ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Diyanet  vekaletle kurban bedelini açıkladı
Diyanet vekaletle kurban bedelini açıkladı
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
ATAUNİ Avrupa Üniversiteler Birliğinde
ATAUNİ Avrupa Üniversiteler Birliğinde
Erzurum’da mayıs ayında kar sürprizi
Erzurum’da mayıs ayında kar sürprizi
HABERLER>GUNCEL
24 Eylül 2011 Cumartesi - 08:36

Mülteci Akrami herkesi duygulandırdı

Toplum Merkezi’nde, Türkçe konuşmasını öğrenen Afganlı gençler, adeta şov yaptı. Başkan Küçükler’i Türkçe konuşarak selamlayan mülteci gençlerden Naim Akrami, okuduğu İstiklal Marşı ile ayakta alkışlandı.

Mülteci Akrami herkesi duygulandırdı

M.AKDAĞ/ERZURUM gazetesi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi, oldukça hareketli günlerinden birisini daha yaşadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in kursiyerlerle bir araya geldiği Toplum Merkezi’nde, Türkçe konuşmasını öğrenen Afganlı gençler, adeta şov yaptı. Başkan Küçükler’i Türkçe konuşarak selamlayan mülteci gençlerden Naim Akrami, okuduğu İstiklal Marşı ile ayakta alkışlandı.
2009 yılından bu yana faaliyet gösteren ve bugüne kadar bin 200 kişiye mesleki, sosyal ve kültürel alanda eğitimler veren Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi, Başkan Ahmet Küçükler’i ağırladı. Kursiyerlerle bir araya gelen Başkan Küçükler, Türkçe okuma yazma kursunda öğrenim gören Afganlı gençler tarafından özel olarak selamlandı. İki ayda Türkçe konuşmaya başlayan gençlerden Naim Akrami, Toplum Merkezi’nde açılan kurs sayesinde büyük bir sıkıntıdan kurtulduğunu belirterek, “Toplum Merkezi’nde açılan kurs sayesinde bugün Türkçe konuşabiliyor, okuyabiliyor ve yazabiliyorum. Bize bu imkanı sağladığından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e teşekkür ediyorum.” dedi. Marifetinin bununla da sınırlı kalmadığını İstiklal Marşı’nı okuyarak gösteren Akrami, kursiyerler tarafından ayakta alkışlandı.
SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI
Afganlı gençlerin selamlama konuşmalarının ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, mesleki eğitime verdikleri öneme vurgu yaptı. Gençlerin mesleki, sosyal ve kültürel alanda ihtiyaç duydukları her türlü eğitimin Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’nde verildiğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Toplum Merkezimizde bugüne kadar birbirinden ayrı 60 dalda bin 200’ü aşkın kursiyere eğitim verildi. Bu kursiyerlerimizden 200’ü bugün özel sektörde çeşitli iş kollarında istihdam edilmiş durumdalar.” dedi.
Erzurum’un en büyük sorununun işsizlik; bu sorunun çözümü noktasında karşılaşılan öncelikli problemin ise, nitelikli işgücü ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Küçükler, Toplum Merkezi’nin, işte bu çözüm sürecinde çok büyük bir misyon üstlendiğini ifade etti. Başkan Küçükler, “Toplum Merkezimiz, sosyal belediyecilik anlayışımızın en güzel örneklerinden birisidir. Biz bu merkezde gençlerimize balık tutmasını öğretiyoruz.” ifadelerini kullandı.
“TOPLUM MERKEZİMİZ KURSİYERLERİMİZE YETMEMEYE BAŞLADI”
Toplum Merkezi’nin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere yönelik bir diğer önemli yatırımının da, Gençlik Merkezi olduğunu dile getiren Başkan Küçükler, bu yatırımları, gençlerin geleceklerini garanti alma anlamında önemsediklerini söyledi. Küçükler, “Toplum Merkezimiz, üstlendiği sorumluluğun gereğini o kadar güzel yerine getirdi ki, bugün bu devasa bina kursiyerlerimize yetmemeye başladı. Çünkü her bir sınıfında ayrı bir kurs bulunmakla beraber, her bir katında onlarca kursiyerimiz eğitim görüyor. Biz bu merkezimizin ilerleyen günlerde çok daha geniş ortamlarda faaliyetlerini sürdürmesini sağlayacağız.” şeklinde konuştu.
Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’a sığınan mülteci ailelerin de imdadına yetiştiğine dikkati çekerek, “Toplum Merkezimizde bugün 45 ailemiz Türkçe konuşmasını, yazmasını ve okumasını öğreniyor. Bizim için bu büyük bir mutluluk vesilesidir. Bununla birlikte Afganlı ailelerimize Büyükşehir Belediyesi olarak başta barınma olmak üzere iaşe yardımı da yapıyoruz. Onlar bizim misafirlerimiz ve kardeşlerimizdir. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da onların yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.
BAŞKAN KÜÇÜKLER, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YATIRIMLARINI ANLATTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, konuşmasında Erzurum’da yapılan belediye yatırımlarını da anlattı. Küçükler, Erzurum’un belediyecilik tarihinde çağ atladığını ifade ederek, “Biz rutin belediyecilik hizmetlerini çoktan geride bıraktık. Erzurum’a yeni yatırımlar yapıyor, yeni tesisler kuruyor, devasa adımlar atıyoruz. Bölgenin en büyük çevre yatırımı niteliğindeki Katı Atık Toplama Tesisi Erzurum’da, yine sadece Erzurum’a değil, bölgenin 14 ili ve bu illere bağlı ilçelere tıbbi atık depolama hizmeti veriyoruz. İşte bunlar Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’a kazandırdığı tesislerle mümkün oluyor.” diye konuştu.
Altyapıdan içme suyuna, üstyapı çalışmalarından çevre düzenlemelerine varıncaya kadar Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’u ilklerle tanıştırdığının altını çizen Başkan Küçükler, bu yatırımların her birinin, Erzurum’un hak ettiği hizmetler olduğunu dile getirdi.
Konuşmasının sonunda Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’nin idareci ve öğretmenlerine teşekkür eden Başkan Küçükler’e, kursiyerler tarafından çeşitli hediyeler verildi. Küçükler, Toplum Merkezi’ndeki kursiyerlerin el işi ve göz nuru olan çalışmaların satışa sunulması için bir açık artırma organizasyonunun yapılabileceğini söyleyerek, kendisine sunulan hediyelik eşyaları bu açık artırmada satın almak için elinden geleni yapacağını bildirdi.
TOPLUM MERKEZİ’NİN SINIFLARINI GEZEN KÜÇÜKLER, KURSİYERLERLE SOHBET ETTİ…
Başkan Küçükler daha sonra Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’nin sınıflarını gezerek kursiyerlerle sohbet etti. Halı dokumacılığından el sanatlarına, mesleki kurslardan kültürel içerikli kurslara varıncaya kadar tüm sınıfları tek tek ziyaret eden Başkan Küçükler, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmadı.
Öte yandan Başkan Küçükler’e teşekkür etmek için Toplum Merkezi’ne gelen kursiyerler arasında, istihdam edilen gençler de vardı. Özel sektördeki çeşitli iş kollarında iş bulan gençler adına konuşan Beyza Şanlı, Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı kurslara katıldıktan sonra anında iş bulduğunu belirterek, gençlere tanınan bu imkandan dolayı Başkan Küçükler’e teşekkür etti. Kursiyerlerin istihdam ediliyor olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Küçükler ise, büyük bir coşkuyla karşılandığı Toplum Merkezi’nden, yine kursiyerlerin alkışlarıyla uğurlandı.

 
7 yıldır ev bekliyorlar
 
Arkadaşları okulda, onlar çayırda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya Erdoğan’ı dinledi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda ...
Bakan Şahin Doğu turunda
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, sorunları çözmek için güçlü politikalar ...
Çaykara’da ‘atlı’ kaza
Erzurum’da sahibinin elinden kurtulan bir at pastaneden içeri daldı. Kaldırıma ...
 
Karakoldu, okul oldu
Erzurum'da kullanılmayan karakol binası, ana sınıfına dönüştürüldü.
‘Ortak Amaç’ çağrısı
ENER Başkanı Aksu, yaptığı açıklamada, Erzurum’un sahip bulunduğu entelektüel ...
Microsoft'tan Erzurum yaklaşımı
Erzurum’da bilişim akademisi kurulacak. Bilişim Akademisi Projesi için ...
 
Erzurum için tarihi imza
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Bölgesel ...
Aziziye’de e-belediye atılımı
Aziziye Belediyesi, bir ilki daha gerçekleştirerek teknolojik altyapıya ...
Esmer bir ilki gerçekleştiriyor
Palandöken ilçe Kaymakamlığı, 'Şehirde ne varsa köyde de o olacak' sloganıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva