ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özel Bahçeli ile görüşmesini değerlendirdi
Özel Bahçeli ile görüşmesini değerlendirdi
Erzurum ihracatta 20 milyon dolar eşiğinde
Erzurum ihracatta 20 milyon dolar eşiğinde
Erzurum Mayıs’ta eksi 5 dereceyi gördü
Erzurum Mayıs’ta eksi 5 dereceyi gördü
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
HABERLER>EĞİTİM
20 Kasım 2011 Pazar - 19:35

Öğretmenler ücrette adalet istiyor

Memur Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim- Bir- Sen) Genel Sosyal İşler Sekreteri Tevfik Yağcı, Milli Eğitim camiasında öğretmen hariç diğer eğitim çalışanlarının ücretlerine iyileştirme yapılmasının öğretmenlerin dış kapının mandalı olarak görülmesinden kaynaklandığını iddia etti.

Öğretmenler ücrette adalet istiyor

SONER İSTANBULLU(İHA) - Memur Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim- Bir- Sen) Genel Sosyal İşler Sekreteri Tevfik Yağcı, Milli Eğitim camiasında öğretmen hariç diğer eğitim çalışanlarının ücretlerine iyileştirme yapılmasının öğretmenlerin dış kapının mandalı olarak görülmesinden kaynaklandığını iddia etti.
Eğitim- Bir- Sen Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı Erzurum'da gerçekleştirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait Hizmetiçi Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda öğretmenlerin sosyo- ekonomik ve özlük sorunları ele alındı.
YAĞCI EĞİTİMCİLERİN SORUNLARINI AKTARDI
Eğitim- Bir- Sen Genel Sosyal İşler Sekreteri Tevfik Yağcı, öğretmen ücretlerinde adaletsizlik yaşandığını söyledi. Yağcı, öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödemede kapsam dışı bırakılmasının eğitimcilerin moral ve motivasyonunu bozduğunu savundu. 666 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile öğretmenlerin ücretlerinde iyileştirilmeye gidilmemesine anlam veremediklerine işaret eden Yağcı,"Öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödemeden yararlandırılmaması akıllara,'Öğretmen dış kapının mandalı mı' sorusun getiriyor. Öğretmenlere dış kapının mandalı muamelesi yapılmasını asla kabul etmiyoruz. Toplu Sözleşme Masası'nın en önemli maddesi şüphesiz öğretmen ve öğretim elemanlarının ücret mağduriyetini gidecek olan ücret artışını sağlamak olacaktır." dedi.
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Mali Sekreteri Esat Tektaş, Maliye Bakanlığı'nın öğretmenden maaş esirgeyerek cezalandırma yoluna gittiğini öne sürdü. Tektaş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim kurumlarına kaynak aktarmadığını, verilen bağışlarla da devletin okulunu ayakta tutmaya çalışan öğretmeni cezalandırdığını savundu.
TEKTAŞ’IN AÇIKLAMASI
Eğitimcilere karşı sergilenen olumsuzlukların, Milli Eğitim adına çok şey kaybettirdiğini iddia eden Tektaş,"Eğitimcilere yönelik olumsuz davranışlardan kaçınılmalı. Eğitimcilere şamar oğlanı muamelesi yapılmak isteniyor, her canı isteyen öğretmeni ve okul yöneticisini dövmeye kalkışıyor. Eğitim- Bir- Sen olarak öğretmenlerimize dayak atılmasına asla müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.
Eğitim- Bir- Sen 2 Numaralı Şube Başkanı Zinnur Şimşek ise öğretmenlerin yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen ülkenin aydınlık güzel yarınlara ulaşmasında büyük hizmetleri olacağını dile getirerek,"Yaşanan sorunların çözüleceğine inanıyoruz. Çünkü toplumları ileriye götüren öğretmenlerdir." şeklinde konuştu.
Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge de davetli olarak katıldı.

 
Sağlıkta rekabet, kalite getirdi
 
Büyükşehir’den inanç turizmi açılımı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Damlarkaya-c 21 Kasım 2011 Pazartesi 10:15

gidilemez. Emeğinizin hakkını alın.Üç gün sonra "Öğretmenler Günü".Yine sizi hamasi duygularla yıllarca yaptıkları gibi yine uyutacaklar.Yine ekranlarda size gökyüzünü vaat edecekler.Mangalda kül bırakmayacaklar.Bu ülkede 365 günün, 113 günü tatillerle geçiyor. 24 Kasım, NEDEN TATİL DEĞİL? Ama ilkokul mezunu işçinin, 1 Mayıs'ı tatil.NEDEN bunları sorgulamıyorsunuz? NEDEN birlik olup bir araya gelemiyorsunuz? NEDEN bu kadar birbirinize karşı soğuksunuz? Ama ben,31 yıllık mesleki hayatımda bunları hep en yüksek sesle bağırarak dile getirdim. Bu köle düzenine hep isyan ettim. Hatta sendikanın bir kararına uyup eylem dahi yaptım. Ama çok iyi biliyorum ki öğretmenler çok korkak ve çok pasiftirler.Hamdırlar.Birlik ve beraberlikleri yoktur. Çünkü hep kırsal kesim,fakir veya orta halli aile çocuklarıdır.Zaten fakirler çok korkak olurlar.Baş kaldıramazlar,çok korkarlar. Onların beyinleri "Kutsal Devlet", "Ulu'l Emre itaat" gibi kalıplarla doldu rulmuştur. Vah zavallı öğretmenler !..

Yorumu oyla      6      4  
Mustafa Damlarkaya-b 21 Kasım 2011 Pazartesi 09:59

köşede oturup ufalanıp ağlıyorsunuz. NEDEN dünyanın en büyük ordularını dahi dize getirecek bu devasa gücü kullanmı yorsunuz ? NEDEN bu gücü harekete geçirip hakkınızı almıyorsunuz? NİÇİN korkuyorsunuz ? Bakınız okulunuzdaki ilkokul mezunu bir yardımcı hizmetlinin maaşı sizinle eşit.Bakınız bir Bağ-Kur'lunun maaşı nerdeyse sizin maaşınıza yaklaştırıldı. Daha ne zamana kadar bekleyeksiniz?Sizi sıkıp suyunuzu çıkaran bu sömürü, bu köle düzenine ne zaman baş kaldırıp isyan edeceksiniz? Bakınız toptan isyan edip bir hafta okula dahi gitmeseniz, size idari bir dava açılsa bu dava,en az dört-beş yıl sürer.Farzedelim ki size bir idari ceza verise. En fazla maaş kesim olur.Ki bunu da 655 bin öğretmene yapamazlar. Yapsalar hiçbir şey olmaz siz kazanırsınız.Haydi o rehavet uykusundan uyanın! Üzerinizdeki o toprağı atın. O devasa gücü kullanın.Kazanan siz olacaksınız.Haydi, haydi!..Unutmayınız " Ancak yetekli ve dahi olanlar, zirveyi yaklayabilirler" Yoksa bir hırka bir lokma ile bir yere

Yorumu oyla      6      4  
Mustafa Damlarkaya-a 21 Kasım 2011 Pazartesi 09:14

Ey Sayın Sendika Yetkilileri! Lütfen ağlamayınız.Bakınız 655 bin öğretmensi niz.Ortalama iki kişi de aile efradınız. Etrafınızda sizi destekleyen en az üç kişi vardır.Toplarsanız sizin gücünüz en az, 3 milyon insan eder.Bir araya geliniz o korkuyu üzerinizden atınız, bu müthiş gücü kullanınız,bakınız nasıl istediğinizi alacaksınız.Ama siz öğretmenler olarak çok korkaksınız, aranızda birlik beraberlik yok.Bu idareciler de sizi çok iyi tahlil ettikleri için sizi işte böyle eziyorlar.Hani derler ya " O mahiler ki deryada yaşarlar, ama deryada yaşadıklarını bilmezler" şimdi siz böylesiniz.Çok güçlüsünüz ama bu gücün farkında değilsiniz.Mesela bir karar alın,aynı gün 655 bin öğretmen sevk alın,bu sevk en az iki-üç gün sürer.Bu günler dersler boş geçer,veliler isyan eder,sizin bu üç milyonluk gücünüz sizi destekler ve yetkililer o zaman sizin isteklerinizi mecburen yerine getirirler.İstekleriniz olmazsa bir daha yapınız,bir daha yapınız.Bakınız nasıl netice veriyor. Ama siz bir

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bu ne güzel birliktir'
2009 yılında kurulan Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin öğrencileri, Nahcivan'da ...
YGS’ye Erzurum'da hazırlanıyorlar
Van'da yaşanan deprem felaketinin ardından Erzurum'a gelen 11 öğrenci, ...
KPDS pazar günü yapılacak
Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi ...
 
Pazaryolu YİBO’dan örnek yaklaşım
Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde 46 saat ...
ADÜ, Çakmak’ın acısını paylaştı
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi öğrencisi Mehmet Çakmak, ...
Görme engellilerin sorunları tez oldu
Doktora tezi için yapılan, İstanbul, İzmir, Kayseri, Antalya, Erzurum, ...
 
Minik Azra’ya YİBO desteği
Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde 46 saat ...
Gözlemevi’ne İ. Hakkı adı verilecek
Erzurum'da düzenlenen 'Bütün yönleriyle Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri' ...
A.Ü. Dünya 'En'ler listesinde
Atatürk Üniversitesi dünyanın en iyi bin üniversitesi arasına girdi. ODTÜ ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva