ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
HABERLER>TÜRKİYE
15 Nisan 2012 Pazar - 05:54

‘Kur'an bir ilham kaynağıdır’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çocuklarımızın artık okullarda seçmeli olarak Kuran'ı Kerim'i, onun yanında Hazreti Peygamber'in hayatını öğrenecek olmaları, istikbalimiz adına, ülkemizin ve milletimizin geleceği adına hiç tartışmasız büyük bir fırsat" dedi.

‘Kur an bir ilham kaynağıdır’

ONUR TURAN
İSTANBUL (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çocuklarımızın artık okullarda seçmeli olarak Kuran'ı Kerim'i, onun yanında Hazreti Peygamber'in hayatını öğrenecek olmaları, istikbalimiz adına, ülkemizin ve milletimizin geleceği adına hiç tartışmasız büyük bir fırsat" dedi.
Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca "Hz. Peygamber Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinin Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda yapılan İstanbul programının açılışında yaptığı konuşmada, Hazret'i Muhammed'in, sevginin peygamberi, şefkatin, muhabbetin peygamberi olduğunu söyledi. Erdoğan, "Peygamberimiz Efendimizin hayatında bırakınız biçim için, bırakınız bizim çocuklarımız için, başka dinlere mensup toplumların çocukları için bile bir tek olumsuz an bir tek olumsuz sahne bulmak asla ve asla mümkün değildir. Kendi çocuklarımızı da dünyadaki bütün çocukları da böyle bir örnek hayatı öğrenmekten mahrum etmemeliyiz" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, "Biliyorsunuz bu konuda önemli bir adımı geçtiğimiz günlerde attık. çocuklarımızın artık okullarda seçmeli olarak Kuran'ı Kerim'i onun yanında Hazreti Peygamber'in hayatını, yani Siyer-i Nebi'yi öğrenecek olmaları, istikbalimiz adına ülkemizin ve milletimizin geleceği adına hiç tartışmasız büyük bir fırsat. Böyle bir fırsatı sağlamanın çocuklarımız için aileleri için böyle bir imkanı ve zemini inşa etmenin bahtiyarlığı içindeyiz. Şunu burada ifade etmek isterim; değerli kardeşlerim
Kuran bir süs eşyası değildir. Kuran bir ilham kaynağıdır. İstiklal şairimizin ifadesi çok açık ve net. Ne diyor? 'Ya açar bakarız nazmı celilin yaprağına ya üfler geçeriz bir ölünün toprağına. İnmemiştir Kurna bunu hakkıyla bilin ne mezarda okunmak ne de fal bakmak içindir'. Sevgili Peygamberimizin ümmeti olma şanına, şerefine layık bir millet olarak, onun hayatını anlamak, onun hayatını öğrenmekten bizim için daha önemli ne olabilir? İşte o sevgililer sevgilisinin hayatını anlamak, öğrenmek onu hayatımıza taşımak için seçmeli olarak Peygamberimizin hayatının da konmuş olması çok anlamlı" dedi.
Toplumların, genç nesillerin, çocukların manevi değerlere sahip olmalarını, inanmalarını engellemeye dönük her irade ve her idarenin tarih boyunca başarısızlığa mahkum olduğunu belirten Erdoğan, "Mekanik, ruhsuz, maddeci nesiller yetiştirme projeleri dünyanın her yerinde başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Kitaplar yasaklanmış, kurslar kapatılmış, ezanlar susturulmuş, camilere kilit vurulmuş, çocukların Kur'an ve siyer öğrenmeleri engellenmiş ancak millet ne dininden ne de din eğitiminden zulme maruz kalma pahasına, canı pahasına da olsa asla vazgeçmemiştir. Tarihi tecrübe insanlığa göstermiştir ki din ve maneviyat eğitimini yasaklamak, engellemek onu ortadan kaldıramamıştır, sadece yer altına itmiştir. Milli, manevi ve dini değerlerin özgürce eğitimini tesis etmek, bu doğrultuda gerekli imkanları ise tercih hürriyetini pekiştirmiş ve sağlıklı nesillerin yetişmesine zemin hazırlamıştır" ifadelerini kullandı.
Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki ana teması olan kardeşliğe işaret eden Erdoğan, bu dinin ve medeniyetin mensupları olarak kardeşliği ve kardeşlik hukukunu tekrar hatırlamak üzerinde hassasiyetle durmak durumunda olduklarını söyledi.
MÜSLÜMAN MÜSLÜMANIN KARDEŞİDİR
 Erdoğan, program boyunca pek çok kez zikredildiği üzere, ilahi mesajın 'inananlar ancak kardeştir' olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyuruyor: 'Müslüman, Müslüman'ın kardeşidir. Ona zulmetmez. Onu yardımsız bırakmaz. Onu tahkir etmez.' Üç defa kalbine işaret ederek, 'Takva şuradadır. Müslüman kardeşini hakir görmesi kişiye kötülük olarak yeter. Her Müslümancın namusu, kanı, malı ve onuru Müslüman haramdır'. Bu son derece sade, basit ve anlaşılır ifadeler esasen hayatımızın ve münasebetlerimizin temelini oluşturan ilkelerdir. Bu ilkeleri anlamış, bu ilkeleri özümsemiş, bu ilkelere kalbinde yer açmış bir
topluluk her alanda anlaşmazlıkları çözmüş, husumetleri ortadan kaldırmış, huzuru elde etmiş bir topluluktur."
Ülkeler, mezhepler, etnik kökenler, ırklar, kabileler, milletler hatta tek tek şahıslar arasındaki ilişkilere kadar her alanda gözetilmesi gereken tek ilkenin kardeşlik olduğunu söyleyen Erdoğan, bugün Afganistan'da, Irak'ta, Filistin'de, Libya'da şahit olunan acı manzaranın, kardeşlik ve kardeşlik hukuku ilkesinin çiğnenmesinin bir sonucu olduğunu dile getirdi.
Başbakan Erdoğan, "Bugün Suriye'de Hz. Peygamber'in mübarek ayaklarının değdiği topraklarda akan kan işte kardeşlik ve kardeşlik hukukunun çiğnenmesinin bir neticesidir'' diyerek, Sünni'nin Şii'yi, Nusayri'nin, Sünni'yi katletmesinin, ihtilafların husumetlere dönüşmesinin asla kabul edilemez olduğunu vurguladı.
KARDEŞLİK VURGUSU
Kardeşlik ve kardeşlik hukukunun herkesin hayatına egemen olması ve her hareketin, her tavır, duruş ve davranışın mihenk taşına dönüşmesi gerektiğini belirten Erdoğan, komşunun komşusuna karşı kardeşliğini hatırlaması, trafikteki her sürücünün kalbinde bu ilkeyi hissetmesi, her esnaf, tüccar, işçi ve işverenin bu ilkeyi hatırında tutması, siyasetçi, idareci, bürokrat ve memurun tüm işlerinde ve tüm münasebetlerinde kardeşlik hukukunu gözetmesi gerektiğini anlattı. Erdoğan, şöyle devam etti:
"Aynı medeniyetin, aynı kültürün mensupları olarak, aynı kıbleye dönen, aynı secdede Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmeyen topluluklar, ülkeler, bu hassas ilkeye özenle riayet etmelidir. Bugün modern dünyada Müslümanların karşı karşıya bulundukları büyük meseleler maalesef kardeşlik gibi en basit ilkelerin çiğnenmesinin bir sonucudur. Bu en temel ilkeler yeniden hatırlandığında, yeniden hayata geçirildiğinde, üzerinde hassasiyetle durulduğunda en büyük meselelerin bile kolayca çözüleceğine şüphe yoktur."
Başbakan Erdoğan, sözlerini Mehmet Akif Ersoy'un, "Medyundur o masuma bütün bir beşeriyet. Ya Rab, bizi mahşerde bu ikrar ile haşret" dizeleriyle tamamladı.
Bu arada, Başbakan Erdoğan, salona girdikten sonra, kendisinden önce salonda yerini alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile tokalaştı.

 
‘Hz. Peygamber ebedi kılavuzdur’
 
Erzurum AİHL ikinci oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Yatırımcı Çin’e değil, bölgeye gelsin’
Teşvik paketiyle birlikte bölgede ciddi bir olumlu hava yaşandığının altını ...
Konya şehidine, oğlu babasına ağladı
Şırnak’ın Uludere ilçesinde girilen çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş ...
Bakan Akdağ'dan ilk yorum
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 28 Şubat soruşturması kapsamında bugün yapılan ...
 
Türk Polis Teşkilatı 167’inci gurur yılında
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Polis teşkilatımız suç ve suçlularla ...
Görmez’den İslam kardeşliği vurgusu
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İslâm coğrafyasının en ...
Erzurum 5’inci bölgede
Yeni Teşvik Paketi açıklandı. Yeni düzenlemeyle Erzurum, 15 ille birlikte ...
 
‘Kuran-ı Kerim ilham kaynağıdır’
Kılıçdaroğlu'nun 'oyalı kılıfı içinde Kur'an-ı Kerim'den bahsettiğini' ...
Diyanet uzman alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ...
Akdağ’dan Acil Genelgesi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, acil durumda hastanelere müracaat eden hiçbir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva