ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
542 düzensiz göçmen yakalandı
542 düzensiz göçmen yakalandı
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
14 Ocak 2015 Çarşamba - 04:03

Müftü Çınar: ‘Huzur İslam’da’

Erzurum Müftüsü Hasan Çınar, Batıyı örnek alan bir gençliğin huzurlu olma ihtimalinin olamayacağı gerçeğine parmak basarak, “İslam’ı yaşayan gençlikte huzur zirve yapar.” dedi.

Müftü Çınar: ‘Huzur İslam’da’

Erzurum Müftüsü Hasan Çınar, Batıyı örnek alan bir gençliğin huzurlu olma ihtimalinin olamayacağı gerçeğine parmak basarak, “İslam’ı yaşayan gençlikte huzur zirve yapar.” dedi.

Her insan huzurlu olmak ister. Kimi huzuru parada, kimi aşkta, kimi de kimsenin ona karışmamasında arar. Müftü Hasan Çınar, özellikle gençliğin huzuru yanlış yerde aradığını, hatta huzuru arama yolunda daha da yanlış yollara girdiğini ifade etti. Huzurun kırmızıçizgiden oluştuğuna değinen Çınar, “Gençler, batı gençliği huzurlu değildir, çünkü onların kırmızıçizgisi kalmamıştır. Duracak noktası yoktur.” dedi.

Çınar, “2014 yılının muhasebesini yapmazsak 2015 yılını anlayamayız. Mümin hadiselere nur gözlüğü ile bakar, İslam gözüyle bakar, Kuran gözüyle bakar, peygamberin gözüyle bakar ve hadiseleri böyle değerlendirir. Böyle değerlendirmek bizi huzurlu yapar. İnsan huzur mu arıyor, gençlik huzur mu arıyor? Huzur camide cemaatte, huzur evde annenin babanın dizinin dibinde oturmakta, huzur eğlenerek geceleri sabah etmekte değil; ailenle, çocuklarınla vakit geçirmektedir. Huzur Kuran’daki o kırmızıçizgilerdedir; şunları yapmak haramdır ya da helaldir arasındaki kırmızıçizgilerdedir. Gençler, batı gençliği huzurlu değildir, çünkü onların kırmızıçizgisi kalmamıştır. Duracak noktası yoktur. Sözüm ona, özgürlük manası içersinde yapmadıkları yanlış yoktur. Daha ortaokuldayken sigaraya başlarlar hemen ardından, içkisi, uyuşturucu gelir ve duracak noktası yoktur.  Dünya üzerinde yaşayan tüm insanlar huzurlu ve mutlu olmak isterler. Bunun için farklı metot ve yollara başvururlar. Bu konuda her birinin farklı hedefleri vardır. Kimi zengin olduğunda, kimi iyi bir işe girdiğinde, kimi sevdiği insanla evlendiğinde, kimi istediği üniversiteyi kazandığında, kimi arzuladığı herhangi bir makam veya mevkie geldiğinde vs. mutlu olabileceğini düşünür. Amacına ulaştığında ise aradığı mutluluğu ya bulamaz ya da bulduğunu sandığı huzur ve mutluluğun çok kısa süreli ve kendisini tatmin etmeyen bir mutluluk olduğunu görür. Bu defa yeniden farklı mutluluk yolları aramaya başlar ve akla gelebilecek her türlü alternatifi dener. Böylece bütün çabalarına rağmen çoğu kere gerçek anlamda huzur ve mutluluğu elde edemez ve içten içe huzursuzluk çekmeye devam eder. Hâlbuki insanın huzurlu ve mutlu olabilmesi her şeyden önce vicdanının rahat olmasına bağlıdır. Yani kalbine sıkıntı verecek, aklına takılacak, vicdan azabı çekecek, pişmanlık içinde yaşamasına sebep olacak bir durum içinde bulunmaması gerekir. Vicdan ise yaratılışı gereği Allah'ın emrindedir ve insana Allah'a iman etmeyi, dinin hükümlerini yerine getirmeyi, hak ve hakikate bağlı kalmayı ve güzel ahlâklı olmayı telkin eder. İnsanın vicdanını rahat ettirecek, gönlünü huzurla dolduracak gerçek mutluluk ve huzur ise Allah’a iman edip, inandığı gibi yaşamak ve onu zikretmekle mümkündür. Gençler huzur mu arıyorsunuz? Huzur İslami yaşamaktadır. Batıyı, gayri Müslimlerin hayat tarzlarını örnek alarak değil. Kuran’ı, sünnetleri örnek alarak huzur bulunur.” diye konuştu.

 
Şampiyonluk kupası Karakaya’nın oldu
 
Memur-Sen Kadın Komisyonu açıklandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Muhterem Fazıl 18 Ocak 2015 Pazar 20:52

Erzurum İl Müftü Yardımcısı Muharrem İmamoğlu hiz mete devam etmektedir.Pazartesi Lalapaşa Camiinde, Pazar günü öğleden önce Tarbasar Camiinde ve Cuma günleri muhtelif Camilerde vaazlarına devam etmektedir.Ayrıca Arapça dersler okutmaktadır. Ayrıca oğlu Siirt Kurtalan Kaymakamı Muhammed Mustafa İmamoğlu 12.01.2015 günü yılın Kaymakamı seçilmiştir. Başarılarını devamını dileriz

Yorumu oyla      6      4  
Muharrem İMAMOĞLU 18 Ocak 2015 Pazar 20:40

Erzurum Müftüsünün konuşmasını tebrik ederim.Erzu rum İl Müftü Yardımcısının oğlu Siirt Kurtalan Kay makamı Muhammed Mustafa İmamoğlu bu sene yılın Kaymakamı seçilmiştir.Duyurulur Kensini tebrik ederiz ve daha başarılar dileriz.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görmez’den önemli mesajlar
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, NTV yayınında gündeme ...
Çin zulmüne dualı tepki
Anadolu Öğrenci Birliği üyeleri, Sabah namazında Lalapaşa Camii’nde Çin’in ...
Çocuk istismarı sorununa bilimsel yaklaşım
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Kadın Kolları tarafından “çocuk istismarı” ...
 
Bir de çilesi olmasa...!
Oltu ilçesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı kartpostallık görüntüler oluşturdu.
‘Ehli kıble tekfir edilemez’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kanal 7’de canlı olarak ...
Yavilioğlu'ndan Basın üzerine tespitler
Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu 10 Ocak Çalışan gazeteciler Günü ...
 
‘Yeni Türkiye ve Mehmet Akif İnan’
Gündoğdu, "Bugün Yeni Türkiye iklimini soluyan herkes siyasetçiler başta ...
Türkiye’de bir ilk başlıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında, hastanelerde ...
‘Evlilik Oyun değil’
Erzurum Vakfı ve Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı birlikteliğiyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva