ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
HABERLER>GUNCEL
23 Eylül 2011 Cuma - 01:13

Microsoft'tan Erzurum yaklaşımı

Erzurum’da bilişim akademisi kurulacak. Bilişim Akademisi Projesi için AK Parti Milletvekili Dr. Yavilioğlu ve Microsoft Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Programları Yöneticisi Erzurum’a gelerek bir takım gezi ve incelemelerde bulunuldu.

Microsoft tan Erzurum yaklaşımı

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu,  Microsoft Türkiye'nin eğitim ve sosyal sorumluluk programlarından sorumlu üst düzey yöneticisi Erdem Erkul ile birlikte Erzurum'a gelerek Bilişim Akademisi ve IT Akademisi kurulması için bir takım gezi ve incelemelerde bulunuldu.
Bu anlamda Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ile Erzurum Teknik Üniversitesi'ni ziyaret eden Yavilioğlu ve Erkul, projenin amaçları ve hedefleriyle ilgili bilgi alışverişinde bulundular.
Vali Yardımcısı Mehmet Gök'ü makamında ziyaret eden Yavilioğlu, Erkul ve beraberindekiler, proje hakkında bilgiler verdi.Yavilioğlu, burada yaptığı konuşmada, Valiliğin okullarda öğrenci ve veliler için güvenli internet kullanımı boyutuyla ilgileneceğini kaydetti.
Vali Yardımcısı Gök de, projeye her alanda destek vermeye hazır olduklarını belirterek, güvenli internet kullanımının eğitim açısından son derece önemli olduğunu kaydetti.
Daha sonra Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Yavilioğlu ve Erkul, Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu ile görüştü. Yavilioğlu'nun girişimleri doğrultusunda Erzurum'da Bilişim Akademisi kurulması konusunu gündemlerine aldıklarını anlatan Erkul, akademinin ekim ayında açılacağını kaydetti. Erzurum'un, son yıllarda kaydettiği olumlu gelişmelerin, bilgi teknoloji yatırımları açısından önemli olduğunun altını çizen Erkul, gelecek yıllarda bu alanda ortaya çıkacak nitelikli eleman ihtiyacının, yine çeşitli eğitim programlarıyla Bilişim Akademisi tarafından karşılanabileceğini ifade etti.
ÜNİVERSİTE ZİYARETİ
Daha sonra Atatürk Üniversitesi'nde de Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak ile görüşen Yavilioğlu ve Erkul, Koçak'a proje hakkında bilgi verdi. Yavilioğlu, üniversitede, Bilişim Enstitüsü ve Mühendislik Fakültesi ile işbirliği içinde IT Akademisi kurulacağını ifade etti.
Koçak da, projeye her açıdan destek vereceklerini belirterek, bilişim sektörünün eğitimde önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nı(ETSO) da ziyaret eden Yavilioğlu ve Erkul, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve iş adamlarıyla görüştü. Erkul burada yaptığı konuşmada, Erzurum'daki KOBİ'lerin e-ticaretten daha fazla faydalanabilmelerine imkan tanımak, web tasarımı konularında ihtiyaç duydukları teknik destek ve bilgiyi sunmak için ETSO ile ortak bir çalışma yapmak istediklerini dile getirdi.Yavilioğlu da, e-ticaretin önemine değinerek, projeyle istihdam artacağını kaydetti.
ETÜ ZİYARETİ
Yavilioğlu ve Erkul son olarak Erzurum Teknik Üniversitesi'ni ziyaret ederek, proje hakkında Rektör Prof Dr. Muammer Yaylalı'ya bilgi verdi.
Öğrencilere ücretsiz yazılım desteği vereceklerini belirten Erkul, üniversitenin sempozyum, panel ve konferans gibi etkinliklerine sponsor olacaklarını da kaydetti.
Yaylalı da projenin teknik eğitim açısından önemli olduğunu ifade etti.
Ziyaretlerden sonra Erzurum Öğretmenevi'nde basın toplantısı düzenleyen Yavilioğlu ve Erkal, Erzurum'da düzenledikleri gezi ve incelemeler konusunda değerlendirmelerde bulundular. Yavilioğlu, Erzurumluların eğitimlere ilgi göstermesinin önemine değinerek, istihdamın artmasının bu yöndeki talebe bağlı olacağını kaydetti.
Teknoloji ve bilişimin önemine değinen Yavilioğlu, "Erzurum bilişimle dünyaya açılacak. E-ticaretle, bilgisayar yazılımı, tasarımı ile teknolojik alt yapısını güçlendiren Erzurumlu bu sektörde önemli istihdam oluşturacak" dedi.
Erkul da, Sosyal sorumluluk kapsamında Milletvekili Yavilioğlu'nun girişimleriyle Erzurum'da önemli çalışmalara imza atmanın heyecanını yaşadıklarını kaydetti. Erdem Erkul, görüşme yaptıkları kurumlarla 2 yıl süreli protokol yapacaklarını sözlerine ekledi.
 

 
Erzurum için tarihi imza
 
Yıldırım’dan bir proje, bir müjde
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
atatürk 23 Eylül 2011 Cuma 08:55

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Bilgisayar Mühendisliği bölümü var.Birbirlerini son derece iyi tamamlar.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum için tarihi imza
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Bölgesel ...
Aziziye’de e-belediye atılımı
Aziziye Belediyesi, bir ilki daha gerçekleştirerek teknolojik altyapıya ...
Esmer bir ilki gerçekleştiriyor
Palandöken ilçe Kaymakamlığı, 'Şehirde ne varsa köyde de o olacak' sloganıyla ...
 
Yarım asırlık dostların çilesi
Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde yaşayan yarım asırlık dört dost ...
Gelin, polis otosuyla düğüne götürüldü
Erzurum'da damadın kullandığı gelin arabası kazaya karışınca gelin, resmi ...
Basketbol’da Türkiye Kupası heyecanı
Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası eleme grubu müsabakalarında B grubunda ...
 
HES zirvesinden sonuç çıkmadı
Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı Beldesinde süren HES olaylarına karşı protesto ...
‘Ahilik milli terbiye sistemi’
Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Fırat, ahilik ocaklarının sanat ...
Yayaları ıslatanlara ceza geliyor!
Artık trafik de Avrupa Birliği standartlarında olacak. Hükümetin Meclis'e ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva