ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
15 Nisan 2012 Pazar - 05:50

‘Hz. Peygamber ebedi kılavuzdur’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Aziz milletimizin yüzyıllar boyunca özümsediği, içselleştirdiği peygamber ahlakından uzaklaşarak, din adına, dindarlık adına ne yaparsak yapalım sonuç hüsran olacaktır" dedi.

‘Hz. Peygamber ebedi kılavuzdur’

ONUR TURAN
İSTANBUL (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Aziz milletimizin yüzyıllar boyunca özümsediği, içselleştirdiği peygamber ahlakından uzaklaşarak, din adına, dindarlık adına ne yaparsak yapalım sonuç hüsran olacaktır" dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nca ''Hazreti Peygamber Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku'' temasıyla Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Milletimizin en temel özelliği, en güzel hasleti, Hz. Peygambere duyduğu sevgi ve bağlılıktır'' dedi. Günün bereketi ve anlamının büyük olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Çünkü O; ebedi öğretici, ebedi kılavuzdur. Sadece onu peygamber olarak kabul edenler değil, bütün insanlık, o rahmet deryasından bir şekilde istifade etmiştir. 'Ey habibim, sen olmasaydın, alemleri yaratmazdım' buyuruyor. Demek oluyor ki, onsuz bir kainat sadece bizim için değil, yaratıcı için de anlamsızdır. Kainatı yoktan var eden sebep, Allah'ın resulüne duyduğu aşktır. Yaradılışın temeli sevgidir. Bizim peygamberimiz, sevgi peygamberidir. Bizim dinimiz, sevgi dinidir. O'nun yolundan gidenler sevgide yarışırlar, nefrette değil. İyilikte yarışırlar, kötülükte değil. Merhamette yarışırlar, zalimlikte değil. Adalette yarışırlar, zulümde değil. Paylaşmakta yarışırlar, biriktirmekte değil. İnsanını temelinden sevgiyi çeker alırsanız, geriye insan kalmaz. İnsanlığın temelinden sevgi peygamberini çeker alırsanız, geriye insanlık namına hiçbir şey kalmaz. Allah inananların gönlündedir, kalbindedir. Gönlünde ve kalbinde sevgiye yer olmayanlara acımak gerekir" diye konuştu.
Sevgi olmayan bir gönülde Allah'ın nuru ve rahmetinin tecelli etmeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, insan için bundan çetin bir mahrumiyet olamayacağını söyledi. İnsanın kalbinde sevgi ışığı yoksa, başka hiçbir ışığın onu aydınlatmaya yetmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bütün güzel şeyler sevgiden doğar. Bütün kötülüklerin atası sevgisizliktir. Sevgisizliğin egemen olduğu bir sosyal ortamda kötülükten başka bir şey göremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe gerçekten inanmış sayılmazsınız. Sevgisizlik bu dünyayı cehenneme çevirecek bir felakettir. Nitekim bugün İslam dünyasının önemli bir kesiminde zincirleme bir şekilde sürüp giden felaketlerin sebebi budur. Sevgisizlik sosyal bir probleme, bunalıma dönüştüğü zaman nefret ve şiddeti tetiklemekte, bu ise içinden çıkılmaz bir sarmala dönüşmektedir" ifadelerini kullandı.
SEVGİ DİLİNİ EGEMEN KILMAK
Nefretin dilini körüklemek yerine, sevginin dilini egemen kılmak için çalışmak gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Sevginin en açık tezahürü ahlaktır. Yüce Peygamberimiz 'Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim' buyuruyor. Okuduğumuz Kur'an-ı Kerim, bizi güzel ahlaka götürmelidir. Hz. Muhammed'in şekli ve şemaliyle ilgili bir kelime dahi bulunmayan Kur'an-ı Kerim, bize onun üstün ahlakı ile ilgili ayrıntılar vermektedir" dedi.
Hazreti Peygamber 'in (S.A.V), "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" diye buyurduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Şimdi ben, zenginleşir zenginleşmez içinde büyüdüğü fakir mahalleleri terk edenlere sesleniyorum. Kendinize zengin komşular edinerek bu sorumluluktan kurtulduğunuzu mu sanıyorsunuz. Hayır. Siz fakir komşularınızdan değil Hz. Peygamber'den uzaklaşıyorsunuz. Medine'nin en yoksulu nasıl yaşıyorsa, Allah'ın peygamberi de öyle yaşıyordu'' diye konuştu.
KILIÇDAROĞLU’NUN VURGUSU
Kılıçdaroğlu, amacının birilerini sorgulamak olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:
"Ben bir siyasetçiyim ve ahlak bunalımının bir toplumu nerelere savurabileceğini biliyorum. Hepimiz her gün inanılmaz olaylara şahit oluyoruz. Aziz milletimizin yüzyıllar boyunca özümsediği, içselleştirdiği peygamber ahlakından uzaklaşarak din adına, dindarlık adına ne yaparsak yapalım sonuç hüsran olacaktır. Çünkü uzaklaştığımız o ahlakın yerine ikame edebileceğimiz hiçbir şeyimiz yok. Hiçbir siyaset, hiçbir ideoloji hiçbir sosyal program o boşluğu dolduramaz. Laik bir ülke olan Türkiye'de isteyenistediği hayat tarzını seçer ve yaşar. Şurası bir gerçektir ki bunların hiçbiri ahlaktan soyutlanmış sözde dindarlık kadar toplumsal dokumuzu tahrip edemez. Aziz kardeşlerim ahlakla siyaseti, ahlakla ticareti, ahlakla makam mevki ve serveti takas etmeye başlamışsak helak olmuş kavimlerin yoluna girmiş oluruz. Sevginin tezahürü güzel ahlaksa, ahlakın tezahürü de adalettir. Merhamet duygusunu hayata geçiren mekanizma da adalettir. Hak anlamı, Kuran'da hem doğrudan Allah anlamına hem de adalet anlamında kullanılmaktadır. Bilesiniz ki her kim adaletten uzaklaşmışsa o aslında Allah'tan uzaklaşmıştır. Her kim ki adalete sırtını dönmüşse, aslında o Allah'a sırtını dönmüştür. Şu ya da bu duyguyla, şu ya da bu gerekçeyle, şu ya da bu hesap uğruna yapılan adaletsizliğe rıza gösterenleri veya onları görmezden gelenleri Allah affetsin."
Konuşmasında "Gelin imanımızın merkezine hak kavramına koyalım" diyen Kılıçdaroğlu, ''Hz. Peygamber'in eğitiminden geçmiş insanı yani bizi tarif etmiyor. İslam yetimlerin, kölelerin, kimsesizlerin, mazlumların, mağdurların dinidir. Mazlum ve mağdurun yanında olmak için onların dinine bile bakmaz" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, İslam dininin bütün insanlara sevgi, şefkat, merhamet ve adaletle yaklaştığını; günümüz dünyasının kaybettiği ve en çok ihtiyaç duyduğu şeyin de bu olduğunu sözlerine ekledi.

 
Akdağ: ‘Türkiye çağ atlıyor’
 
‘Kur'an bir ilham kaynağıdır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da Kutlu Doğum coşkusu
Doğu Anadolu Bölgesinde, İki alemin nuru, Fahri kainat Hz. Peygamberimizin ...
Şehit Kesimal dualarla uğurlandı
Şırnak'ın Uludere ilçesinin Geymuşule üst bölgesinde güvenlik güçleri ...
Hac kayıtlarında son gün
2012 yılı hac farizasını yapmak isteyen vatandaşların yarına(Cuma) kadar ...
 
Diyanet’ten Kutlu Doğum açılımı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ...
“Lisân-ı Hat ile Aşk-ı Nebî” yayımlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ...
www.kardeslikahlaki.org yayında
Bu yıl gerçekleştirilecek Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana temasını ...
 
ERZURUM Okuruna Soruyor?..
Kategorik haberleri, araştırmaları ve anketleriyle Erzurum’un sosyo ekonomik ...
‘Müftü şehrin ruhunu ifade eder’
Görmez, “Bir şehrin müftüsü, o şehrin ruhunu, o şehrin dini ve manevi ...
Yaygın Din Eğitimi Sempozyumu sona erdi
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva