ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
542 düzensiz göçmen yakalandı
542 düzensiz göçmen yakalandı
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
HABERLER>SİYASET
1 Mayıs 2014 Perşembe - 02:45

İİBF’de sosyal belediyecilik gündemi

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Faktör Piyasaları dersinde Sosyal Belediyeciliği anlattı.

İİBF’de sosyal belediyecilik gündemi

ERZURUM (İHA) - Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Faktör Piyasaları dersinde Sosyal Belediyeciliği anlattı. Geçmişte belediyeciliğin asfalt ve sudan ibaret bilindiğini belirten Korkut, ev hanımları, engelliler, gençler ve çocuk gruplarına yönelik projeler, yoksul ve dar gelirli kesimlere yönelik destekleri, kültürel çalışmalarıyla ilçede imaj değişimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ali Korkut, sosyal belediyeciliğin, belediyelerin sosyal fonksiyonlarını arttıran ve sosyal yaşam içinde aktif hale gelmesini sağlayan anlayış olduğunu söyledi. Korkut, 'İnsanlar artık sadece yol, su, kanal istemiyor. Bunların yanı sıra sosyal, kültürel, sportif hizmetleri arıyorlar' diye çizdiği sosyal belediyecilik anlayışı için ciddi yatırımlar yaptıklarını belirtti. Ali Korkut, göreve başladığı Mart 2009 sonrası hizmette standartlaşmaya gittiklerinin altını çizerek "İnsanların sosyal belediyeciliği bize yakıştırmadığına şahit olduk. Maalesef o güne kadar belediye, asfalt atabiliyorsa en iyi belediye anlayışını aşamamış. insanımızın beyninde de resim böyleydi. 5 yıllık süre sonrasında ilçemizde insanlar asfaltı rutin hizmet görüp kültürel, sosyal çalışmaları talep etmekteler" dedi.

Yakutiye'yi izliyoruz

Ali Korkut, en ücra mahallede yaşayanın halinden anlamak gerektiğini ifade ederek "Belediye olarak kurduğumuz teknolojik sistemler sayesinde İlçemizde yaşayan fakir ve muhtaç vatandaşların bilgilerine kolaylıkla sahip olabilmekteyiz. Onların sosyo-ekonomik durumlarını izleyebilmekte, asgari yaşam sınırında olanlara gıda, kömür yardımı yapabilmekteyiz.

Eğitim Desteği: İlçe sınırlarımız içerisinde eğitim gören ilk ve orta okul öğrencilerine yönelik eğitim yardımlarımız ciddi anlamda ihtiyaç sahibi ailelerin yükünü hafifletmektedir. İlk ve ortaokul öğrencilerini kapsayan yardım çantası bir öğrencinin yıllık kırtasiye ihtiyacı düşünülerek ortalama olarak hazırlanmaktadır. Ortalama 10 bin öğrencimiz bu hizmetimizden yararlanmaktadır.

İlçe sınırlarımızda yer alan Anaokullarının tümüne ihtiyaç duydukları eğitim materyallerini temin ettik. Anasınıfına giden 10 bin çocuğumuza oyuncak veriyoruz.

10 bin yoksul ailemize et dağıttık. Belirli gelir gurubu altında yer alan ailelere sürekli çeşitli gıdalardan oluşan gıda yardımı yapmaktayız. Bir anlamda imkanlarımız dahilinde insanımıza yardım yapabiliyor, onları gözetebiliyoruz.

Kültür ve sosyal hizmetlerimiz

Sosyal Belediyeciliğin önemli bir yönü, kent halkının kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını karşılamaktır. Bu bağlamda, özellikle Ramazan aylarında etkinlikler yapmaktayız. Halkın ihtiyaç duyduğu programlarla toplumsal birlikteliğe de hizmet ediyoruz.

Belediye sınırlarımız içerisinde 5 ayrı bölgede ev hanımları için kurslar, gençlerimiz için hobi kursları açıyoruz. Düzenlenen kurslarda her yıl onlarca ev hanımı ve genç kızımız ev ekonomisine katkı sağlayacak mesleki beceriye kavuşmaktadır.

Hizmet alanımız içerisinde engelli vatandaşlarımızda dikkate alınmaktadır. Engelli vatandaşlarımızı temsil eden dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa etkinlikler yapmaktayız, onların yaz kamplarına gitmelerini sağlamak hizmetlerimiz arasında yer almaktadır.

Gençlik adına çok şey yaptık

Futbol, voleybol, basketbol, boks, judo, atletizm, kış sporları alanında yüzlerce gencimize imkanlar sunduk ve sunmaktayız. Yaz kursları, kış aylarında kayak ve paten kursları önemli olan çalışmalarımız arasındadır. Spor kulübümüz aracılığıyla her yaş çocuk, gençler için spor yapma imkanı sağlayan belediyemiz, bu alanda malzeme, kurs, antrenör ve ulaşım desteği sağlamaktadır.

 
Spor Toto 3. Lig Play Off tarihleri açıklandı
 
Aşkale’de esnafla trafik istişaresi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakutiye’de muhtarlar zirvesi
Ali Korkut, Yakutiye İlçe merkezini oluşturan 8 mahallenin yeni seçilmiş ...
Büyükşehir’den Erzurum değerlerine vefa
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un “Türkü Paşası’ Raci ...
‘Palandökenliyi mahcup etmeyeceğiz’
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 30 Mart yerel seçimleriyle ...
 
Lojistik Köy’de ikinci etap beklentisi
Yeşilyurt ve firma yetkililerinin projenin ikinci etabı için destek istedikleri ...
Kılıç’tan beyanname uyarısı
İHSAN KUMRU-Erzurum Dernekler İl Müdürü Feyzullah Kılıç, derneklere beyanname ...
Aksak TMDK dayanışma toplantısına katıldı
Türkiye Muhtarlar Derneği Konfederasyonu Ordu’da birlik, beraberlik ve ...
 
7 Oda’dan Fırat’a destek
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları, Birlik Başkanı seçimleri için 1 ...
Oltu Kent Konseyi ‘gençlik’ gündemiyle toplandı
Ak Parti Oltu İlçe Başkanı Fuat Demir tarafından hayata geçirilen Oltu ...
ÇOKAB seçime gitti
Erzurum, Artvin ve Bayburt illerine bağlı belediyelerin katılımı ile 2007 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva