ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
24 Temmuz 2010 Cumartesi - 02:14

Milli coşku doruğa çıktı

Milli mücadelenin dönüm noktası olan 23 Temmuz Erzurum Kongresi, 91’inci yılında yeniden canlandırıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, aradan geçen 91 yıla karşın Türk Milleti’nin yüreğindeki bağımsızlık coşkusunun artarak devam ettiğini belirtti.

Milli coşku doruğa çıktı

OKTAY FANİ (İHA) - Kurtuluş Savaşı’nın en önemli kilometre taşlarından olan 23 Temmuz Erzurum Kongresi, 91’inci yılında kongre binasında yeniden canlandırıldı.
23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin 91’inci yıldönümü nedeniyle Havuzbaşı semtinde bugün saat 09.30’da bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Sebahattin Öztürk, 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tarafından Atatürk anıtına çelenk konuldu. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, aradan geçen 91 yıla karşın Türk milletinin yüreğindeki bağımsızlık coşkusunun artarak devam ettiğini belirtti.
//ATATÜRK’ÜN EŞSİZ DEHASI
Erzurum Kongresi'yle Anadolu'nun sesinin ve Türk Milleti’nin haklı davasının herkese duyurulduğunu belirten Küçükler, “Şanlı bir destana dönüşen Kurtuluş Mücadelesi bunun en güzel örneklerinden biridir. Büyük Atatürk’ün ‘Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir’ diye ifade ettiği ve Türk milletinin özelliğini en iyi biçimde ortaya koyan bu ifade işte bu topraklardan 91 yıl önce dünyaya ilan edilmiştir. Milletimizi, tarih sahnesinden silmek isteyen işgalci devletlere karşı yürütülen bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin en önemli aşamalarından birini olan Erzurum Kongresi, bu acıdan çok önemlidir. Aziz milletimizi çağdaş yapıya taşıyan Cumhuriyet, Atatürk tarafından yine Erzurum’da ifade edilmiştir. Kurtuluş Savaşı'nın önemli bir dönüm noktası olan Erzurum Kongresi'nde alınan kararlar, daha sonra kurulacak çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkeleri için de dayanak oluşturmuştur” diye konuştu.
//ERZURUM’UN ÖNEMİ
Atatürk’ün, “Tarih, bu Kongremizi çok az görülebilen büyük bir eser olarak yazacaktır” sözleriyle Erzurum Kongresi'nin Türk tarihindeki yerini en iyi biçimde vurguladığını ifade eden Küçükler, şöyle konuştu:“En büyük tarihi tecrübelerin biriktiği, yoğunlaştığı ve merkezleştiği bir vatan üzerinde yaşıyoruz. Erzurum’un ise bu coğrafya üzerinde farklı bir yeri vardır. Malazgirt Zaferi’nin Anadolu'ya açtığı gedikten yeni vatana giren Türkler’in, ilk fethettikleri büyük şehir Erzurum’dur. Anadolu’ya, Ortadoğu’ya, Kafkasya’ya hakim olmak için Erzurum’a sahip olmanın gerektiğini çok iyi bilenler, saldırılarını bu topraklar üzerinde yoğunlaştırmıştır. Bu topraklar için can verenlerin hesabı yoktur. Yine Erzurum, Anadolu’daki Türk tarihinin her önemli vatan olayında, ülkenin birliği ve bütünlüğü gibi milli konularda Türk Milleti'nin yönünün çevrildiği bir mekân olmuştur. Türkiye coğrafyasına 1950 metreden bakan Erzurum’un her karış toprağı, şan ve şeref kokar.”
//KONGRE TEMSİLİ OLARAK CANLANDIRILDI
Havuzbaşı’ndaki törenin ardından oluşturulan kortej, Cumhuriyet Caddesi, Adnan Menderes Bulvarı ve Gürcükapı semtinden geçerek tarihi Erzurum Kongre binasına geldi. Burada ilk olarak temsili Erzurum delegelerinden Naim Efendi, önce Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’e Türk Bayrağı’nı verdi, ardından da dua okudu. Kongre binasının birinci kattaki salonunda gerçekleştirilen oyunda temsili Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında toplanan Erzurum Kongresi, 91 yıl önceki anı yeniden canlandırdı. Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçılarının rol aldığı temsil, salonda bulunanların duygulu anlar yaşamasına neden oldu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kongre rölyefi bakıma muhtaç
Erzurum’daki tüm tören ve kutlamaların gerçekleştirildiği Havuzbaşı semtindeki ...
Alo Fetva Hattı’na soru yağıyor
İHSAN KUMRU(GHA) - Erzurum Müftülüğü, “Alo Fetva Hattı” ile dini konularda ...
Düzenleme var, başvuru yok
SAMET ÖZÜNAL (GHA) – Erzurum, Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Yönetmeliği’nden ...
 
Türk Tarihi’nin Dönüm noktası
Milli önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Samsun’a çıkışının ...
Hoşgörü kenti Erzurum
Hoşgörünün yansıması olarak değerlendirilen Kiliselerin ve camilerin bir ...
Tarihi Kiliseyi Gürcistan restore edecek
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Erzurum’un Uzundere ilçesine bağlı Çamlıyamaç ...
 
Cimcime Hatun’a yeşil ışık
Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Cimcime Hatun Türbesi’nin ...
Festival coşkusu Serdarlı’ya sıçradı
Havaların ısınmasıyla birlikte yaşanmaya başlanan festival coşkuları, ...
İnsan-ı Kamil okurlarıyla buluştu
İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva