ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erzurum şehidini Hınıs’ta uğurlayacak
 Erzurum şehidini Hınıs’ta uğurlayacak
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
HABERLER>EKONOMİ
9 Eylül 2012 Pazar - 03:13

Erciyes Palandöken’le yarışıyor

Muhtarlara Erciyes projesini anlatan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, “Erzurum Palandöken'de otel için yatırımcı bulamıyorlar. Çünkü bizim projemiz geleceği olan, turizm yatırımcılarının olumlu gelişmeler bekledikleri dört başı mamur bir proje.” dedi.

Erciyes Palandöken’le yarışıyor

KAYSERİ (İHA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki 5 ilçede görev yapan mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Özhaseki, muhtarlara, ‘gelecek yüzyıllara damga vuracak proje’ diye tanımladığı Erciyes Projesi’ni anlattı.
Erciyes Kardan Adam Tesisleri'ndeki toplantıya Başkan Özhaseki'nin yanısıra Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ve İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ile AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve bazı belediye yetkilileri de katıldı.
Burada yaptığı konuşmada Kayseri'nin gelişiminden bahseden ve Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi çalışmalarını anlatan Başkan Özhaseki, gelecek yüzyıllara damga vuracak bir proje üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, "275 milyon avroluk bu proje, Kayseri'de kamu eliyle yapılan en büyük projedir. Burada 200 km.'ye yakın pist uzunluğu çıkıyor ve bu uzunluk, Türkiye'deki tüm kayak merkezlerindeki pist uzunluğundan daha fazla. 3 bin kişiye iş imkanı sağlayacak bu projeden 100 milyonu doğrudan 100 milyonu da dolaylı olarak yıllık 200 milyon avro gelir elde edilecek. Günlük 35 bin kişi kayacak burada. Kayak turizmi ayrıca Kayseri'de kendi sektörünü de doğuracak. Gerek kıyafetler ve kayak malzemeleri gerekse de mekanik hatlarda kullanılan malzemeler ve araç gereçler yakın zamanda Kayseri'de üretilmeye başlanacak. Böylece hem paramız şehirde kalacak hem yeni bir iş sektörü doğmuş olacak. Bunun yanı sıra şehirde sosyal hayat canlanacak. Geçen kış toplam 750 bin kişi kapılardan giriş yaparak yeni tesislerimizden yararlandı. Bu yıl daha da artmasını bekliyoruz. Bir başka faydası da projenin, uluslararası spor organizasyonlarına aday olacağız. 2016 için aday olmuştuk, hükümet yetkilileri tarafından Saraybosna lehine çekilmemiz istendi. O yüzden geri durduk. Ama çok kısa zamanda birçok uluslararası kayak şampiyonası burada yapılacak inşallah. Yerli ve yabancı yatırımcıların projeye olan inancı da tam. Burada planladığımız 21 adet otel yerinin tamamı satıldı. Yakın zamanda inşaata başlayarak önümüzdeki seneye bir kısmını tamamlayacak girişimciler var. Oysaki Erzurum Palandöken'de otel için yatırımcı bulamıyorlar. Çünkü bizim projemiz geleceği olan, turizm yatırımcılarının olumlu gelişmeler bekledikleri dört başı mamur bir proje. Şu ana kadar 100 milyon dolar harcadığımız bu proje ile Kayseri çok daha ileri bir noktaya gelecek." diye konuştu.
Özhaseki, Ufuktaki Kent Kayseri vizyonuna değinerek, eğitimden spora, sağlıktan ekonomiye kadar 10 ayrı başlıkta geliştirdikleri projelerin bir bir hayata geçirildiğini söyledi. Sağlıkta Bölge Hastanesi'nin eğitimde Abdullah Gül Üniversitesi'nin, sporda Kadir Has Stadı ile Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nin bu doğrultuda ortaya konulan tesis ve yatırımlar olduğunu kaydeden Özhaseki, Bütün bu yatırımlarla Kayseri'deki pastayı büyütmeye çalışıyoruz. Pasta ne kadar büyük olursa, esnaf da, memur da, işçi de, tüccar da, sanayici de velhasıl bu şehirde yaşayan herkes de daha büyük pay almış olur. Biz bunun peşindeyiz.” ifadelerini kullandı.

 
Naim Ailesinde hüzünlü bekleyiş
 
Sahte parayla yakalandılar
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mami 14 Ocak 2014 Salı 23:19

Hele Erzurum dışına çıkın da görün ne şehirler gelişmiş.

Yorumu oyla      7      4  
Fikri TAKİP 14 Ocak 2014 Salı 22:52

Erzurum'da Kış turizminden istihdam oluşturacak kapasite şehir olarak yok maalesef yapılan iyi niyetle yapılan 600 milyon tl lik yatırım keşke üretim tesislerine yönelik olsaydı bunu yatırımlar yapılmadan söyleyenler neredeyse hain ilan ediliyordu ama zaman gerçekleri gösteriyor.

Yorumu oyla      6      4  
Hasan K. 14 Ocak 2014 Salı 21:23

Sayın Arkadaşlar Kusura Bakmayın DA Kayseri İstanbul Ve Ankarayı Bırakın Avrupanın En ünlü Şehirleriyle Yarışıyor :) :)

Yorumu oyla      9      4  
MökKEM 11 Eylül 2012 Salı 19:42

Ya bu adına mökkem dadaş diyen ama pamuk ipliğinden bile zayıf olan adamın işi ucuz siyaset. Gülüyorum her zaman.

Yorumu oyla      6      9  
Mökkem dadaş 11 Eylül 2012 Salı 18:29

Adam bal gibi doğri diyir. Kimse gocunmasın bu iş hizmet yarışıdır. Sayın başkanın gardaşı çiçekçi şehir çiçekten geçilmir. Bizimkilerin yarışı ancak ramazanda halk konseri organizetörlüğü için geçerli gerisi yatış. Alt yapı yok 10 dk yağmur yağir evleri su basir. Dağ mahallesi pohtan geçilmir yunusemre pislik içinde yenişehir toz torpak ne diyim daha ben size Allahtan dadaşkente pek yolimiz düşmir kimbilir ora ne haldedir.

Yorumu oyla      8      4  
Dilekci 11 Eylül 2012 Salı 15:23

Yarışamazsınız kardeşim, benim Erzuruma yatırım yapmak isteyen Erzurumlu dostlarım var.Kendilerinin ifadesiyle burada bürokrasiyi aşamıyoruz.Bir arsa için kırk dereden su getirtiyorlar insana kolaylık yok. Yerel yönetimler insana tepeden bakıyorlar.Yarışı bırakın önce içimizdeki fitneyi yok edelim.

Yorumu oyla      8      4  
uyanında balığa gidelim 10 Eylül 2012 Pazartesi 11:27

günaydın dadaşlar. günaydın. pardon. iyi uykular dadaşlar. iyi uykular.

Yorumu oyla      7      4  
heyhat 10 Eylül 2012 Pazartesi 11:25

bu adamda kafasına estikçe erzuruma sallıyor.erzurumu itibarsızlaştırarak erciyese rant sağlıyor.bu siyasettir adamı suçlu görmüyorum.konya ve kayseri belediyeleri çağ atlattı şehirlerine.şehircilik nasıl planlanır gidip görmenizi tavsiye ederim erzurum belediyesi yetkilileri. derme çatma planlarla bu iş yürümez.yap bi plan kur dağ eteklerine üç beş eğlence merkezi kadrolaşma sonucu belediyeye doldurduğunuz akşama kadar boş boş gezen çöpçülerin eline verin kazma kürek dağı ağaçlandırın her yıl sök yap yaptığınız kaldırım taşlarından yaptığınız tasarrufla üni gücünü birleştirin ortaklaşa fidan yetiştirin.ortamı hazırlayınki yatırım gelsin.ben anlamıyorum bu kadar merkezi olup bu kadar geri kalmışlığı.hadi herşeyi anladım ama evimde kullandığım yoğurt-süt başka ilden geliyor bi süt ürünleri fabrikasıdamı iş yapmaz erzurumda.bi deri fabrikası deri ürünleri fabrikası neden yok.neden heryıl kaldırım taşlarını yeniliyoruz :) bunun adı hayali yolsuzlukmu :)

Yorumu oyla      8      4  
foggy 9 Eylül 2012 Pazar 18:07

verilen manşete bakın."Erciyes palandökenle yarışıyor".Bir de haberin içeriğine bakın.Bu kadar uymsuzluk olurmu?Adam 200 milyon dolar yatırımdan bahsediyor,21 otel yeri satmış,şehrinde kışlık kıyafetler üretecek.soruyorum size şimdi,kim kimle yarışıyor?Keşke başlık beni haklı çıkarsaydı!Sayın Ahmet Küçükler bu haberleri okuyunca Erzurumu hizmete doyurduğu iddiasını hala sürdürecek mi?Tabii gazete okuyorsa.

Yorumu oyla      7      4  
tamer 9 Eylül 2012 Pazar 16:57

ben kısa bir yorum yapacağım sevgili dadaşlar iki belediyenin resmi sitesine bakılmasını ona göre değerlendirmek lazım http://www.kayseri.bel.tr http://www.erzurum.bel.tr bir erzurumlu olarak. ben il dışında yaşıyorum belediyeciği ve şehirleşmeyi çok güzel görüyorum .erzurum bunun neresinde...

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esnaf suskun, tezgah suskun..!
Gülahmet semtinde bulunan Yeğen Ağa iş merkezindeki konfeksiyon tezgahları ...
İşte Kredi performansımız
BDDK Ocak-Haziran dönemi İllere Göre Seçilmiş Bankacılık Sektörü Verilerini açıkladı.
Kredi borcumuz artıyor
Erzurum’da kişi başına düşen kredi borcu Türkiye ve 5’inci Teşvik bölgesi ...
 
Zimmet davası sonuçlandı
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat ...
Büyükşehir ödeneğinde artış
Maliye Bakanlığı 2012 Ağustos dönemi iller Bankası ve Büyükşehir Belediye ...
Tekmanlılara İş-Kur desteği
Erzurum’un Tekman ilçesinde 135 kişi noter huzurunda yapılan kura çekiminin ardından işe alınacak.
 
‘Önce istikrar’
Erzurum ekonomisindeki kırılganlık yerini istikrara terk edince, faal ...
TKDK 3 projeyi onayladı
TKDK Erzurum İl Koordinatörü Ömer Faruk Aydın, TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü'nde ...
TÜFE açıklandı
TÜİK Ağustos ayı TÜFE verilerini açıkladı. Erzurum İstatistik Bölgesi’nde, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva