandırdı. Alışverişler ...
Yatırım önceliği altyapıda
GHA/İller Bankası 14. Bölge Müdürlüğü, 2009 yılında bölgede hazırlanan ...
 
Çalıştay’dan temenni çıktı
“1. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu Toplantısı”nda Erzurum ...
Tizgili’ye rakip çıktı
GHA/ Erzurum Bakkalcılar ve Manavlar Odası’nı Genel Kurul heyecanı sardı. ...
Tarım’da eğitim süreci
GHA/Erzurum Tarım İl Müdürlüğü’nce yürütülen “Gıda Kontrolörlüğü” kurslarının ...
 
2 bin 500 tarım danışmanı alınacak
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Mart ayı başında 2 bin 500 ...
Teşvikten nasibimiz yok
Hazine Müsteşarlığı:2009 Yılı Ocak-Aralık aylarında verilen KOBİ Yatırım ...
İş Dünyasında 2011 umudu
SAMET ÖZÜNAL/GHA/2011 Üniversitelerarası Kış Oyunlarının kente kazandıracağı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva