ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>GUNCEL
30 Aralık 2013 Pazartesi - 06:39

Kırkıncı Hocaefendi iddiaları yalanladı

İhsan KUMRU-Sosyal medya üzerinden sahte hesaplarla önceki gün adına açıklamalar yapılan ve 'cemaatten yana tavır aldı' iddiaları, Kırkıncı hoca tarafından yalanlandı. Mehmed Kırkıncı hocaefendinin resmi sitesinde, bu twitleri atanlar hakkında da kanuni sürecin başlatıldığı bildirildi.

Kırkıncı Hocaefendi iddiaları yalanladı

Sosyal medya üzerinden sahte hesaplarla önceki gün adına açıklamalar yapılan ve 'cemaatten yana tavır aldı' iddiaları, Kırkıncı hoca tarafından yalanlandı. Mehmed Kırkıncı hocaefendinin resmi sitesinde, bu twitleri atanlarr hakkında da kanuni sürecin başlatıldığı bildirildi.Siteden yapılan açıklamada özetle, siyasi konulara taraf olmayacağını ifade eden Kırkıncı hocaefendinin açıklamaları şöyle;
28.12.2013 tarihinde sosyal medyada şahsımla hiçbir ilişkisi bulunmayan bir twitter hesabından (@mehmetkirkinci ve @mehmedkirkinci) gündemdeki konularla ilgili olarak fitneye vesile olabilecek beyanlarda bulunulmuştur. Bu beyanlar içerisinde hiçbir şekilde İslam itikadı ve uhuvveti ile bağdaşmayacak ifadeler bulunmaktadır. Bahse konu twitter hesabıyla ilgili gerekli kanuni işlemler başlatılmıştır.
Nur talebelerinin mevcut meselelere ve siyasete bakış açısı üstadımızın aşağıdaki ifadelerinde yer almaktadır:
"Risale-i Nur şakirtlerinin, mümkün olduğu kadar siyasete ve idare işine ve hükümetin icraatına karışmamak bir düstur-u esasîleridir. Çünkü hâlisâne hizmet-i Kur'âniye, onlara herşeye bedel, kâfi geliyor. Hem şimdi hükmeden öyle kuvvetli cereyanlar içinde siyasete girenlerden hiçbir kimse, istiklâliyetini ve ihlâsını muhafaza edemez. Her halde bir cereyan onun hareketini kendi hesabına alacak, dünyevî maksadına âlet edecek, o hizmetin kudsiyetini bozacak. Hem maddî mübarezede şu asrın bir düsturu olan eşedd-i zulüm ve eşedd-i istibdat ile, birinin hatâsıyla onun mâsum çok taraftarlarını ezmek lâzım gelecek. Yoksa, mağlûp düşecek. Hem dünya için dinini bırakan veya âlet edenlerin nazarlarında Kur'ân'ın hiçbir şeye âlet olmayan kudsî hakikatleri, bir propaganda-i siyasette âlet olmuş tevehhüm edilecek. Hem milletin her tabakası, muvafıkı ve muhalifi, memuru ve âmisinin o hakikatlerde hisseleri var ve onlara muhtaçtırlar. Risale-i Nur şakirtleri, tam bîtarafane kalmak için siyaseti ve maddî mübarezeyi tam bırakmak ve hiç karışmamak lâzım gelmiş." (Şuâlar, On Dördüncü Şuâ, s. 568)
On bir yıldır bu milletin maddi ve manevi imarına vesile olan sayın başbakanımız ve hükümetimizi takdir ettiğimizi ve hayırlı işlerinde muvaffakiyetleri için dua ve niyazda bulunduğumuzu ifade etmek istiyorum.
Memleketimiz ve âlem-i İslam'ı sarsan bu fitne ateşinin bir an evvel sönmesi için herkesin üzerine düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirmesini huzur ortamına kavuşulmasını Cenab-ı Erhamürrahim'den niyaz ederim.

 
Halk Otobüsçüleri Cindilli dedi
 
11 aylık Protestolu senet verileri açıklandı
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mühalif 2 Ocak 2014 Perşembe 17:39

AKP iktidarının yaptığı en önemli icraatlarından biri olan cuntacılar ve vesayet rejimi ile yaptığı mücadele soruşturmalardan kurtarmak için feda edilecek. cuntacılar tekrardan yargılanip beraat ettirilerek bizede kumpas kuruldu yönünde kamuoyu oluşturulacak. iktidar bu soruşturmalardan zaiyatsız çikabilmek için mahkemede hesap vermek hariç her yol ve yöntemi mübah görüyor. yolsuzluktan değil bahsetmek en küçük muhalif bir davranış düşman gibi algilaniyor. Yolsuzluk varmi yokmu diyecek cesareti kimsenin gösteremediği bu günlerde İslami temsil eden kanaat önderlerin daha cesur olmalarini bekliyoruz. Çünkü İslam bunu emreder. Yok eğer biz görmedik duymadık bilmiyoruz, AKP yaptıysa memleket için yapmıştır tutumundaysanız. Bizde rabbi rahimden dileniyoruz AKP kurmaylarıyla haşrolunuz.

Yorumu oyla      7      4  
doğru tespit 2 Ocak 2014 Perşembe 14:52

erkanz ın tesbiti en doğru olanı, kimsenin öze itirazı yok

Yorumu oyla      6      4  
erkanz 2 Ocak 2014 Perşembe 10:28

Eskiden toplumu bilinçlendireyim derken yalan yanlış bilgiler veren kitaplar vardı (hala var gerçi), özellikle dini ve tarihi konularda bir kaç doğru bilgiden sonra yalan yanlış şeyler yazıp milletin kafasını karıştırırlardı. Bu konuda ise cemaatin tabanına kimsenin bir şey dedeği yok zaten, taban zaten kendi kardeşlerimiz değil mi? asıl sözümüz tabanı arkasına alarak Türkiye aleyhine çalışan mihraklaradır!

Yorumu oyla      6      5  
Mürsel 1 Ocak 2014 Çarşamba 18:21

Mökkeme katılıyorum hükümet döneminde sodes olsun, belediye ve hükümet imkanları olsun bu cemaatlere aktarılmıştır.

Yorumu oyla      8      4  
furkan 1 Ocak 2014 Çarşamba 17:39

Bu gün müslümanlar fişlenip tasviye edilirken ses çıkartamayanlar yarın güneydoğuda yaşanacak ayrısmaya bilmeyerek te olsa destek veriyorlar. Cemaat kadrolarının bu ülkede nasıl bir görev üstlendikleri bu yerel seçimlerden sonra daha iyi anlaşılacak ama iş işten geçmiş olacak. bdpnin bu yerel seçimlerde güneydoğuda patlama yapmasi bekleniyor tabi bunun bir sonucu ve talebi olacak. Cemaat denen bu olguyu sevmeye biliriz beğenmeyen biliriz ama şunuda itiraf etmeliyizki bu adamlar hiç bir zaman vatana ihanet etmezler edilmesine de müsade etmezler. Müslümanlar; verilmiş sözlerin önündeki en büyük engel olabilecek bu insanlar tasviye ediliyor. Üstelik iftirayla yalanla ihanetle suçlanarak bizde alkış tutuyoruz. Sonuçlarını birlikte göreceğiz. Bu tırpan bir gün bizide biçer. Zulme rıza zulümdür.

Yorumu oyla      11      6  
Nasıl bir vicdan 1 Ocak 2014 Çarşamba 16:11

Mökkem dadaş, Hani kim paraya boğuldu. Git kırkıncı hoca dan helallık al. Pir-ü fani zatı gidip bi ziyaret et bak ki onun para ile ne işi olur?

Yorumu oyla      8      8  
Mökkem dadaş 1 Ocak 2014 Çarşamba 12:02

Hocaefendi sonuna kadar haklı devletin imkanları hiçbir zaman bu kadar nur cemaati için kullandırılmadı. Hem gülen hareketi hemde kırkıncı cemaati bu hükümet döneminde adeta paraya boğulmuştur.

Yorumu oyla      12      9  
celil 1 Ocak 2014 Çarşamba 10:31

amerikadaki hocayı siyasi meselelere girene kadar hoş görüyor değer veriyordum.ama gördükki iş başka yol başka imiş.dava başka imiş.Allah iyi etsin.Sonunu iyi etsin.bazı şeyler anlatılırdı inanmazdım ama bu gün bazı şeyleri artık daha iyi anlıyoruz.menfaatin şerrinden Allaha sığınıyorum .amerikanın şefkatinden Allahın merhametine sığınıyorum.

Yorumu oyla      12      8  
furkan 31 Aralık 2013 Salı 16:58

Üçüncü dünya ülkelerinde yaşanabilecek despotizm bizde istiklal mücadelesi gibi gösterilirken sizlerin daha cesur olmasını bekliyoruz. Bu millet cıkarlarını , korkularını ve yalakaliık hastalığını bir kenara bırakıp haksıza haksızsın dediği gün kurtulduğumuz gündür.

Yorumu oyla      10      5  
31 Aralık 2013 Salı 16:21

Erzurumlular, Kırkıncı Hocaefendi kadar Fetullah Gülen Hoca Efendiyede sahip çıkmalı. Hocaefendi günahlarıyla sevaplarıyla Erzurumludur. övünerek diyorum ki,dünya üzerinde İslam Dininin manevi lideri olarak addedilmektedir. Erzurumluya kendi toprağından çıkan böyle bir değere sahip çıkmak düşer.maalesef, iyi günde hocaefendi diyip göklere çıkaran siyasetçilerimizden gazetecilerimize kadar kimse böyle bir zor dönemde Hocaefendiye sahip çıkmadı. bir tane bile açıklama yapmadı. kimbilir Erzurum Hocaefendi kalitesinde bir insan yetiştirmek için daha kaçyüz yıl bekler. bu doğrultuda beni cemaatin operasyonu usülsüzlükleri falan ilgilendirmiyor. toprağımdan çıkan ve İslamın dünyadaki gürsesi olan bir değer olan hocaefendi ilgilendiriyor. Allah aşkına elinizi vidanınıza koyun,İbrahim Erkal kadar, Acun Ilıcalı kadar da mı hocamız sahip çıkılmayı hakketmiyor. herkesi öz değerimiz olan ve İslam dünyasının manevi liderlerinden biri olan Fetullah Gülen Hoca Efendiyesahip çıkmaya davet ediyorum.

Yorumu oyla      20      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Güllüce’den ilk ziyaret
Erzurum’un Hasankale ilçesi Güllüce köyünden olan Bakan Güllüce, Şenpazar ...
28 Şubat'tan Beter!
Yaşanan son gelişmeleri manşetine taşıyan AKŞAM Gazetesi, İş aleminin ...
Zaman Yazarı Gülerce de İsyan Etti
Gazeteci Hüseyin Gülerce, yargıda yaşanan son olaylara isyan etti. Erdoğan'a ...
 
Bakan Ala Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti
İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Türk Telekom'daki Yönetim Kurulu üyeliği ...
Milli Şair Akif Rahmet ve Minnetle anıldı
İstiklal Marşı'nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 77. ...
Altıparmak: ‘Aslolan halka örnek olabilmektir’
Vali Altıparmak: “Bir insan iklimi değiştirir. Sizlerde ilçelerinizde ...
 
Türk Harb-İş Tershane şehitlerini andı
Türk Harb-İş Erzurum Şube Başkanı Sefa Yılmaz önceki gün İzmir tershanesinde ...
Ala Bakan olduktan sonra ilk kez görüntülendi
Kabine değişikliği ile İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Erzurumlu ...
Şirketleşmede 2012’yi geçtik
MAHMUT AKDAĞ-TOBB 2013 Ocak-Kasım dönemi birikimli şirket verilerini açıkladı. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva