ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
7. Dede Korkut Günleri başladı
7. Dede Korkut Günleri başladı
Edebük şehitlerine vefa
Edebük şehitlerine vefa
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>SİYASET
30 Kasım 2011 Çarşamba - 00:03

‘Görmeyen Gözler’ artık okuyacak

Erzurum'un Yakutiye ilçe Belediyesi tarafından yürütülen SODES onaylı "Görmeyen Gözlere Sesli Kitap" projesi tamamlandı. Kapanış kokteylinde görme engellilere proje kapsamında hazırlanan CD'ler, CD çalar, sesli saat, kalem ve not defteri hediye paketi olarak sunuldu.

‘Görmeyen Gözler’ artık okuyacak

DİLEK BAYRAK/ERZURUM GAZETESİ
Erzurum'un Yakutiye ilçe Belediyesi tarafından yürütülen SODES onaylı "Görmeyen Gözlere Sesli Kitap" projesi tamamlandı. Kapanış kokteylinde görme engellilere proje kapsamında hazırlanan CD'ler, CD çalar, sesli saat, kalem ve not defteri hediye paketi olarak sunuldu.
PROJE BAŞARIYLA TAMAMLANDI
Programa ev sahibi olarak Yakutiye Belediye Başkan Vekili Ferhat Mergan, Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Beyas Baston Görme Engelliler Derneği Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu ve çok sayıda görme engelli katıldı. Yakutiye Belediyesi tarafından hazırlanan SODES onaylı "Görmeyen Gözlere Sesli Kitap" projesinin tamamlanması nedeniyle Dedeman SKİ Lodge otelde kapanış kokteyli düzenlendi.
MERGAN’IN AÇIKLAMASI
Projenin tamamlanması nedeniyle düzenlenen toplantıda görme engelliler için hazırlanan CD'ler, CD çalarlar, sesli saat, kalemler, not defterleri paket olarak dağıtıldı. Yakutiye Belediye Başkanı Ferhat Mergan, projeyle ilgili bilgi verdiği konuşmasında hizmetin yalnızca asfalt, kaldırım yapmak olduğunu söyledi. Mergan, "Yakutiye Belediyesi olarak; sosyal belediyecilik bizim için ayrı bir önem arz eder. Belediyecilik yalnızca asfalt atmak, park yapmak değildir. Halkın yaşamında yer alan her alanda olmak da Belediye hizmetleri arasında yer alır. Kapanışını yaptığımız SODES projesi, görme engelli insanlarımız için yeni bir dünya olarak görülebilir. Kitaplar onlar için okundu, çocuklara masallar da unutulmadı. Sonra bunlar CD olarak çoğaltıldı. Proje kapsamında CD çalar ve sesli saatlerle birlikte şimdi kendilerine teslim edeceğiz. Başkanımız Ali Korkut, bu CD'ler için mikrofon başına geçmişti. Yaptığımız çalışmanın çok sayıda insanımızı sevindirecek olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz" dedi.
PROJE BEDELİ
160 bin lira olan proje bedeline Yakutiye Belediyesi tarafından 106 bin lira ek finans sağlandı. Proje kapsamında kitapların okunmasında Belediye Başkanı Ali Korkut'un da seslendirmeleri bulunuyor. Proje ortakları arasında Atatürk Üniversitesi'nin İletişim ve Güzel Sanatlar Fakültesi ile Erzurum Beyaz Baston Görmeyenler Derneği'nin bulunduğu proje kapsamında çocuklar için seçilen masallar, Erzurum Bir İpek Yolu, Şehristan Evvel Zamanlar, Anma Toplantıları 2, Bir Barış Elçisi Olarak Hz. Muhammed, Suların Ötesi-Gülen Dadaş, Klasik Hikayelerden seçmeler isimli eserler CD'lere okundu. Bu CD'ler şimdi görme engelli yüzlerce vatandaşın kulağında, onlar için yeni dünyalar açıyor. Programda Gazi Sedat Aktaş hediyesini alırken ilgi odağı oldu. Ayrıca Ömer Faruk Bektaş isimli İlköğretim Okulu öğrencisi okuduğu kısa hikaye ile salondakilerin alkışını aldı.
GÖK’ÜN AÇIKLAMASI
Bu projelerin engelli insanlar için ayrı bir önemi olduğuna vurgu yapan Vali Yardımcısı Mehmet Gök, böylesi projeler sayesinde eli tutan, gözü gören insanların kendilerinin dışında da insanların olduğunu fark ettirdiğini söyledi. Gök, Valilik Proje Koordinasyon Merkezi olarak duyarlı projelerin her zaman yanında olduklarını kaydetti. Beyaz Baston Görmeyenler Dernek Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'a teşekkür ederek çalışmaların engelli insanlar açısından önemine değindi.
Konuşmaların ardından hediyelerin dağıtımına geçildi. Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yakutiye Belediyesi Başkan Vekili Ferhat Mergan, Başkan Yardımcısı Engin Kocadağıstan paket halinde CD çalar, sesli saat ve çeşitli hediyelerden oluşan hediye paketini engelli vatandaşlara verdiler. 1000 kişiye hediye dağıtımı yapıldı.

 
BEAH’ten çağdaş performans
 
A.Ü.- Kazakistan işbirliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aksak, Umman Milli Gününe katıldı
Erzurum Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Umman Dostluk ...
‘Başımızın tacısınız’
Depremzedelerin Erzurum'da misafir olduğuna da vurgu yapan Milletvekili ...
Erzurum, Sivas’a örnek olacak
Büyükşehir olacak 11 il arasında Sivas'ın yer almaması, il genelinde sivil ...
 
Cengiz, hizmet hedeflerini gençlerle paylaştı
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, teşkilatların en önemli unsurunun ...
Yılmaz Selim ilçe kongresine katıldı
Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz’ın Divan Başkanlığını yaptığı AK Parti ...
AZMEDER’den öğretmenlere vefa
Erzurum Özel Aziziye Anadolu ve Fen Lisesi mezunlarının kurduğu dernek ...
 
Büyükşehir, öğretmenlerin coşkusunu paylaştı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde “çok özel” ...
Küçükler’den ilkokul nostaljisi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 24 Kasım Öğretmenler ...
Akdağ Bakanlık bütçesini sundu
Türkiye'nin krize hazırlık alanında politik kararlılığın üst düzeyde olduğunu, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva