ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nafiz Kotan’a vefa
Nafiz Kotan’a vefa
Ilıcalı Ailesi yasta
Ilıcalı Ailesi yasta
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
HABERLER>SİYASET
1 Mayıs 2014 Perşembe - 19:08

Memur-Sen önceliklerini açıkladı

Sendikal mücadelelerini; emeğin, alın terinin, ekmeğin daha değerli olduğu Türkiye vizyonuyla yürüttüklerini anlatan Duman, “Ekmeğin hakça bölüşülmesini, emeğin hakkının verilmesini, kamu görevlilerine yönelik yasakların sona ermesini sendikal misyonumuz olarak görüyoruz. "dedi

Memur-Sen önceliklerini açıkladı

ERZURUM (İHA) - Memur Sen Erzurum İl Başkanı Abdullah Duman, Türkiye’nin en büyük sivil toplum hareketi Memur-Sen ailesi olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nı, kardeşliğimizin pekişmesi, çözüm sürecinin milletimizin iradesi doğrultusunda sonuçlanması ve kadim medeniyetimizin yeniden inşası için “Emek, Dayanışma, Kardeşlik ve Medeniyet Buluşması” temasıyla Diyarbakır’da kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla; temel hak ve özgürlükleri, hukukun üstünlüğünü, katılımcı demokrasiyi ve insan onurunu esas alan, emeği değerli kılan, hiç kimseyi ötekileştirmeyen demokratik sosyal hukuk devletini önemsediklerini dile getiren Duman, “Birlik ve beraberliğimizi; farklılıklarımızı ortak zenginliğimiz kabul ederek özgür birey ve eşit vatandaşlık temelinde daha da kuvvetlendireceğiz.Suriye’de, Mısır’da, Arakan’da, Filistin’de, Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Orta Afrika’da yaşanan zulümler bitene, zalim yönetimler devrilinceye kadar “mazlumlar için direniş, insanlık için diriliş” mücadelemizi sürdüreceğiz.Saygın iş, örgütlenme hakkı ve kıdem tazminatı konusundaki talepler karşılanarak modern kölelik olan taşeron işçiliğe son verilmesini talep ediyoruz. İş güvencesiz, esnek ve kuralsız çalışma uygulamalarının çalışma hayatını kuşatmasına izin vermeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyor, herkesi, “saygın iş” ilke ve uygulamalarını hakim kılmak noktasında kararlı olmaya davet ediyoruz.” Diye konuştu.

Sendikal mücadelelerini; emeğin, alın terinin, ekmeğin daha değerli olduğu Türkiye vizyonuyla yürüttüklerini anlatan Duman, “Ekmeğin hakça bölüşülmesini, emeğin hakkının verilmesini, kamu görevlilerine yönelik yasakların sona ermesini sendikal misyonumuz olarak görüyoruz. Bunun için; Ekonomideki büyümenin istihdama yansımasını ve işsizliğin önlenmesini istiyoruz. Asgari ücretin insan onuruna yaraşır bir düzeye çıkarılmasını istiyoruz. Kamu görevlilerine refah artışından pay verilmesini talep ediyoruz. Disiplin cezaları affedilsin diyoruz. 2005’den sonra göreve başlayanlara, bir derece verilsin istiyoruz. Öğretim elemanlarının ücretlerinin iyileştirilmesine mahsus akademik zammın yapılmasını istiyoruz. 4/C’li personelin kadroya geçirilmesini vazgeçilmez talebimiz olarak görüyoruz. Üniversite mezunu kamu işçilerinin memur kadrolarına geçirilmesini istiyoruz. Emekli ikramiyesinin hesaplanmasındaki 30 yıllık süre sınırlamasının kaldırılmasını talep ediyoruz. Ek ödemelerin tamamı emekli maaşına yansıtılmalı diyoruz. Bütün kamu görevlilerinin ek göstergeden yararlanmasını ve ek göstergelerin artırılmasını talep ediyoruz. Fazla çalışma ücreti ödenmesini ve fazla çalışma ücretinin artırılmasını istiyoruz. Kamu görevlilerinin grev ve siyaset hakkına sahip olmasını istiyoruz. Bütün çalışanların sendikal örgütlenme hakkına sahip olmasını istiyoruz. Darbelerin, muhtıraların, ara rejim dönemlerinin mevzuattaki kalıntılarının ve toplumsal hayattaki bütün izlerinin silinmesini istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

“Milletimizin, 17 Aralık küresel operasyonunda olduğu gibi vesayetin her türlüsünü tasfiye etmek konusundaki kararlılığını destekliyoruz” diyen Duman daha sonra şunları kaydetti; “Özgürlükçü, katılımcı, sivil, demokratik, insan onuruna dayanan ve demokratik sosyal hukuk devletini var edecek Yeni Anayasa’nın, milletimizin vazgeçilmez talebi olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Büyük Memur-Sen ailesi olarak; Büyük ve Yeni Türkiye hedefinde milletimizle birlikte yol almaktan, dünyada zulmün bitmesi adına mazluma destek olmaktan, zalime ve zulme karşı çıkmaktan, sömürü düzenine direnmekten vazgeçmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Emperyalizm, kapitalizm ve siyonizmin dünyayı hapsetmek istediği kan, zulüm ve sömürü düzeninin “önce insan” ve “mutlaka insan onuru” diyenlerin elbirliğiyle yıkılacağına inanıyoruz.”

 
ATAÜNİ Karatede 4 madalya kazandı
 
Kan davası bir ocağı daha yıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESOB Başkanı Fırat güvenoyu aldı
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, ...
Hizmet İş’ten 1 Mayıs mesajı
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, 1 Mayıs İşçi Bayramı ...
Aksak: ‘‘3 aylar kardeşliğimizi hatırlama zamanıdır’
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, mübarek üç ayların başlangıcı ...
 
Öztürk'ten Kandil Mesajı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk üç aylar ...
‘Kandiller hoşgörü iklimidir’
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Regaip Kandili nedeniyle yayınladığı ...
İİBF’de sosyal belediyecilik gündemi
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve ...
 
Yakutiye’de muhtarlar zirvesi
Ali Korkut, Yakutiye İlçe merkezini oluşturan 8 mahallenin yeni seçilmiş ...
Büyükşehir’den Erzurum değerlerine vefa
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un “Türkü Paşası’ Raci ...
‘Palandökenliyi mahcup etmeyeceğiz’
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 30 Mart yerel seçimleriyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva