ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
HABERLER>GUNCEL
23 Eylül 2011 Cuma - 01:21

‘Ortak Amaç’ çağrısı

ENER Başkanı Aksu, yaptığı açıklamada, Erzurum’un sahip bulunduğu entelektüel sermayenin gerçekleştirilecek atılımların lokomotif gücü olacağını belirtti. Aksu, “. Şehir önderleri, yerel medya, sivil örgütler ‘hizmet mayalanması’ aşamasında kendi görüş ve önerilerini toplumla paylaşırlarsa iyi olur. “Toplumsal müşavereden’ hayırlı sonuçlar çıkar” dedi.

‘Ortak Amaç’ çağrısı

ÖZLEM ABUŞOĞLU/ERZURUM gazetesi
Erzurum’un makul bir süre içerisinde bölgenin ve ülkenin parlayan yıldızı haline geleceği bildirildi.
Şehrin bunun için gerekli olan coğrafi, tarihi ve stratejik alt yapıya sahip olduğu vurgulandı.
ENER Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, yaptığı açıklamada, Erzurum’un sahip bulunduğu entelektüel sermayenin gerçekleştirilecek atılımların lokomotif gücü olacağını belirtti.
Aksu, “Elbette şehir yöneticileri ve ilgililer bu konuyu düşünecekler, yeni hizmet dönemi dağarcığına ‘yeni ve parlak hedefler’ koyacaklar. Şehir önderleri, yerel medya, sivil örgütler ‘hizmet mayalanması’ aşamasında kendi görüş ve önerilerini toplumla paylaşırlarsa iyi olur. “Toplumsal müşavereden’ hayırlı sonuçlar çıkar” dedi.
ORTAK AMACA YOĞUNLAŞMA
Universiade 2011’in  şehrin dünya çapında tanıtımı, kente tesislerin kazandırılması bakımından çok yararlı olduğuna dikkat çeken Aksu, Ancak, bize göre organizasyonun asıl yararının ‘şehri ortak bir amaca kilitlemesi’ olduğunu söyledi.
Şehir, birkaç yıl boyunca adeta bu konuyla yatar kalkar hale geldiğine de işaret eden Aksu, “Hemşerilik enerjisi ilk kez böyle bir ortak amaca yönlendirilebildi. Ortak hedefler konulursa ve toplum buna inandırılırsa ‘şehirde ortak heyecan dalgalarının’ kolayca oluşturulabileceğini 2011 bize gösterdi” dedi.
Aksu, önümüzdeki hizmet döneminde şehri ortak bir istikamete sürükleyecek yeni hedeflere ihtiyaç olduğunun da altını çizen AKSU, şehrin ustalık dönemindeki yol haritasında yer alacak projelerin, hedeflerin önem taşıdığını belirtti.
ENER’İN ‘USTALIK DÖNEMİ’ YOL HARİTASI
“Şehrin ‘ustalık dönemi’ yol haritası belirlenirken, ENER tarafından kamuoyu ile paylaşılan üç önerinin gözden ırak tutulmaması gerektiğine inanıyorum” diyen AKSU, önerileri şöyle sıraladı:
‘ERZURUM AVRASYA VE ORTADOĞU’NUN HAYVANCILIK MERKEZİ HALİNE GETİRİLMELİ
Türkiye’nin uygulayacağı ‘Hayvancılıkta Devrimsel Dönüşüm Projesi’nin, Doğu Anadolu Bölgesi eksenli ve Erzurum merkezli olmalı. Erzurum’un yüksek teknolojiye dayalı hayvancılık ve bağlı gıda sanayi alanında yeni atılımları yapacağından kuşku duymuyoruz. Erzurum ekonomisini gelecekte iddialı kılacak ve şehrin zenginleşme atılımını gerçekleştirecek olan temel unsun ‘üretime dayalı’ bir kalkınma anlayışıdır. Bunun temel eksenini de yüksek teknolojiye dayalı hayvancılık ve gıda üretiminin sanayileşmesi, yerel ürünlerin küresel marka haline gelmesidir. Bunun için atılması gereken adımlardan ilki ‘Hayvancılık organize sanayi Bölgesi’nin bir an önce kurulması olacaktır. Ulusal hayvancılık reformuna ilişkin programların pilot ve odak ili de Erzurum olarak ilan edilmelidir.’
DOĞU ANADOLU BİLİŞİM VADİSİ PROJESİ
Bölgenin kalkınması konusunda bir yandan geleneksel ekonomik arayışların sürdürülmesi gerektiğini savunurken, diğer yandan da 'teknolojik sıçramalar' yapmamız gerektiğine inanıyoruz.
Doğu Anadolu Bölgesi’ni, Erzurum merkezli bir 'yüksek teknoloji bölgesi' yapma hedefine vurgu yapan ENER'in 'Doğu Anadolu Bilişim Vadisi Projesi' ustalık dönemi hedefleri arasında mutlaka yer almalı...
HAFİF RAYLI SİSTEM
Geldiğimiz noktada Erzurum’da toplu taşıma “olursa iyi olur” tarzında bir yatırım olarak değil, “olmazsa olmaz” bir proje haline geldi.
Çağdaş şehircilik, ‘geleceğin kenti’ni planlamaktır. Raylı sistemin, geleceğin Erzurum’u için temel bir ihtiyaç haline geldiği düşüncesindeyiz… Hafif Raylı Sistem, üzerinde ciddiyetle durulmaya layık bir ‘ustalık dönemi projesi’ olarak karşımızda duruyor’.
Aksu, bunlara ek olarak, şehrin ortak hizmet enerjisinin ‘Erzurum Teknik Üniversitesi’ni de sarıp kuşatmak olduğunu söyledi.
KURUCU ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNE DESTEK ÇAĞRISI
‘Kurucu Üniversite yönetimine tüm şehrin destek olması gerekiyor. Bu sevimli evladını şehir, şefkat ve ilgiyle büyütmeli. Çünkü Teknik Üniversite şehri ‘bilgi toplumuna’ taşımakta güçlü bir köprü olacak’ değerlendirmesi yapan Aksu, şöyle devam etti:
‘Teknik Üniversite’ye klasik bölümlerin yanı sıra Biyomedikal Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Doku Mühendisliği ve dört mühendislik dalının (elektronik,
makine, bilgisayar ve kontrol mühendislikleri) katkıları ile oluşmuş disiplinler arası bir mühendislik alanı olan Mekatronik Mühendisliği gibi bölümlerin açılması ‘ustalık döneminin’ şehre armağanı olacaktır…
Erzurum’un önümüzdeki hizmet döneminde, daha önce çeşitli siyasi şahsiyetler tarafından da açıklanan “Erzurum’un geleceğin Davos’u” haline getirilmesi, Erzurum’un “kongre şehri” yapılması, Palandöken’in tüm spor dalları açısından ‘kamp, eğitim, antrenman merkezi’ halinde yapılandırılması, Tam kapasiteli modern bir kültür merkezi inşası, İstiklal ve savunma müzesinin açılması, konuları da tartışılmalı ve bu alanlarda somut adımlar atılmalıdır’. Özet olarak tekrarladığımız ‘yol haritasının ‘ detayları http://www.enerstratejimerkezi.com/Projeler.aspx adresinden incelenebelir.”

 
‘Yaşasın Türk Milleti’
 
Uluslararası Bölge Kalkınma Konferansı başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Microsoft'tan Erzurum yaklaşımı
Erzurum’da bilişim akademisi kurulacak. Bilişim Akademisi Projesi için ...
Erzurum için tarihi imza
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Bölgesel ...
Aziziye’de e-belediye atılımı
Aziziye Belediyesi, bir ilki daha gerçekleştirerek teknolojik altyapıya ...
 
Esmer bir ilki gerçekleştiriyor
Palandöken ilçe Kaymakamlığı, 'Şehirde ne varsa köyde de o olacak' sloganıyla ...
Yarım asırlık dostların çilesi
Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde yaşayan yarım asırlık dört dost ...
Gelin, polis otosuyla düğüne götürüldü
Erzurum'da damadın kullandığı gelin arabası kazaya karışınca gelin, resmi ...
 
Basketbol’da Türkiye Kupası heyecanı
Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası eleme grubu müsabakalarında B grubunda ...
HES zirvesinden sonuç çıkmadı
Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı Beldesinde süren HES olaylarına karşı protesto ...
‘Ahilik milli terbiye sistemi’
Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Fırat, ahilik ocaklarının sanat ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva