ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>SİYASET
8 Ekim 2012 Pazartesi - 01:00

Korkut’tan atama açıklaması

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, bir memurun yer değiştirmesiyle ilgili olarak hukuka intikal eden davayla ilgili olarak bazı çevrelerin farklı boyutlar kazandırma çabalarında olduklarını öne sürdü. Korkut, işinin Yakutiye ilçesine hizmet etmek olduğunu belirterek küçük hesaplara fırsat bırakmayacağını belirtti.

Korkut’tan atama açıklaması

ERZURUM (İHA) - Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, bir memurun yer değiştirmesiyle ilgili olarak hukuka intikal eden davayla ilgili olarak bazı çevrelerin farklı boyutlar kazandırma çabalarında olduklarını öne sürdü. Korkut, işinin Yakutiye ilçesine hizmet etmek olduğunu belirterek küçük hesaplara fırsat bırakmayacağını belirtti.
Ali Korkut, belediyenin kamulaştırma servisinde görev yapan bir memurun başka birimlerde görevlendirilmesiyle ilgili sürecin, bazı çevrelerce kullanılarak kendisine yönelik hesapların parçası haline getirilmek istendiğini iddia ederek, bu nedenle kamuoyunu bilgilendirmenin bir zarurete dönüştüğünü belirtti.
KAMULAŞTIRMADA DAVA
Ali Korkut, yazılı açıklamasında “Bizim dönemimizde Kamulaştırma servisinde görevli bir memurla ilgili yürüyen dava var. Biz, gerekli görüp şahsı bir birimde görevlendirmişiz. Bu görevlendirmeyle bağlantılı olarak konu yargıya taşınmıştır. Bazı hesaplar ve beklentiler bu iş üzerine oturtularak bir yere varılmaya çalışılıyor. Bir memuru bir birimden alıp başka bir birimde görevlendirmişiz. Bununla ilgili görevi kötüye kullanmakla suçlanıyoruz. Konudan, yaşananlardan haberi olmayan insanlar farklı bakıyor olabilir. Onun için kamuoyuna bu açıklamayı yapıyorum.” dedi.
SANIK İLAN EDİLDİM
Ali Korkut, bir gazetenin olayın içeriğine hiç değinmeden kendisini sanık ilan ettiğini, başka bir yayın organında ise çok önemli hizmetler yürütmüş, aday adaylığında kendisine rakip bir memurun görevden alındığı imajının ortaya çıktığını anımsatarak şunları söyledi;
"İlgili kişi; 15 Temmuz 1994 tarihinden Ekim 2012 yılına kadar aynı kadroda görev yaparken, zaman içerisinde yönetimlerin çeşitli görevlendirmeleriyle farklı birimlerde bulunmuştur. Örneğin, 5 ekim 1995 yılında İmar Müdürlüğü emrinde, İmar Plan Bürosunda eleman olarak çalışması için görevlendirilmiş. 14 temmuz 1999’da İmar Revizyon Müdür Vekili görevlendirmesi yapılmış ki, bu atama değil görevlendirmedir. 28 aralık 2001 tarihinde yıkım ekibi oluşturulmuş, yıkım ekibi şefliğinde görevlendirmiş. İki defa belediye başkan adaylığı için istifa etmiş, aday olamayınca memuriyete geri dönmüştür. Bizim dönemimizde de tekrar göreve iade edilmiştir. Kadrosu yine Teknik Ressam’dır. “
MEMURLUK KADROSU
Korkut yazılı açıklamasında şöyle dedi, “ "Bu kişiyle ilgili olarak adım attım. Performansını artıralım, çalışmasını teşvik edelim istedik. Teknik ressamlık kadrosunu verdim. Ön yargım olmadığını yüzüne söyledim. Ali Korkut olarak Yakutiye İlçe Belediye Başkanlığına seçildiğim dönemde yaklaşık 80 milyon liralık kamulaştırma yaptık. Erzurum’da Kentsel Dönüşüme damga vuran Hacıcuma, Taş Mescit, Hasanibasri, Habipefendi, Mehdiefendi, ile Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi dahil olmak üzere bu şahsın, kaç tane kamulaştırma evrakının altında imzası vardır. Söyleyeyim size hiçbirisinin. Çalıştığı birimin değiştirilmesi ile ilgili mahkemelere giden, ardından gazeteleri dolaşan bu şahsın, aldığı maaşın karşılığında hangi işleri yaptığını da kamuoyuna açıklaması gerekir. Bu kişi, hiçbir evrakta imzası olmayan bir memurdur. Bu şahısla ilgili oluşturulan hava oldukça üzücüdür. Ben kendisine yaklaşımda bulundum, çalışmak istediğimi yüzüne söyledim. Çalışma azmi taşıyan bir devlet memuru, işinin başına geçip çalışır. Biz 3 yılı aşkın süredir hizmet üretiyoruz. Yaptığımız hizmetlerin hiçbirinin zerresinin altında bu şahsın imzası, katkısı yoktur. Bizim hesabımız hizmettir, Erzurum’un çehresinin Yakutiye ile birlikte değişmesi ve yenilenmesidir. Olayın en azından iç yüzünü biraz olsun kamuoyuna aktarmayı görev olarak sayıyorum” şeklinde konuştu.

 
Büyükşehir 2’inci galibiyetini aldı
 
Yakutiyespor’a göz değdi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sefa 8 Ekim 2012 Pazartesi 13:44

BU İŞTE BİR SIKINTI VAR NEDENSE BU GÜNLERDE HEM BÜYÜKŞEHİRDE HEMDE YAKUTİYE BELEDİYESİNDE KAMULAŞTIRMADA SIKINTI VAR... ACABA DİĞER BELEDİYELERİDE İNCELEMEYE GEREK VARMI... ERZURUMDA BELEDİYE İMAR DAİRELERİNDE VE BERABERİNDE TAPU İDERERELERİNE KADAR SIÇRAYACAĞI DİLE GETİRİLİYOR.. İNSANOĞLU BU KADAR YETİM HAKKINA TECEVÜZ EDECEK KADAR ACİZLEŞTİMİ... DİĞER BİR KONUDA BELEDİYELERİN ELİNDE NEDEN BİR İMAR YOK NERDE NE YAPILACAĞI BELLİ DEĞİL... İNSANIN AKLINA BAZI ŞEYLER GELİYOR BELİRSİZ OLAN ŞEYLER BİLENLER TARAFINDAN PARSELLEŞİYORMU???

Yorumu oyla      6      4  
caykaralı 8 Ekim 2012 Pazartesi 12:25

bırısı başkana beledıyecılık konulu birifıng versaya gercı zamanı cok kalşmadı gerekte yok fakat asıl mesleyı oldugu iştede sos vermiştı beledıye bınasında yanı bır harebeyı sokemıyen sayın korkut toki nın yıkım ve inşa işlerının başında iyi poz verdı tek başarısı bu oldu bence benı dogru basına cıknmamakla suclamıştı o harebe duruyo hemde tüm pislıyı ile seferber olan emnıyet o anla kaldı yanı pislıkler devam

Yorumu oyla      6      4  
Orhan Saka 8 Ekim 2012 Pazartesi 10:44

Büyükşehirdeki pislik çıkınca demekki bununla ilgilide böyle bir şüphemi uyandı.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye otoparkı tamamlandı
Aziziye Katlı Otopark ile Erzurum’daki müstakil otopark sayısını üçe çıkacak.
Avukatlar sandık başında
Erzurum Barosunda seçim heyecanı yaşanıyor. Erzurum Barosuna kayıtlı 292 ...
Çalık gündemi ele aldı
Saadet Partisi Erzurum İl başkanı Faik Çalık, NATO dahil olmak üzere Suriye’ye ...
 
Aziziye kentleşiyor
İlçede 300 bin metrekare alana sahip Gezköy ile Ilıca’daki 40 bin metrekarelik ...
Doğan muhtarlarla istişare etti
Tekman Belediye Başkanı Yakup Doğan muhtarlarla bir araya geldi.
Kadın Meclisi seçime gitti
Palandöken Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösterecek olan Kent Konseyi ...
 
ESKİ 20 proje yürütüyor
ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek 4. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, ...
Erzurum’da Yerel Yönetişim Projesi
Stratejik Yerel Yönetişim Projesi’nin Erzurum’da da uygulamaya konulduğu açıklandı.
SP’den Erbakan Yolu eleştirisi
Saadet Partisi İl Başkanı Çalık, AK Partinin 4. Olağan Kongresi'nde Başbakan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva