ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
Gazze'de can kaybı 34 bin 844'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 844'e yükseldi
Kocaeli’nden Erzurum’a Yüksek Öğretim köprüsü
Kocaeli’nden Erzurum’a Yüksek Öğretim köprüsü
Sendikacılıkta Erzurum farkı
Sendikacılıkta Erzurum farkı
HABERLER>SİYASET
6 Aralık 2011 Salı - 03:44

Küçükler hizmet bilançosunu açıkladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2004 ile 2011 yılları arasında yapılan hizmet ve çalışmaları görsel bir sunum eşliğinde anlattı. Başkan Küçükler, “Görev başına geldiğimiz günden bu zamana kadar hiç boş durmadık, Erzurum’u ilklerle tanıştırdık” dedi.

Küçükler hizmet bilançosunu açıkladı

ERZURUM gazetesi
 Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2004 ile 2011 yılları arasında yapılan hizmet ve çalışmaları görsel bir sunum eşliğinde anlattı. Başkan Küçükler, “Görev başına geldiğimiz günden bu zamana kadar hiç boş durmadık, Erzurum’u ilklerle tanıştırdık” dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Müceldili Konağı’nda düzenlediği basın toplantısında 7 yılın değerlendirmesini yaptı. 2004 ile 2011 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen hizmetler ve yapılan yatırımları görsel bir sunum eşliğinde sıralayan Başkan Küçükler, gündemdeki bazı konulara ilişkin açıklamalarda da bulundu. Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi’nin 2004 yılından bu zamana kadar trilyonlarca liralık yatırım yaptığını vurgulayarak, “Bu hizmet ve yatırımların hepsi Erzurum için. Erzurum hepimizin ve her birimiz birer Erzurum’uz” diye konuştu.
Başkan Küçükler, hizmet değerlendirmesine nazım imar planıyla başladı. Göreve gelir gelmez işe 1/25 binlik çevre düzeni ve 1/ 5 binlik nazım imar planını yapmakla başladıklarını hatırlatan Başkan Küçükler, Erzurum’da attıkları en önemli ikinci adımın ise, doğalgaz olduğunu dile getirdi. Küçükler, “Doğalgaz altyapısı anlamında yüzde 95’lere ulaştık kullanım oranları ise, şu anda yüzde 65 ile 70 dolaylarında. Hava kirliliğinin ciddi manada azalmasında doğalgazın çok büyük faydası oldu. İnşallah ilerleyen dönemlerde doğalgaz kullanım oranı çok daha yukarılara çekilecek” şeklinde konuştu.
“ERZURUM’UN 50 YIL BOYUNCA SU SORUNU OLMAYACAK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’da içme suyu sorununun Palandöken Barajı ile çözüldüğüne dikkati çekerek, önümüzdeki 50 yıl boyunca şehrin kesinlikle içme suyu sorunu yaşamayacağını ifade etti. Başkan Küçükler, “İçme suyu için Palandöken Barajı’nın devreye sokulmasıyla birlikte İçme Suyu Arıtma Tesisleri’ni yaptık. Bu tesisler, şu anda en modern ölçeklerde faaliyet gösteriyor. Ozonlama ünitemizle birçok metropol şehirde bile yapılamayan düzeyde su arıtımı yapıyoruz.” dedi.
“YATIRIMLARIMIZIN BİRÇOĞU BÖLGESEL NİTELİKTE”
Erzurum’a kazandırılan önemli yatırımlardan Katı Atık Depolama ve Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nden de bahseden Başkan Küçükler, “Trilyonlarca lira harcayarak Yıldızkent bölgesinin çöplük olarak kullanılmasını önledik. Şehrin tüm katı atıkları Süngeriş köyünde kurulu tesislerimizde oldukça modern standartlarda depolanıyor, imha ediliyor. Öyle ki, bu tesiste çöplerden sızan sular dahi içilebilir bir düzeyde arıtılarak yeraltına bırakılıyor. Bu tesise ek olarak Erzurum’a kazandırdığımız Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi ise, sadece Erzurum’a değil, bölgenin 13 ili ve bağlı ilçelerine hizmet veriyor. Erzurum’a kazandırdığımız yatırımların birçoğu bölgesel nitelikte ve daha önce hiç eşi görülmemiş hizmetlerden oluşuyor” ifadelerini kullandı.
KÜÇÜKLER: TAŞIN ALTINA ELİMİZİ DEĞİL, BAŞIMIZI KOYDUK
Erzurum’daki çarpık yapılaşmaya da işaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Biz göreve gelir gelmez, şehrin dışındaki bölgeleri imara kapattık. Buralarda yeni yerleşim yerleri oluşturmak yerine şehir merkezini çarpık yapılaşmadan kurtaralım dedik. Bunu da hamdolsun başardık. Erzurum, kentsel dönüşümle Büyükşehir Belediyesi sayesinde tanıştı. Eski Mal Meydanı, Kombina bölgesi Palandöken Caddesi, Üç Kümbetler civarı, Kale etrafı, Hasani Basri, ve Telsizler bölgelerinde çok ciddi kentsel dönüşüm çalışmaları yaptık. Hasani Basri’de sosyal konutlar kurduk, gecekondu ıslahı sürecini hızlandırdık. Bunlar kolay işler değil. Sadece Mal Meydanı bölgesindeki kamulaştırma faaliyetlerinin bize maliyeti 40 milyon lira. Buna ek olarak Palandöken Caddesi’ndeki kamulaştırma çalışmaları için kendi öz kaynaklarımızdan tam 16 milyon lira ödedik. Gönül isterdi ki, bizden önceki dönemlerde bu işler yapılmış olunsaydı. Ama yapılmamış, herkes işin kolayına kaçmış. Biz taşın altına elimizi değil, başımızı koyduk. Erzurum’u gecekondulardan ve çarpık yapılardan kurtarmaya kararlıyız, Erzurum’u yeniden inşa edeceğiz. Şehitler Mahallesi’nde yapımına başladığımız sosyal konutlar da buna verilebilecek örneklerden. İnşallah bu bölgeyi Erzurum’un yeni gülen yüzü haline getireceğiz” şeklinde konuştu.
“MNG HOLDİNG YATIRIMLARIYLA İLGİLİ BİR AKSAMA YOK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’a 2010 yılında kazandırılacak olan Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali ile MNG Holding tarafından yapılacak olan İkiz Kuleler, Şehir Oteli ve Eğlence Merkezi’ne de değindi. Başkan Küçükler, “Kamuoyunda bir asılsız söylentidir dolaşıyor. Projenin iptal edildiği yönünde bir takım bilgi kirlilikleri var. Halbuki biz yeni otogarın yapımına başladık ve Allah’ın izniyle 2012 yılında Erzurum’un hizmetine sunacağız. Yeni otogar tamamlandıktan sonra da, mevcut otogarın yerinde İkiz Kuleler projesini hayata geçireceğiz. Asılsız bir takım söylentiler, üzüm yemek yerine bağcıyı dövmek isteyenlerin bir çabasıdır” dedi.
KÜÇÜKLER: MERKEZ İLÇELERİMİZE DE HİZMET TAŞIDIK
Büyükşehir Belediyesi’nin, şehir merkezinde yürüttüğü kadar, merkez ilçelerde yürüttüğü çalışmalarla da dikkat çektiğini anlatan Başkan Küçükler, “Dadaşkent, Ilıca, Yakutiye ve Palandöken gibi merkez ilçelerimizdeki sorumluluk bölgelerimizi de sahipsiz bırakmadık. Bağlantı yollarımız, ana arterlerdeki asfalt çalışmamız, kaldırımların andezitle kaplanması gibi çalışmaları bunlara örnek olarak verebiliriz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak, merkez ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza da hizmet götürdük, götürmeye de devam edeceğiz.” diye konuştu.
“BAŞKANLARLA ARAMIZDA HERHANGİ BİR SORUN YOK”
Erzurum’da merkez ilçe belediye başkanlarıyla aralarında herhangi bir gerginlik olup olmadığı yönündeki soruları da yanıtlayan Başkan Küçükler, böyle bir durumun söz konusu olmadığına dikkati çekerek, “Biz hizmet için seçilmiş kişileriz, bu yüzden birbirimize küsme ve tavır alma gibi bir lüksümüz olamaz. Kaldı ki, merkez ilçe belediye başkanlarımızla aramızda bir sorun da yoktur. Gerekirse bu durumu bir araya gelerek de açıklayabiliriz. Uygulamadan doğan bir takım aksaklıklar olabilir, bunlar da sonuç itibariyle çözülür. Bu durumu kamuoyuna ‘aralarında sorun var’ şeklinde lanse etmek de yanlış” dedi.
“BİZDEN YETKİLİ İSTENDİ, BİZ DE GÖNDERDİK”
Başkan Küçükler, basın toplantısında habercilerin sorularını da yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde 2011 Kış Oyunları için Erzurum’a yapılan tesislerin nasıl işletileceğiyle ilgili olarak yapılan toplantıya belediye başkanlarının neden katılmadıklarıyla ilgili olarak yöneltilen bir soru üzerine Küçükler, “O toplantıyla ilgili olarak belediye başkanlarının katılımı noktasında bir davetiye gelmedi. Gelen yazıda sadece ‘belediyenizden bir yetkili’ ifadesi vardı. Biz de bu talep doğrultusunda belediyemizden bir yetkiliyi o toplantıya gönderdik. Olayın kamuoyuna farklı yansıtılmış olması açıkçası üzüntü vericiydi.” ifadelerini kullandı.
“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”
2011 Kış Oyunları için Erzurum’a yapılan tesislerin bundan sonraki süreçte nasıl işletileceğinin önem taşıyan bir konu olduğuna dikkati çeken Başkan Küçükler, “2011 Kış Oyunları’na Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak başvurduğumuzda ve olimpiyatlardan bahsettiğimizde birileri ‘ufak at civcivler yesin’ şeklinde manşetler atmıştı. Bu yapılanları unutmuş değiliz. Ama ne oldu, Erzurum şanına layık bir organizasyon gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi bu işin hamiliğini yaparken, bir takım çevreler bu organizasyonu kendilerine mal etmeye ve sahiplenmeye kalktı. Biz o dönemde sesimizi çıkarmadık ki, Erzurum zarar görmesin. Şimdi birilerinin kalkıp da Büyükşehir Belediyesi’ni tesisler noktasında ilgisizlikle suçlaması, çok net konuşuyorum insafsızlıktan ve vicdansızlıktan başka hiçbir şey değildir. Tesisler konusunda bize düşen her sorumluluğu yerine getirmeye hazırız, getiririz de. Sonuçta tesisler Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün, kalkıp buraları işgal edecek değiliz.” şeklinde konuştu.

 
‘Onların da canı var’
 
Kavgalı maç disiplin kurulunda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kadın Haklarında AK açılım’
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, ''AK Parti iktidarı ...
‘Mazeret yok hizmet var’
Horasan Belediyesi kış şarlarına aldırmadan cadde ve sokak aralarına parke ...
AK Parti’de seçim heyecanı
AK Parti Aziziye İlçe Kongresinde Ahmet Gül ve Sinan Acil, başkanlık için yarıştı.
 
İpek AK Belediyeciliği değerlendirdi
AK Parti Genel Sekreteri İpek, “AK belediyecilikle sadece Erzurum değil, ...
‘Engelliler toplumun ayrılmaz parçası’
Erzurum Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu ...
ÖSYM’nin nabzı Erzurum’da attı
YÖK Genel Kurulu'nda alınan kararla, üniversiteye giriş sınavının yerleştirme ...
 
Büyükşehir’den mültecilere destek
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Afgan ailelere yönelik olarak yaptığı yardımları sürdürüyor.
‘İçme suyu sorununu çözdük’
“Akşama Doğru” isimli tv programında konuşan Başkan Küçükler, “Palandöken ...
3 büyük, şehir projesi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılı yatırım programına üç yeni projeyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva