ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>BÖLGEDEN
21 Kasım 2019 Perşembe - 16:29

Kayyumla gelen değişim ve dönüşüm devam ediyor

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, kentteki değişim ve dönüşümün devam ettiğini söyledi.

Kayyumla gelen değişim ve dönüşüm devam ediyor

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, kentteki değişim ve dönüşümün devam ettiğini söyledi. Makamında basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali İdris Akbıyık, göreve başladıkları bir aylık süre zarfında birçok hizmet gerçekleştirdiklerini belirtti. İki kat asfalt, SSB beton yol uygulaması yaptıklarını ve bunun hizmetlerden sadece buz dağının görünen yüzü olduğunu ifade eden Akbıyık, vatandaşın her türlü ihtiyaç ve isteklerini yerine getirmek amacıyla devletin birimleri olarak her türlü çabayı gösterdiklerini kaydetti. Belediye başkanlığı görevine atanması vesilesiyle özellikle belediye işleriyle daha yakından ilgilenme ve bu işleri gerçekleştirme fırsatı bulduğunu ifade eden Vali Akbıyık, “İlk etapta halkımızın en çok arzu ettiği, Merzan Mahallesi’nde 2 kilometrelik yola toplam 15 santimetre kalınlıkta 2 kat asfalt yaparak Durankaya ve kayak merkezi yolunu vatandaşlarımızın hizmetine açtık. İlk defa, SSB (silindirik sıkıştırılmış beton) uygulamasını hastane ve Katramas arasında denedik. Merkez Otluca yolunun 4 kilometrelik kısmı da asfaltlanarak hizmete sunulmuş oldu. Doğalgaz artık ilimizde de kullanılmaya başlandı ve iki bin civarında bir abone var. Doğalgaz döşeme çalışması sonucunda, değişik mahallelerde bozulan yolların 15 kilometrelik kısmında, asfalt yama çalışması yapıldı. Yine TOKİ afet konutları yapımı, kanalizasyon ve içme suyu sorunlarını ele aldık. Hakkari su kaynakları yönünden zengin bir şehir. Kentte su sıkıntısının olmaması gerekir. Bunun için, Hakkari’nin içme suyu problemini gidermek ve su kaynaklarının arttırılması için kentin 50-100 yılık su ihtiyacını karşılayacak yeni bir proje çalışması başlattık. Bunun için DSİ Genel Müdürümüz ile Otluca'daki suyun alımı ve arıtılması ile ilgili görüşme yaptık. Biraz uzun vadeli olacak, bu proje için şu anda etüt çalışmalarını başlattılar. Bu suyu arıtıp şebekeye iletilmesi durumunda şehrin 50-100 yıllık su problemi bitecek inşallah. Yine, Berçelan Yaylası’ndan su kaynakları ilaveleri yapılarak, kışın su sıkıntısının önüne geçilmesi için yoğun bir çalışma başlatıldı. Şu anda su sıkıntımız yok, fazlalık var, diyebiliriz” dedi.

Ankara’da birçok görüşme yaptıklarını ifade eden Vali Akbıyık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İçişleri Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımız, SGK Başkanımız, Karayolları ve DSİ Genel Müdürü ve diğer kurumların genel müdürleri, her konuda yanımızdalar. Bazı illerimizin valilik ve belediyeleriyle görüşmeler yaparak, Hakkari'ye neler getirebilirizin çabası içinde olduk. Özelikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın destekleri bizim için çok önemli. Personel maaşları için kredi kullanacağız. Hakkari Belediyesi olarak, şu an ve önümüzdeki süreç için tabi ki çok rahat olduğumuzu maalesef söyleyemiyoruz. Personel maaşlarını bu ay ödemekte biraz zorlandık ve bu konuda destek talep ettik. Bu anlamda, yaklaşık 5 milyon civarında bir kredi kullanılacak. Karayolları Genel Müdürümüzle de görüştük. Köy yolları, belde, ilçe ve merkezdeki karayolu ağı ile ilgili görüşmelerde bulunduk. Desteklerini bizlere bildirdiler.”

Hakkari Belediyesine 4 yeni araç geleceğini belirten Vali Akbıyık, “Yapmış olduğumuz görüşmede, Hakkari Belediyesine 1 adet büyük, 2 orta çöp toplama aracı, 1 kazıcı-yükleyici, 250 adet de çöp konteyneri sözünü aldık. İnşallah bunlar da ilimizin çevre temizliği anlamında önemli görevler ifa edeceklerdir. Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanımız ile de görüştük ve kendilerine beşe yakın proje sunduk. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından Hakkâri il merkezi ve 4 ilçemize 4 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 3 adet gençlik merkezi, 9 adet sentetik çim yüzeyli halı saha, 6 adet kapalı sentetik çim yüzeyli halı sahası, 2 adet nizami sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 3 adet spor salonu, 15 adet çok amaçlı mini basketbol sahası inşa edileceği müjdesi alındı. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarıyla daha güzel, daha temiz ve daha yaşanılır bir Hakkari için birçok projemiz var. Tarihi Mir Kalesi'nden tutun mesire yerlerine ve bir millet bahçesine kadar. Yani bütün çabamız, Hakkari halkının mutlu olduğu, daha temiz, daha güzel, alt ve üst yapısıyla daha yaşanılır bir şehir imar etmektir. Bu doğrultuda elimizden gelen tüm imkanlarımızı seferber ederek çalışmaya gayret ediyoruz. Ben bu vesileyle; İçişleri Bakanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, DSİ, Karayolları Genel müdürlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 
Terörist sığınak ve barınakları imha edildi
 
Türkgözü’nde kaçak eşya operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP önündeki evlat nöbeti 80’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiası ...
Murat Nehrinde su çekildi
Elazığ’da Keban Baraj Gölü’nü besleyen Murat Nehri Havzasında su 1,5 kilometre ...
Yılmaz: “Güçlü bir liderimiz var”
Yılmaz, “Güçlü bir liderimiz var, istikrarlı bir hükümetimiz var ve gerçekten ...
 
Aziziye Gençlik Merkezi’nden Gönüllülük Projesi
Aziziye Gençlik Merkezi Liderleri ve gönüllü gençler, köy okullarında ...
Yakutiye’de hedef asfaltsız yol bırakmamak
Kentin uzak noktalarına dahi modern belediyecilik hizmeti götürerek bir ...
Oltu esnafından ‘tarihe saygı’ çağrısı
Oltu ilçesinde tarihi eserler ve Aslanpaşa Şehitliği duvarlarına yazılan ...
 
Başkan Orhan’dan eğitime destek
Aziziye Belediyesi eğitime olan yatırımlarına ve desteklerine ara vermeden devam ediyor.
Konya'da Erzurum rüzgârı
Özel Bilge Koleji öğrencilerinden Emir Akal bronz madalya kazanarak Türkiye ...
Atatürk'ün silüeti koruma altına alındı
Ardahan'ın Damal ilçesinde bir doğa olayı olarak ortaya çıkan Atatürk ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva