ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
Yeşilay: “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim”
Yeşilay: “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim”
 ETÜ’den vefa etkinliği
 ETÜ’den vefa etkinliği
Çığlık EİT 2025 Erzurum’u değerlendirdi
Çığlık EİT 2025 Erzurum’u değerlendirdi
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
13 Ocak 2015 Salı - 12:36

Çin zulmüne dualı tepki

Anadolu Öğrenci Birliği üyeleri, Sabah namazında Lalapaşa Camii’nde Çin’in Doğu Türkistan Müslümanlarına uyguladığı ibadet ve inanç özgürlüğü yasağını kınamak için bir araya gelerek dua ettiler.

Çin zulmüne dualı tepki

Anadolu Öğrenci Birliği üyeleri, Sabah namazında Lalapaşa Camii’nde Çin’in Doğu Türkistan Müslümanlarına uyguladığı ibadet ve inanç özgürlüğü yasağını kınamak için bir araya gelerek dua ettiler.

ANADOLU ÖĞRENCİ BİRLİĞİ ETKİNLİĞİ

Sabah namazının ardından caminin önünde toplanan Anadolu Öğrenci Birliği üyeleri adına bir açıklama yapan Mehmet Güzer, yaşadığımız 21. yüzyılda Doğu Türkistan’da yaşananların barbar dönemlerde gerçekleştirilen zulümleri aratmadığını söyledi.

DÜNYA FERYATLARI DUYMUYOR

Gücer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:‘’Dünyanın gözü önünde 40 milyon insan yok edilmeye çalışılmakta, ne özgürlükçü Batı ne de İslam Dünyası feryatlarını duymamakta. Bir halkın yaşama hakkı, din ve özgürlükleri çıkar hesapları uğruna kurban ediliyor.Doğu Türkistanlılar, sadece Müslüman oldukları için, kendi değerlerinden vazgeçmedikleri için, ibadetlerini yerine getirmek istedikleri için öldürülmekte, zindanlarda çürütülmekte, aç bırakılmakta, sürgüne gönderilmektedir.Çin Devleti son yıllarda uygulamaya soktuğu yasaklarla milyonlarca Müslüman’ın yaşadığı ülkeyi adeta esir kampına çevirdi. Devlet dairelerinde çalışanlara namaz kılmak, oruç tutmak, başörtüsü takmak yasaklandı.

MÜSLÜMANLARA ZULÜM

Müslüman ailelerin çocukları doğar doğmaz ellerinden alındı ve kaybedildi. Okul çağındaki çocuklar eğitim bahanesiyle götürüldü, bir daha kendilerinden haber alınamıyor.Nüfus planlaması adı altında doğumuna bir gün kalmış çocuklar bile kürtajla öldürülüyor. Kız çocukları okuma veya zorunlu çalışma bahanesiyle Çin’in başka bölgelerine esir gibi götürülerek, bir daha aileleri ile görüştürülmüyor. Okullarda anadilde eğitim yasaklandığı gibi, üniversite okumak isteyenlere de çok büyük engeller çıkarılıyor.Camiler birer birer kapatılıp, din adamları yoğun baskı altında tutuluyor. Devletin propagandasını yapmayan imamlar zindanlara tıkılıyor. Evlerinde dini kitap bulunduranlar ya hapse atılıyor ya da ağır para cezaları ödüyorlar. Doğu Türkistan’da halkın çocuklarına dini eğitim aldırabileceği bir tane bile kurum bırakılmadı’’

YARGISIZ İNFAZ

Çin Devletinin Doğu Türkistanlılara karşı tam anlamıyla terör estirdiğini belirten Gücer şöyle devam etti:‘’ Polis sorgusuz sualsiz sokaklarda insanları tutuklayabiliyor, terörist diyerek öldürebiliyor. Tutuklanan insanlara yargısız infaz yapılıyor, gözaltından dönebilenlerin çok büyük kısmı bir daha eski sağlığına kavuşamıyor. Bugün Doğu Türkistan’da Hitler faşizmini aratmayan bir soykırım yaşanıyor. Bir millet yüzyıllar boyunca yaşadığı vatanında terörist, bölücü, haydut, hırsız, Çin düşmanı, radikal İslamcı gibi yaftalarla kara propagandaya tabi tutuluyor. Çin’in her yerinde Doğu Türkistanlılar üçüncü sınıf insan muamelesi görüyor. Devlet kendi zulmü yanında Çinlileri kışkırtarak Müslüman halkı katletmelerine, mallarını yağmalamalarına ortam hazırlıyor. Tıpkı İsraillilerin Filistinlilere yaptığı gibi toprakları planlı bir şekilde ellerinden alınarak, mülklerine el konuluyor, yerlerine Çinliler yerleştiriyorlar.

ASİMİLASYON

Çinin en zengin petrol, doğalgaz ve diğer kaynaklarına sahip Doğu Türkistan bölgesi sistematik olarak Müslüman halktan temizlenmeye çalışılıyor. Çin devleti bu cürümleri nedeniyle uluslararası mahkemelerde yargılanmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletimiz de Doğu Türkistan’da yaşanan bu hukuksuzluklara karşı sessizliğini bozmalı, Suriyeli kardeşlerimize kucak açtığı gibi mazlum Doğu Türkistan halkının da hamisi olmalıdır. Yaşasın Doğu Türkistan halkının adalet ve özgürlük mücadelesi! Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin haklı mücadelesine selam olsun!’’

 
Kardeş Şehirler Büyükşehir’de buluştu
 
Büyükşehir, engelli öğrencileri sevindirdi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafr 13 Ocak 2015 Salı 22:10

anadolu gençlik birliğine teşekkür ederim.nihayet doğu türkistan türklerini biri gördü.duyuru yapılsaydı başka katılımlarda olurdu.ama siyasete ses getirmek için daha etkili eylemler olmalı.kobani için ortalığı yıktılar biz yıkalım demiyorum ama daha güçlü duyurmalıyız sesimizi.mesala çin mallarını almayalım mesala israille sıkı fıkı olmayalım mallarını almayalım.

Yorumu oyla      6      4  
Fatih AKÇALI 13 Ocak 2015 Salı 16:58

Anadolu Öğrenci Birliği yönetimini ve üyelerini bu hassasiyetlerinden dolayı kutluyorum. Belki yaşınız küçük ama tavrınız büyük gözlerinizden öper, bu kutlu yolda başarılar dilerim. Selam ve muhabbetle

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuk istismarı sorununa bilimsel yaklaşım
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Kadın Kolları tarafından “çocuk istismarı” ...
Bir de çilesi olmasa...!
Oltu ilçesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı kartpostallık görüntüler oluşturdu.
‘Ehli kıble tekfir edilemez’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kanal 7’de canlı olarak ...
 
Yavilioğlu'ndan Basın üzerine tespitler
Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu 10 Ocak Çalışan gazeteciler Günü ...
‘Yeni Türkiye ve Mehmet Akif İnan’
Gündoğdu, "Bugün Yeni Türkiye iklimini soluyan herkes siyasetçiler başta ...
Türkiye’de bir ilk başlıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında, hastanelerde ...
 
‘Evlilik Oyun değil’
Erzurum Vakfı ve Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı birlikteliğiyle ...
İnan saygı ve şükranla anıldı
Eğitim-Bir-Sen Malatya üyeleri kurucuları Mehmet Akif İnan’ı 15’ci yıl dönümünde saygı ile andı.
Kayan ‘Kur’an İle Kimlik İnşası’nı anlattı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehrin sosyal ve kültürel hayatına katkıda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva