ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>EKONOMİ
12 Eylül 2012 Çarşamba - 13:05

Kırtasiyeciler yine tepki verdi

Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, okulların açılmasına sayılı günler kala, kitap ve kırtasiyecilerin sorunlarının hala devam ettiğini belirterek, “Hükümetin 8-9 yıldır okul kitaplarını bedava dağıtması ve bu dönem yine kitapların bedava verilecek olması, diğer taraftan bazı okulların öğrenci velilerini belli noktalara yönlendirmeleri kitap ve kırtasiyeci esnafını zor durumda bırakmaya devam etmektedir” dedi.

Kırtasiyeciler yine tepki verdi

EMRAH AKKAYA
ERZURUM (İHA) - Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, okulların açılmasına sayılı günler kala, kitap ve kırtasiyecilerin sorunlarının hala devam ettiğini belirterek, “Hükümetin 8-9 yıldır okul kitaplarını bedava dağıtması ve bu dönem yine kitapların bedava verilecek olması, diğer taraftan bazı okulların öğrenci velilerini belli noktalara yönlendirmeleri kitap ve kırtasiyeci esnafını zor durumda bırakmaya devam etmektedir” dedi.
ÜCRETSİZ KİTAP DAĞITIMINA TEPKİ
Ücretsiz kitap dağıtım projesinin ilk ayağının Kitapçı ve Kırtasiyecilerden başlaması gerektiğini dile getiren Karaca, “Ders kitaplarını öğrenci sayısına göre, okullarına en yakın kırtasiyelere dağıtabilir, öğrencide ders kitaplarını kırtasiyeden ücretsiz alırken, yanında da defter-kalem ve benzeri diğer ihtiyaçlarını da aynı yerden karşılayabilirdi. En azından öğrenci kırtasiyeden uzaklaşmazdı, maalesef böyle bir uygulama da yapılmadı.” Diye konuştu.
5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa dair yönetmeliğe göre aykırı satışı yapılan tüm bandrollü ürünlerin Kitap-yardımcı ders kitapları, sözlük, eğitim CD’si materyallerin satış ve dağıtımını yapan ve oda kaydı olan faaliyeti gösterir ve sertifikalı satış noktalarından alınması gerektiğini dile getiren Karaca, “Aksi satış yapan kitap-kırtasiye işletmeleri, yapılacak denetimler sonucu ilgili kanunun 12. maddesi 2. fıkrası gereğince kabahatler kanunun 17. maddesinin ikinci fıkrası hükmü göz önünde bulundurularak, kanunun ek-10’uncu maddesinin birinci fıkrasına göre cezalandırılır hükmü yer almaktadır.
Bütün bu kanunlara rağmen özellikle okullarımızda halen bazı kitapçılara yönlendirmeler devam etmektedir. Bu yönlendirme konusunu, il bazında Milli Eğitim Müdürüne, Genel bazda Milli Eğitimi Bakanına iletmiş olmamıza rağmen, bu haksız uygulamanın önüne bugüne kadar bir türlü geçilememiştir.
KİTAP EVİNDE HAZIR
Bazı okullar, bu konuda daha da ileri giderek öğrenci velilerinin cep telefonlarına mesaj atmak suretiyle; “Öğrencinizin Ders Kitapları…………Kitap Evinde Hazırdır.” gibi mesajlar atılmakta ve öğrenci velilerini direk o kitapçılara yönlendirmektedirler. Okul kıyafetlerinde de aynı uygulama devam etmektedir. Bu durumda öğrenci velisinin yönlendirildiği kitapçı ile pazarlık etme şansı bile ortadan kalkmaktadır.Uygulamanın böyle devam etmesi halinde zaten zor durumda olan birçok esnafımız işyerini kapatmak zorunda bırakılacaktır.Uygulamanın böyle devam etmesi halinde zaten zor durumda olan birçok esnafımız işyerini kapatmak zorunda bırakılacaktır.Okulların açılmasına günler kala, uzun süredir durgun geçen piyasanın hareketleneceğini uman kent merkezindeki kitap ve kırtasiyeciler yine umduklarını bulamayacaklar.Çünkü; Hükümetin ders kitaplarını bedava dağıtmaya başlaması nedeniyle yüzde 50’lere varan iş kaybı meydana gelmiştir. Ayrıca bazı marketlerin kilo işi defter satması da sektöre darbe vurmaktadır. Oysaki kilo işi satılan defterler defolu ve büyük ölçüde rutubetli ürünler olup, sağlıklı bir şekilde kullanılması da mümkün değildir.
Bedava kitap dağıtım projesinin kitap ve kırtasiyeciler büyük ölçüde mağdur ettiğini maddi anlamda büyük zararlar oluşturduğu orta yerde dururken, Kırtasiyecilerin asıl sermayesi olan kitapların 8-9 yıldan bu yana bedava verilmesi, ücretsiz kitap dağıtımının ilköğretimden sonra ortaöğretime de verilmesi kırtasiyeci esnafını güç durumda bırakmıştır. Hükümet veli ve öğrencileri düşünürken, Türkiye de 100 bine yakın kırtasiyeci esnafını da maalesef mağdur etmiştir.
Hükümetin kırtasiyeci esnafımıza sahip çıkmaması durumunda, daha önce kepenk kapatan esnaflarımıza yenilerinin de eklenmesi kaçınılmaz olacaktır.
Esnafımız bu sorunlarla uğraşırken, bir yandan marketler, bir yandan, avm’ler bir yandan mahalle bakkalları bir yandan okul kantinleri defter, kalem ve benzeri ürünler satmaktalar, en azından bunların önüne geçilmesi gerekir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Karaca, bütün bu olumsuzluklara rağmen yeni okul sezonunun, bütün esnafa moral ve bol kazanç getirmesi temennisinde bulundu.

 
Traktörle dünya turuna çıktılar
 
Kadın istihdamında AB süreci
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11eylul 13 Eylül 2012 Perşembe 10:05

kapıtalzm bu okuyan toplum olaydık 50 lere varan oylarla bu sıstemı beslemezdık sızlanmıycaz boyun eyıp nasıl bu duzende cocugumuza gelecek hazırlarız onu duşunecegız altta kalanın canı cıksın özetı şımdı yaptıgımıza durmadan devam edeceyız

Yorumu oyla      6      4  
Murat Demir 12 Eylül 2012 Çarşamba 17:17

Yıllardır Zekatlarımızı, hayırlarımızı cemaate verdik onlarda NT yi Aziziyeyi açtılar oğlumu götürdüm liseye kayıt için yüzüme bile bakmadılar.Zenginler kapmış. Bizede geçmiş...

Yorumu oyla      6      4  
orhan 12 Eylül 2012 Çarşamba 15:09

ya neye bağırıyorsunuz final ve aziziye gibi okul açın peşinede kitmar ve nt gibi kırtasiye açın çocuklarını buralarda okutanlar kitaplarını ve defterlerinide burdan almak zorundalar saygılar...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dış Ticarette Erzurum Vizyonu
Ekonomi Bakanlığı Ocak-Temmuz dönemi ihracat ve ithalat verilerini açıkladı. ...
Besiciliğe kuraklık darbesi
Doğu Anadolu Bölgesinde bu sene yaşanan kuraklık nedeniyle ot fiyatları ...
Kadın istihdamına destek
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Türkiye ...
 
Dikkat çekici performans
2000’li yılların başında yaşanan ekonomik krizle ekonomisi kırılgan bir ...
Hayvancılığa çifte destek
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, üreticiye hayvan başına verilen ...
7 yılda 135 teşvik
Erzurum’da temmuz ayında 1, yılın yedi ayında 8, 7 yılda ise 135 yatırım teşvik belgesi aldı.
 
Akaryakıt denetiminde yeni süreç
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, ''Akaryakıt tanker kontrol ...
Erciyes Palandöken’le yarışıyor
Muhtarlara Erciyes projesini anlatan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Esnaf suskun, tezgah suskun..!
Gülahmet semtinde bulunan Yeğen Ağa iş merkezindeki konfeksiyon tezgahları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva