ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
7. Dede Korkut Günleri başladı
7. Dede Korkut Günleri başladı
Edebük şehitlerine vefa
Edebük şehitlerine vefa
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>SİYASET
1 Aralık 2011 Perşembe - 00:41

‘İçme suyu sorununu çözdük’

“Akşama Doğru” isimli tv programında konuşan Başkan Küçükler, “Palandöken Barajı kullanıma sokulmadan önce su ihtiyacı kuyulardan gideriliyordu. İçme suyunun yetersiz oluşu nedeniyle günde en fazla 2 saat su akıtılabiliyordu. Ama şimdi bu sorun geçmişte kaldı.” dedi.

‘İçme suyu sorununu çözdük’

DİLEK BAYRAK-ERZURUM GAZETESİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’u ekranlara taşımaya devam ediyor. Albayrak Grubu televizyonlarından olan ve uydudan yayın yapan TVNET, dün akşam ekranlarına Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’i konuk etti. Gazeteci Veyis Ateşín hazırlayıp sunduğu “Akşama Doğru” isimli programda Erzurum’u ve Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını anlatan Başkan Küçükler, izleyicilerden gelen soruları da yanıtladı. Başkan Küçükler, içme suyundan doğalgaza, ısıtma sistemli kaldırımlardan MNG Holding tarafından yapılacak olan 210 milyon dolarlık yatırıma varıncaya kadar birçok konuya değindi.
Yaklaşık bir saat süren program boyunca Gazeteci Veyis Ateş’in sorularını yanıtlayan Küçükler, Erzurum’u marka kent haline getirme hedefine doğru emin adımlarda yüründüğünü ifade etti.
Program sunucusu Ateş’in, içme suyuyla ilgili olarak geçmişte yaşanan problemlere dair yönelttiği sorulara Başkan Küçükler, “Erzurum’da Palandöken Barajı kullanıma sokulmadan önce su ihtiyacı kuyulardan gideriliyordu. İçme suyunun yetersiz oluşu nedeniyle Erzurum’da günde en fazla 2 saat su akıtılabiliyordu. Ramazan ayında iftardan önce mi, yoksa sonra mı suyu akıtalım diye, çok düşünürdük. Ama şimdi bu sorun geçmişte kaldı. Önümüzdeki 50 yıl boyunca nüfusumuz ikiye hatta üçe bile katlansa yeterli miktarda suyumuz var. Üstelik bu su 24 saat kesintisiz bir biçimde akıtılıyor” diye konuştu.
2011 KIŞ OYUNLARI’NA BAKIŞ
Gazeteci Veyis Ateş, Başkan Küçükler’e, 2011 Kış Oyunları’nın Erzurum’a olan katkılarını da sordu. Başkan Küçükler ise, 2011 Kış Oyunları’na, hem hazırlık süreci, hem de sonrasında hep araç gözüyle baktıklarını belirterek, “2011 Kış Oyunları bize göre Erzurum için bir sıçrama aracı oldu. Biz oyunlara adaylık konusunu gündeme getirdiğimizde, yadırgayanlar bile olmuştu. Ama Erzurum bu imtihandan yüzünün akıyla çıktı ve şimdi olimpiyatları konuşuyoruz” dedi.
Kış Oyunları dolayısıyla Erzurum’a kazandırılan modern tesislerin, uluslararası şampiyonalara ve müsabakalara ev sahipliği yapmaya devam edeceğinin altını çizen Küçükler, “Erzurum, Anadolu’nun sıradan bir kenti değil. Geçmişte de öyleydi. Erzurum medeniyetler merkeziydi. Bugün de dünyanın sayılı kış turizm merkezleri arasında bulunuyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin, kış sporları ve kayak merkezleriyle ilgili olarak sorulduğunda Erzurum’a dair mutlaka bir şeyler duymak mümkündür. İşte biz bundan sonra bu ayrıcalığı kullanacağız.” şeklinde konuştu.
“ERZURUM’DA HAVA KİRLİLİĞİ SORUNU”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Akşama Doğru” adlı programda doğalgaz kullanım imkanı ve MNG Holding yatırımlarına da değindi. Erzurum’da doğalgaz altyapısının yüzde yüzlere varan oranda tamamlandığını vurgulayan Küçükler, kullanım oranının ise, yüzde 65 civarında olduğunu söyledi. Doğalgaz sayesinde Erzurum’un hava kirliliği sıkıntısından kurtulduğunu anlatan Başkan Küçükler, en kötü koşullarda bile Erzurum’un hava kirliliği değerlerinin sınır değerlerin çok altında çıktığına dikkat çekti. Küçükler, Erzurum’da hava kirliliğinin şehrin topografik yapısıyla da yakından ilgili olduğuna vurgu yaparak, “Erzurum’un etrafı yüksek dağlarla çevrili. Bu durumda normal şartlarda bile hava sirkülasyonu yeterince mümkün olmuyor. Bundan birkaç yıl öncesine kadar Erzurum’da hava kirliliği sınır değerlerin bile çok üzerine çıkardı. Ama doğalgaz kullanımı sayesinde bunu normal bir düzeye indirmeyi başardık” diye konuştu.
MNG HOLDİNG’İN YATIRIMLARI
MNG Holding’in Erzurum’a yapacağı yatırımlara da vurgu yapan Küçükler, “Bizim bu hususta yaptığımız planlama saat gibi işliyor. Şu anda Erzurum’un yeni otogarını yapıyoruz. Ardından MNG Holding ikiz kuleler, şehir oteli ve eğlence merkezinin inşaatına başlayacak. Yatırımla ilgili herhangi bir problem ya da aksaklık yok. Toplamda 350 milyon liralı bulacak olan bu yatırımlar, verdiğimiz söz üzere Erzurum’a kazandırılacak” dedi.
Başkan Küçükler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erzurum’a hizmet etmek gerçekten çok güzel bir duygu. Hükümetimiz ve Sayın Başbakanımız Erzurum’a fevkalade ilgi ve yakınlık gösteriyorlar. Yerel yönetimlere hükümetimizce sunulan imkanları ise, Erzurum’da bizler hizmete ve yatırıma dönüştürmenin mücadelesini veriyoruz.”

 
Kasım ayı soğuk rekorunu kırdık
 
Pasinler davası başladı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALİ DİNLER 3 Aralık 2011 Cumartesi 01:17

ATALARIMIZ DEMİŞKİ SU GİBİ AZİZ OL AMA HANGİ SUYA

Yorumu oyla      6      4  
seda billur 3 Aralık 2011 Cumartesi 01:14

ARKADAŞLAR HAKSIZLIK ETMEYİN SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ.GEÇMİŞDE ÇOK SU SORUNU VARDI BUNLAR ÇÖZDÜ.ALTI SU FABRİKASI AÇILDI İŞLER SÜPER HER MAHALLEYE ÇEŞME YAPILDI AYRICA SU ARITMA ÇİHAZLARI SÜPER SATIYOR AYRICA GÖLET İÇİN DALGIÇLAR GELMİŞ.KALDIMI SU SORUNU.BRAVO BAŞKANA

Yorumu oyla      6      4  
selahattin bilmez 1 Aralık 2011 Perşembe 20:07

mustafa ve molla kasım kardeşlerim siz haklısınız ***.eskiden 2 saat akıyor dediği yer fakir semtlerdi ben gavurboğanda büyüdüm ama yeni şehir dadaşkent diğer iyi semtler hiç su kesilmez di iyi hatırlıyorum ama inanın o suyu özledim. hayırlı akşamlar cizre den selamlar her zman takip ediyorum.BU SİTEYİ

Yorumu oyla      6      4  
mustafa ak 1 Aralık 2011 Perşembe 11:29

ALLAHTAN kork içme suyunu kullanma suyuna çevirdin kimse musluktan su içmiyor dışardan getiriyor bumu senin başarın hava temizligi diyorsun yatsıdan sonra GÜRCÜ KAPI semtine gelde hava kirliligi ne halde gör ayıp artık konuşma otur oturdugun yerde

Yorumu oyla      6      4  
Molla Kasım 1 Aralık 2011 Perşembe 07:57

Sen şişe suyu iç, biz dere suyu Başkan. Erzurumun iyi suyuda ovadan çıkıyor. allahe reva mı. Bu milleti niye aptal yerine koyuyorsun..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 büyük, şehir projesi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılı yatırım programına üç yeni projeyle ...
‘Görmeyen Gözler’ artık okuyacak
Erzurum'un Yakutiye ilçe Belediyesi tarafından yürütülen SODES onaylı ...
Aksak, Umman Milli Gününe katıldı
Erzurum Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Umman Dostluk ...
 
‘Başımızın tacısınız’
Depremzedelerin Erzurum'da misafir olduğuna da vurgu yapan Milletvekili ...
Erzurum, Sivas’a örnek olacak
Büyükşehir olacak 11 il arasında Sivas'ın yer almaması, il genelinde sivil ...
Cengiz, hizmet hedeflerini gençlerle paylaştı
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, teşkilatların en önemli unsurunun ...
 
Yılmaz Selim ilçe kongresine katıldı
Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz’ın Divan Başkanlığını yaptığı AK Parti ...
AZMEDER’den öğretmenlere vefa
Erzurum Özel Aziziye Anadolu ve Fen Lisesi mezunlarının kurduğu dernek ...
Büyükşehir, öğretmenlerin coşkusunu paylaştı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde “çok özel” ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva