ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>EĞİTİM
23 Kasım 2011 Çarşamba - 07:37

‘Mesaj değil, hakkımızı istiyoruz’

Eğitim-Bir-Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Şimşek, “Öğretmenler gününde kutlama mesajı değil, hakkımızı istiyoruz” dedi.

‘Mesaj değil, hakkımızı istiyoruz’

ERZURUM (İHA) - Eğitim-Bir-Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Zinnur Şimşek, “Öğretmenler gününde kutlama mesajı değil, hakkımızı istiyoruz” dedi.
Öğretmenler açısından çok da kutlanacak bir durum ortada olmaması nedeniyle “Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz” demeyi uygun bulmadiklarini dile getiren Eğitim-Bir-Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Zinnur Şimşek, “Her yıl Öğretmenler Günü’nde süslü cümleler ile öğretmenlerin duygularına hitap edenlerin, bu yıl alışkanlıklarını bir kenara bırakmasını ve öğretmenlerin, kuru lafa karnının tok olduğunu bilmesini istiyoruz. Biz bugün burada, sorunları her yıl ötelenerek bir sonraki yıla devreden, önemsenmeyen; ama önemseniyormuş gibi yapılan, meslek grubunun mensupları olarak toplandık. Milli Eğitim’de hizmetli personelden sonra en düşük maaş alan kişiler olarak, bugün buradan başta Sayın Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı olmak üzere, hükümet yetkililerine içine düşürüldüğümüz durumun utancını hatırlatarak sesleniyor; Mecliste şoförüne ve sekreterine zam yapanlara, iki öğretmen maaşının maalesef bir sekreter maaşı etmediğini haykırıyoruz.” Diye konuştu.
“EŞIT IŞE EŞIT ÜCRET”  VE SEFALET ÜCRETİ BENZETMESİ
Şimşek, Kısa bir süre önce 666 Sayılı KHK ile farklı kamu kurumlarında aynı unvanlarda çalışan personelin maaşları ek ödeme ile dengelendiğini hatırlatarak, “Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında çalışan Hizmetli, Memur, Şef ve Şube Müdürü gibi eğitim çalışanlarımızın maaşları ek ödeme ile diğer bakanlıklarda çalışan emsalleriyle aynı orana yükseltilmiştir. Yıllardır mağdur edilen Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının maaşları diğer bakanlıklardaki emsalleri ile eşitlenirken, öğretmenler olarak söylemeye çalıştığımız; ama yetkililerin anlamak istemediği gerçek, adeta kendiliğinden ortaya çıkmıştır. Maliye Bakanlığı verilerine göre 9/1’deki bir öğretmen Bin 577 TL ücret ile hizmetli ve memur personel arası bir maaş almaktadır. Öğretmenler ve öğretim elemanları, ek ödemelerde muadili olmadığı gerekçesiyle kapsam dışında tutulmuş ve yıllardır beklentileri karşılanmamıştır. Bugün buradan öğretmen ve öğretim elemanlarına 24 Kasım’da vatan millet edebiyatı yapmayı düşünenlere, ezberlerini yeniden gözden geçirmelerini eğitimcileri yaptığı işin önemine gore değerlendirmelerini öneriyoruz.” şeklinde konuştu.
BAKANA ÇAĞRI
Şimşek daha sonar şunları kaydetti; “Öğretmen ve öğretim elemanları olarak kimseden lütuf istemiyoruz. Eğitime en fazla bütçeyi ayırdık ve eğitim önceliğimiz diyen hükümete, eğitime verilen değerin en önemli göstergesi olan öğretmen maaşlarını hatırlatıyor ve emeğimizin karşılığını, hakkımızı istediğimizi belirtiyoruz. Bu ülkenin geleceği için her fırsatta “nitelikli eğitim için elimizden geleni yapmalıyız” diyenlerin, eğitimin ana unsuru olan öğretmene ellerinden geleni yapmalarını bekliyoruz. İş lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayanların; mecliste, danışmanına 3.600, sekreterine 3.156, şoförüne 2.700 TL maaş verirken öğretmene sıra gelince 1.577 TL, araştırma görevlisine 1.869 TL maaş vermesine tahammül edemiyoruz. Danışmanına, sekreterine ve şoförüne artışta hem fikir olan siyasilerin, geleceği emanet edecekleri öğrencileri yetiştirmesi için, sözde çok şey bekledikleri öğretmenlere sefalet ücretini reva görmelerini kabul etmek mümkün değildir. Bir ülke eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik hizmetleri ile ayakta durur. Ülkelerin geleceği ise eğitime yaptıkları yatırımlarla doğru orantılıdır. En düşük maaş reva görülen öğretmenler, bırakın ülkeyi geleceğe taşımayı, maaşlarının düşüklüğü nedeniyle kendilerini diğer aya taşıyamamaktadır. Buradan hükümete sesleniyoruz; Acilen öğretmen ve öğretim elemanlarının mağduriyetini giderin ve ücret adaletsizliğine bir an önce son verin.”
ÖĞRETMENLERIN AILE BÜTÜNLÜĞÜ
Öğretmenlerin özür gurubu tayin hakları sınırlandırıldığını ve yılda bir kez yaz aylarında olacak şekilde yeniden düzenlendiğini dile getiren Şimşek, şunları söyledi; “Geçiş esnekliğini içinde barındırmayan KHK hükmü, ara dönemde tayin istemek üzere hayatını planlayan öğretmenleri adeta perişan etmiştir. 18-20 Kasım tarihlerinde “Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı”nda alınan “Özür Gurubu tayinlerinin yılda iki kez yapılması” kararı, ara dönemde tayin isteyeceklerin mağduriyetini çözecek şekilde bir an önce hayata geçirilmelidir.”
ÜCRETLI ÖĞRETMENLIK SON BULMALI
“Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen açığını ücretli öğretmenlik uygulaması ile ucuz yönden karşılamayı tercih etmekten bir an önce vazgeçmelidir. Atama bekleyen 250 bine yakın öğretmen adayı boşta gezerken, sadece ek ders ücretiyle boş sınıfları dolduran hükümet, bütçe kanunundaki yeni öğretmen alımına engel teşkil eden sınırlamayı kaldırarak derhal Bakanın belirttiği 138 bin kadrolu yeni öğretmen alımı yapmalıdır.”
OKULLARA DERHAL BÜTÇE VERILSIN
“24 Kasım’da mesleğin onur ve gururunu hatırlatacak olanlar bilmelidirler ki, aynı zamanda öğretmen olan okul yöneticilerinin gururu, daha okul başlamadan kırılmıştır. Okullara bütçe, hizmetli, memur göndermeyip, adeta dilencilik yaparak okulu ayakta tutmaya çalışan okul idarelerine il denetmenlerini soruşturma yapmaya gönderen Milli Eğitim Bakanlığı, yöneticilerin motivasyonunu alt üst etmiştir. Okul yöneticileri, binbir güçlükle ayakta tutmaya çalıştıkları okullardaki fedakârlıklarıyla takdir edilmeyi hakederken, adeta suçlu duruma düşürülmüşlerdir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bağış soruşturmalarını geri çekmesini ve okullara acilen bütçe vermesini bekliyoruz.”
ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE KUTLAMA MESAJI DEĞIL, HAKKIMIZI İSTIYORUZ
“Öğretmenler olarak; maaş ve ek ders ücretlerinin düşüklüğü, 6 yıldır kariyer basmakları sınavının yenilenmemiş olması gibi devam eden sorunlarımıza yeni sorunlar eklenmiştir. Özür gurubu tayin hakkımızın yılda bir defa olacak şekilde sınırlandırılması ve aile bütünlüğümüzün parçalanması, ek ödemelerde muadili yok gibi inandırıcılıktan uzak bir yaklaşımla kapsam dışında bırakılmamız gibi kabulü asla mümkün olmayan yeni sorunların, eski sorunlarla birlikte bir an önce ortadan kaldırılmasını bekliyoruz.”

 
Türkez, İHA’nın vizyonunu paylaştı
 
‘Önceliğimiz Erzurum’
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cem can 24 Kasım 2011 Perşembe 00:11

değerli kardeşim şükür ayrı adalet istemek ayrı.Ben nefes aldığıma,yürüdüğüme,konuştuğuma şükrediyorum.öğretmenin emsallerine göre az aldığını söylüyorum.Yoksa bu ülkede asgari ücretle geçinenlerin,işsizlerin sayısı milyonlarca.Ama elmalarla armutları bir toplamayalım.

Yorumu oyla      6      4  
dadaş.. 23 Kasım 2011 Çarşamba 20:58

ya bu açıklamayı yapan adamın kendi sendikası değilmi kararlara imzayı atan ve öğretmenleri kapsam dışı bırakan..çıkmış kime rol kesiyorlar..bu nerpiz bu ne lahana turşusu..

Yorumu oyla      6      4  
CeM CaN'a CvP 23 Kasım 2011 Çarşamba 17:56

Bu memlekette çalışanların büyük bölümü özellikle taşeren elinde çalıştırılanlar, aldığınız maaşın üçte birini alıyor. elbette aldığınız para onlara göre iyi sayılır üç katını alıyorsunuz, sonra her eğitim döneminde birde ikramiye gibi bir para veriliyor artı ders ücreti. eğer eş te çalışıyorsa bir öğretmen evine 4 bin lira giriyor. eşi çalışmayan sizin aldığınızını yarısı kadar alanlar ne yapacak siz şükretmezseniz.ondan sonra da atama yapılmıyor diye eylem yapıyor adaylar, öğğretmenlik kötüyse bu ilgi niye. aldığınız çok demiyorum, ama aldığınıza şükredin kendinizden düşük şartlarda olanları görün onların çoğu boynu bükük çaresiz durumda, allah onlara yardım etsin bize de

Yorumu oyla      6      4  
cem can 23 Kasım 2011 Çarşamba 16:56

vatandaş rıza helal sana,onu katma bunu katma neymiş anlamadım. 18 yıllık öğretmenim hiç o bu olmadı.lise mezunu polisler,uzman askerler,imamlar bizden çok alıyor bu nasıl adalettir.üniversite mezunu olup da bizden daha az maaş alan var mı acaba.Bu adalet değil.Bir vefakar,cefakar lafıdır gidiyo,bakalım nereye kadar gidecek.

Yorumu oyla      6      4  
öğretmenler ek ödemel alamadı 23 Kasım 2011 Çarşamba 16:55

öğretmenler ek ödeme alamadı kamusen eğlem yapıyor öğretmenler için bunlar sadece kutlama mesajı ****

Yorumu oyla      6      4  
VATAHNDAŞ RIZAYA CEVAP 23 Kasım 2011 Çarşamba 16:01

BEN ALDIĞIM MAAŞI SANA VERECEĞİM 1800 TL EK DERSİM 170 TL ÇOOK AZ ÜNİVERSİTE MEZUNUYUM BİZİM OKULDA LİSEYİ YANDAN BİTİREN MEMUR MEVLÜT 1950 TL ALIYOR SİZİN ÇOCUKLARIN DERDİNİ EVİNDE ÇEKEMİYORSUN ÖĞRETMENİN ÖNÜNE YOLLUYONSUN İSTERSEN SEN BİRGÜN DERSE GİR GÖRÜRSÜN ****ŞİMDİ BURDAN ÖĞRETMENLERE SALDIRMAKLA ELİNE NE GEÇECEK BİLMİYORUM AMA BİRAZ EDEPLİ OLUN TABİ MEB SAHİP ÇIKMADIĞI BİR YERDE SİZDEN İYİ NİYET BEKLEMİYORUM ***EDİTÖR:DEĞERLİ HOCAM BİR SENDİKAYI HEDEF ALAN İFADELERİNİZ HUKUKİ SONUÇ DOĞURACAĞI İÇİN YAYINA KONMAMIŞTIR. SAYGILARIMIZLA

Yorumu oyla      6      4  
vatandaş rıza 23 Kasım 2011 Çarşamba 10:17

benim aklım almıyor maaş az alan öğretmen bilmiyorum benimde cevremde öğretmenler var soruyorum maaşlarını yok onu katma bunu katma ek dersi katma iyileştirmeyi katma peki bunlar para değilmi

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkut Ata’dan A.Ü’ye eğitim köprüsü
Kazakistan’ın Kızılordu şehrinde bulunan Korkut Ata Devlet Üniversitesi’nde ...
Özel Aziziye velileri sporda buluşturdu
Erzurum Özel Aziziye İlköğretim Okulu tarafından veliler arası masa tenisi ...
Sezen, Avrupa’ya Türk Göçü’nü anlattı
Avusturya’nın Salzburg kentinde düzenlenen “Avrupa’ya Türk Göçünün 50. ...
 
Koçak, Afet Koordinasyon Kurulunda
YÖK tarafından deprem tecrübesi bulunan beş üniversitenin rektörlerinden ...
Öğretmenler ücrette adalet istiyor
Memur Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim- Bir- Sen) Genel ...
'Bu ne güzel birliktir'
2009 yılında kurulan Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin öğrencileri, Nahcivan'da ...
 
YGS’ye Erzurum'da hazırlanıyorlar
Van'da yaşanan deprem felaketinin ardından Erzurum'a gelen 11 öğrenci, ...
KPDS pazar günü yapılacak
Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi ...
Pazaryolu YİBO’dan örnek yaklaşım
Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde 46 saat ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva