ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>EKONOMİ
13 Şubat 2010 Cumartesi - 00:35

Çalıştay’dan temenni çıktı

“1. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu Toplantısı”nda Erzurum ve bölgenin yaşadığı ekonomik, sosyal ve kültürel problemler ele alındı.

Çalıştay’dan temenni çıktı

 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası  tarafından düzenlenen “1. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu Toplantısı” yapıldı.Toplantıda Erzurum’un ve bölgenin yaşadığı ekonomik, sosyal ve kültürel problemler masaya yatırıldı.
//AÇILIŞ SUNUMU
Toplantının açılış bölümünde konuşan ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, kurumsal yapı hazırlıkları süresince Ortak akıl oluşturmayı planladıklarını belirterek, 2009-2013 yılları arasında yürüteceğimiz faaliyetleri ve çalışmaları üyeler ve personel ile birlikte yürütmek için stratejik plan dahilinde takip etme kararı aldıklarını söyledi.
Toplantıda daha sonra konuşan AK Parti Erzurum milletvekili Muhyettin aksak bu tür toplantıların Erzurum için oldukça önemli olduğunu belirterek, şehrin kırılan heyecanının yeniden sağlanması için birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Aksak, konuşmasında geçtiğimiz yıl Kızılay Başkanı Mithat Turgutcan’a verilen TBMM Onur ödülünün bu yılda ERÇİMSAN’daki başarısı ile ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, ve organ nakli konusunda sezon yıllarda önemli çalışmalar ortaya koyan Atatürk Üniversitesi tıp fakültesi Öğretim Üyesi prof. Dr. Yalçın Polat’a verilmesini teklif ettiğini bildirdi.
Toplantının açılış bölümünde konuşan Vali Vekili Nurullah Aktaş ise, Erzurum’un iktisadi, ekonomik ve sosyal sorunlarının değerlendireceği çalıştayın Erzurum’a ve bölgeye önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek, toplantıyı organize eden ETSO yönetimine teşekkür etti.
// HAZIRLIK ÇALIŞMALARI 4 AY SÜRDÜ
Çalıştayda daha sonra 7 ayrı sektör başlığı altında hazırlanan sunumlara geçildi. ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın sunumlar öncesi yaptığı değerlendirmede, çalıştayın 4 ay süren bir hazırlık çalışmasının ardından yapıldığını ifade ederek, 31 meslek grubunun yaptığı çalışmaların veri tabanına dönüştürüldüğünü kaydetti. Akalın, toplantıda yapılan sunumlar ve yapılacak değerlendirmelerin bir kitap haline dönüştürülerek kamuoyu ile paylaşılacağını dile getirdi.
//ÇALIŞTAY SUNUMLARI
Toplantıda daha sonra ETSO Çalıştay Hazırlık Komitesi’nce yapılan hazırlık çalışmalarında “Ticaret-Sanayi-OSB”, “Tarım ve Hayvancılık”, “Ulaşım-İhracat”, “Eğitim”, “Turizm-Sağlık”, “Modernleşme-Şehirleşme-Yapılaşma” ve “İstihdam-İşsizlik” konularında Meclis üyeleri Ahmet Murat Resuloğlu, Haydar Kavurmacı, Muammer Afşin, Şevket Demir, Cüneyt güvenli, Atilla Yıldız ve Celalettin Çetinkaya tarafından sunumlar gerçekleştirildi.
Toplantıya Erzurum Vali Vekili Nurullah Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mevlüt Coşkun, AK Parti Milletvekilleri Muhyettin Aksak, Fazilet Dağcı Çığlık, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, ETB Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, MÜSİAD Başkanı Mustafa Güvenli, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, İlçe kaymakamları, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
//OSB SORUNU
Organize sanayi bölgelerinin nasıl olması gerektiğini anlatan komisyon üyesi Ahmet Murat Resuloğlu da sanayileşme olan kentlerde nüfus artışı olduğunu söyledi. Erzurum'da düşüş nüfus oranlarında düşüş olduğunu hatırlatan Resuloğlu, üretim ve sanayisi gelişen yerlerin büyüdüğünü ve ayakta kaldığını aksi durumun yaşandığı yerlerin ise yok olmaya mahkûm kaldığını ifade etti. Erzurum'un Türkî cumhuriyetlerle ticari ilişkilerini kurup geliştirebileceğini dile getiren Resuloğlu, sanayileşmenin gelişmeme sebebi olarak ise aşama aşama yapılmamasını gösterdi. Erzurum'da küçük sanayileşmeden başlanılmadığını vurgulayan Resuloğlu, "Büyük organize bölgeleri yaptık. Mevcut organize 93 parselden oluşuyor. Bunların 24'ünde üretim var. Parseller çok büyük olduğu için yatırımcı gelmiyor. Başka illerde her tür altyapı hazırlandıktan sonra yatırımcı davet ediliyor. Bürokratik engeller aşıldıktan sonra yatırımcı davet ediliyor. Para talebi bile etmiyorlar. Biz bırakın para talebi, ücret vererek dahi yatırımcıyı getiremiyoruz." ifadelerini kullandı.
//İMALATÇILARIN SORUNLARI
Konuşmadan sonra tuğla üreticisi olduğunu belirten Naci Yılmaz da bürokrasi engelinden yakındı. Yılmaz, elektrikten yer tahsisi gibi birçok konuda bürokrasiye takıldığını dile getirdi.
Erzurum'un geçen yıl eğitimde önemli bir atak gerçekleştirildiğini hatırlatan komisyon üyesi Şevket Demir, 50 ilköğretim okuluna ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Her tayin döneminde öğretmen yapısının deprem geçirdiğinin altını çizen Demir, "Buraya gelen öğretmen bir iki yıl sonra canhıraş bir şekilde kaçıyor. Acemi kışlası gibi öğretmen yetiştirip gönderiyoruz. Bu da eğitimde başarıyı baltalıyor." açıklamasında bulundu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet özay 13 Şubat 2010 Cumartesi 18:18

sayın aksak mithat turgutcandan sonra lütfü yücelik e de üstün hizmet madalyası verdiriyor.çok uyumlu oldu doğrusu.LUTCAN ŞEHRİ olarak anılır artık erzurum sayın aksak SAYESİNDE.AK-LUT-CAN lar ...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tizgili’ye rakip çıktı
GHA/ Erzurum Bakkalcılar ve Manavlar Odası’nı Genel Kurul heyecanı sardı. ...
Tarım’da eğitim süreci
GHA/Erzurum Tarım İl Müdürlüğü’nce yürütülen “Gıda Kontrolörlüğü” kurslarının ...
2 bin 500 tarım danışmanı alınacak
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Mart ayı başında 2 bin 500 ...
 
Teşvikten nasibimiz yok
Hazine Müsteşarlığı:2009 Yılı Ocak-Aralık aylarında verilen KOBİ Yatırım ...
İş Dünyasında 2011 umudu
SAMET ÖZÜNAL/GHA/2011 Üniversitelerarası Kış Oyunlarının kente kazandıracağı ...
140 KOBİ kredi kullandı
İHA/Selp II Küçük İşletmeler Kredi Programı II ve ABİGEM ortaklığında ...
 
EBK’da AB normu
AHMET AKBUĞA/İHA/EBK Kombina Müdürü Atasever, Avrupa Birliği normlarına ...
Devir fiyatı düştü, işlem sayısı arttı
GHA/ İkinci el araç devir fiyatlarının 20 TL’ye düşürülmesi, satış işlemlerini ...
İşverende teşvik sevinci
GHA/Ocak ayına ait SSK primlerinin tahsilat günü yaklaştıkça, daha önce ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva