ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
HABERLER>EKONOMİ
23 Eylül 2011 Cuma - 01:17

Yıldırım’dan bir proje, bir müjde

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Erzurum-Erzincan Karayolu üzerinde bulunan Sansa Deresi Tüneli temel atma töreninde Erzurum’u da ilgilendiren hızlı tren konusunda müjde verdi. Ankara- Sivas yüksek hızlı tren yapımının devam ettiğini, bu yıl içinde Sivas'tan Erzincan ve Erzurum'a kadar kısmını iki kademe halinde ihale edeceklerini anlatan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, böylece Erzincan- Ankara arasının 5, İstanbul'un ise 8 saat olacağını bildirdi.

Yıldırım’dan bir proje, bir müjde

ERZURUM
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Erzurum-Erzincan Karayolu üzerinde bulunan Sansa Deresi Tüneli temel atma töreninde Erzurum’u da ilgilendiren hızlı tren konusunda müjde verdi. Ankara- Sivas yüksek hızlı tren yapımının devam ettiğini, bu yıl içinde Sivas'tan Erzincan ve Erzurum'a kadar kısmını iki kademe halinde ihale edeceklerini anlatan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, böylece Erzincan- Ankara arasının 5, İstanbul'un ise 8 saat olacağını bildirdi.
TEMEL ATMA TÖRENİ
Erzincan'da Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le birlikte Sansa deresinde tünel ve Adalet Sarayının temel atma törenlerine katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Terör belasından herkesi kurtaracağız. Bunun başka yolu yok" dedi.
 Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan- Erzurum karayolunun Pülümür yol ayırımında iki tünelin temel atma törenine katıldı. Sansa geçidinin başında 55 kilometrelik karayolunu Fırat'ı adeta dize getirerek bir otoyol kalitesinde bölünmüş yol olarak yaptıklarını anımsatan Yıldırım, korkulu Sansa geçidinin artık tarihe mal olduğunu vurguladı. Yıldırım "Tunceli yol ayrımının girişinde bulunan virajlı yol, en zor olan kısımdı. Burada kazalar olduğunu, canlar yandığını herkes biliyor. Sansa'yı boydan boya ip gibi köprüler ve viyadükler ile geçmişken burayı da tünelle geçelim, işi taçlandıralım istedik" dedi. Bakan Yıldırım şöyle devam etti:
 "BU BAYRAK HEPİMİZE YETER"
"Terör belasından herkesi kurtaracağız. Bunun başka yolu yok. Herkes aklını başına alsın. Bu ülkenin geleceğini, bu ülkenin milletini düşünüyorsanız, bunun yolu masum insanların hayatını katletmek değildir. Bunun yolu düğüne giden altı genç hanımın hayatını sona erdirmek değildir. Bunun yolu kalkınma hamlesine katkı sağlamaktır. Söylenecek söz varsa herkes gelsin söylesin. Bizim tek vazgeçemeyeceğimiz şey şu ay- Yıldızlı bayrağımızdır. Bu bayrak hepimize yeter. Onun gölgesinde tek devlet, tek millet, tek vatan olarak ilelebet yaşayacak bu millet. Bunu herkes kafasına koysun."
 Konuşmaların ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte iş makinesinin başına geçerek tünelin ilk delme işlemini gerçekleştirdi.
 HIZLI TREN İHALESİ
Bakanlar buradan Fevzipaşa Caddesi üzerinde Adalet Sarayının temel atma törenine katıldı. Ankara- Sivas yüksek hızlı tren yapımının devam ettiğini, bu yıl içinde Sivas'tan Erzincan ve Erzurum'a kadar kısmını iki kademe halinde ihale edeceklerini anlatan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, böylece Erzincan- Ankara arasının 5, İstanbul'un ise 8 saat olacağını bildirdi.
 YARGIDA BİLİŞİMİ EN İYİ KULLANAN ÜLKE TÜRKİYE
Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise ülke genelinde 145 adalet sarayının hizmete girdiğin, 37'sinin inşaatının devam ettiğini, 70 kadarının da proje ve ihale aşamasında olduğunu bildirdi. Yargının fiziki altyapısı ve mekan sorununu ortadan kaldıracak adımları hızla attıklarını kaydeden Ergin, teknolojik altyapı, bilişim sistemlerinin kullanmasıyla hızlı yargılamanın önünü açtıklarını belirtti. Bakan Ergin, "Avrupa Konseyi üyeleri arasında yargıda bilişim teknolojisini en iyi kullanan ülke Türkiye. Hakim, savcı açığını kapatmak için önemli gayretler gösteriliyor. Sadece bu yıl bin 200 hakim, -savcı alıyoruz. İnşallah birkaç yıl içinde hakim savcı açığını tamamlayacağız. Yeni adli yılla birlikte hem Yargıtay hem de Danıştay'da geçmiş yıllara göre çok daha seri şekilde temyiz incelemeleri yapılabilecek noktaya geldik" diye konuştu.
 Bakanların konuşmasından sonra önümüzdeki 29 Ekim 2012 yılında teslim edilmesi planlanan Adalet Sarayının temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından atıldı. Bakan Yıldırım ve Ergin, hava yolu ile Ankara'ya hareket etti.

 
Microsoft'tan Erzurum yaklaşımı
 
‘Yaşasın Türk Milleti’
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsmet Çakır 23 Eylül 2011 Cuma 20:20

Karayolları ve demiryolları hatlarının kısalmasıyla doğunun ulaşım sorunu çözülüyor. Bu yatırımlar için hükümeti ktluyoruz. artık Ankaraya altı saatte gideceğiz inşallah

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA’dan Moskova çıkarması
110 ülkeden binden fazla turizm şirketini ve dünyanın önde gelen tur operatörlerini ...
Silaj tekniği yaygınlaştırılıyor
Erzurum Ovası'nda Silaj Tekniğinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında, ...
SERKA’dan teknik destek açılımı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) 2011 yılı Teknik Destek ve Küçük Ölçekli ...
 
‘Erzurum imkanlarını fırsata çevirmeli’
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ...
Maden var, işletmeci yok..
Erzurum’un Narman ilçesindeki Zengin Civa, Altın, Krom, Bor Ve Mermer ...
İllerin bütçe performansı açıklandı
Bütçenin 2.1 milyar TL fazla verdiği 2011 yılının 8 ayında, 70 milyar ...
 
İstikrarın belgesi….
Erzurum’da protestolu senet sayısı ve tutarındaki rekor düşüş seyri Ağustos ...
‘İstikrar sürüyor, Türkiye büyüyor..’
2011 Ağustos ayında 370 adet yatırım teşvik belgesi düzenlendiğini ve ...
Erzurum burması patent aldı
Erzurum’da kadınların vazgeçilmez süs eşyaları arasında bulunan burma ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva