ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>EKONOMİ
11 Eylül 2012 Salı - 13:26

Kadın istihdamına destek

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen “Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu” kapsamında, 11 ve 12 Eylül tarihlerinde Erzurum’da çevre illerden katılımla bir dizi iletişim etkinliği düzenleniyor.

Kadın istihdamına destek

ERZURUM gazetesi- Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen “Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu” kapsamında, 11 ve 12 Eylül tarihlerinde Erzurum’da çevre illerden katılımla bir dizi iletişim etkinliği düzenleniyor.
“ÇALIŞMA HAYATINDA TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ”
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen “Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi” Bölgesel Konferansı başta İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulu üyeleri olmak üzere Erzurum, Erzincan ve Bayburt’tan kadın istihdamının geliştirilmesi konusunda katkıda bulunabilecek tüm kamu kurum ve kuruluşları ile STK’larını bir araya getirdi.
“Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi” konulu konferansta; istihdam politikalarında toplumsal cinsiyet eşitliğinin ana akımlaştırılması ve yerel kurum uygulamaları, yasal çerçeve, toplumsal cinsiyet temelli bütçeleme konuları ve iyi uygulama örnekleri ele alındı.
Konferansa Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan, Erzurum Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Koordinasyon Birim Üyesi Nazan Kahraman, Erzurum İŞKUR İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
KAHRAMAN’IN SUNUMU
Konferansın açılış bölümünde konuşan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Koordinasyon Birim Üyesi Nazan Kahraman “Operasyon aslında iş hayatının dışındaki kadınları hedef aldı. Operasyonun amacı iş hayatından uzak eğitimden uzak, uzmanlaşamadan uzak kalan kadınları iş hayatına kazandırmak. Biz yaptığımız bu projeler sayesinde kadınları iş hayatında daha aktif göreceğimizi düşünüyoruz. Şunu da unutmayalım kadın erkek eşittir hatta kadınlar dinimize göre erkeklerden üstündür. İnanıyorum ki düzenlemiş olduğumuz projeler sayesinde kadınları iş hayatında daha aktif duruma getireceğiz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Eyüp Tavlaşoğlu ise konuşmasında “Biz kadınlarımızı eşit olarak değil baş tacımız olarak görüyoruz. Biz 2010 yılından itibaren 165 farklı alanda 365 kadına eğitim ve kurs verdik. Yaptığımız projeler sayesinde Erzurumlu kadınlar iş hayatında aktif hale gelecek” ifadelerini kullandı
ARSLAN’IN DEĞERLENDİRMESİ
Vali Yardımcısı Özgür Arslan da “Bu projeler sayesinde kadınlar iş hayatına daha kolay girebilecekler. Bu projeye maddi ve manevi destekte bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konferansa konuşmacı olarak Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nden Burcu Öztürk, İşkur’dan Ayşen Karabulak ve Muğla Üniversitesi’nden Doç. Dr. Abdulrezak Altun konuşmacı olarak katıldı.
BÖLGE PROJE TEMSİLCİLERİ ERZURUM’DA BULUŞTU
Geçtiğimiz yıl Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı kapsamında Erzurum, Erzincan, Bayburt, Muş, Kars, Bingöl ve Ardahan illerinde bakım sorumlulukları, kırsaldan kente göç ve kültürel engeller nedeniyle istihdama katılamamış kadınlara mesleki beceri ve kişisel gelişim eğitimleri vermek amacıyla desteklenen 131 projeden 15’inin proje temsilcileri ve projelerden faydalanarak çalışma hayatına katılan kursiyer kadınlar deneyim ve vizyon paylaşımı için bir araya geldi.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, mesleki beceri edinme, nitelik kazanma, finansmana ulaşım ve girişimcilik konularında uzman konuşmacıların aydınlatıcı bilgiler sunduğu panelin ardından, katılımcılar 2 grup halinde Deneyim Paylaşımı Çalıştayına katıldı.
Proje yürütücülerinin oluşturduğu grup; proje uygulama sürecindeki deneyimlerini, karşılaştıkları sorunlara ürettikleri çözümleri ve bundan sonra yürütülecek projelerin yaşam döngüsüne yönelik önerilerini aktardılar. Projelerin nihai faydalanıcıları kadınlar ise aldıkları eğitimin sağladığı olanakları, kazanımlarını, beklentilerini ve kariyer planlarını paylaştılar. Bu vizyon ve deneyim paylaşımı toplantıları ile ileriye dönük işbirlikleri ve sürdürülebilirliğe katkıda bulunacak bir iletişim ağı oluşturulması amaçlanıyor.
KADIN İSTİHDAMI KONUSUNDA ERKEKLERE EĞİTİM!
Erzurum’un önde gelen sanayi kuruluşu Aşkale Çimento’nun çalışanları, “Kadının Toplumsal Yaşama Katılımı” konulu eğitime katıldı. Ağırlıklı olarak erkek işçilerin katıldığı toplantıda, kadın erkek eşitliği konusunda uzman Doç. Dr. Abdülrezak Altun, kadınların ve erkeklerin geleneksel olarak biçimlenmiş toplumsal rollerinin kökenlerine ilişkin bilgi verdi. Kadın ve erkek eşitliğinin toplumsal gelişme açısından taşıdığı öneme değinen Altun, kadınlara göre daha iyi konumda olduğu düşünülen erkeklerin de toplumsal cinsiyet rollerine bağlı olarak, önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunu, bu nedenle, kadınların daha eşit bir düzeye yükseltilmesinin erkekler açısından da olumlu sonuçları olacağını savundu.

 
835 kilo esrar ele geçirildi
 
Özakalın: ‘Bu bir iş kazası’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikkat çekici performans
2000’li yılların başında yaşanan ekonomik krizle ekonomisi kırılgan bir ...
Hayvancılığa çifte destek
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, üreticiye hayvan başına verilen ...
7 yılda 135 teşvik
Erzurum’da temmuz ayında 1, yılın yedi ayında 8, 7 yılda ise 135 yatırım teşvik belgesi aldı.
 
Akaryakıt denetiminde yeni süreç
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, ''Akaryakıt tanker kontrol ...
Erciyes Palandöken’le yarışıyor
Muhtarlara Erciyes projesini anlatan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Esnaf suskun, tezgah suskun..!
Gülahmet semtinde bulunan Yeğen Ağa iş merkezindeki konfeksiyon tezgahları ...
 
İşte Kredi performansımız
BDDK Ocak-Haziran dönemi İllere Göre Seçilmiş Bankacılık Sektörü Verilerini açıkladı.
Kredi borcumuz artıyor
Erzurum’da kişi başına düşen kredi borcu Türkiye ve 5’inci Teşvik bölgesi ...
Zimmet davası sonuçlandı
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva