ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da konut satışları düştü
Erzurum’da konut satışları düştü
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 2. Yarıda 4’üncü sırada
Erzurumspor 2. Yarıda 4’üncü sırada
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
HABERLER>BÖLGEDEN
20 Kasım 2019 Çarşamba - 15:28

Aziziye Gençlik Merkezi’nden Gönüllülük Projesi

Aziziye Gençlik Merkezi Liderleri ve gönüllü gençler, köy okullarında gönül odaklı projelerine devam ediyor. Çat-Başköy İlköğretim Okulu öğrencilere unutamayacakları gün yaşatan Aziziyeli gençler, şehre mutlu döndü.

Aziziye Gençlik Merkezi’nden Gönüllülük Projesi

Aziziye Gençlik Merkezi Liderleri ve gönüllü gençler, köy okullarında gönül odaklı projelerine devam ediyor. Çat-Başköy İlköğretim Okulu öğrencilere unutamayacakları gün yaşatan Aziziyeli gençler, şehre mutlu döndü.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Aziziye Gençlik Merkezi gönül odaklı projelerine bir yenisini daha ekledi. Köy Okullarında Değerler Eğitimi ve Kitap Okuma Halkaları oluşturan Gençlik Merkezi çocukların gönlünde taht kurdu. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 81 ilde uygulanan Kitap Okuma Halkaları ve Değerler Atölyesi’ni Köy okulunda 2 yıldır uygulayan Aziziye Gençlik Merkezi çocukların iyi birey olmaları yönünde çaba sarf ediyor. Aziziye Gençlik Merkezi lider ve gönüllülerinin bu defa ki durağı Çat Başköy oldu. Çocuklar üzerindeki etkilerinin yüksek olmasını hedefleyerek aynı okula 3. Kez çıkarma yapan genç gönüllüler aynı öğrencilerle buluşmanın mutluluğunu yaşadılar. Aziziye Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri öncülüğünde üniversite öğrencilerinden oluşan 18 gönüllü gençler Çat- Başköy İlköğretim okuluna çıkarma yapan Genç Gönüllüler çocuklara farklı konularda değerler eğitimi işleyip beraber kitap okuyarak güzel bir çalışmaya imza attılar.

Doğruluk, dürüstlük, güvenilir olmak, vatan sevgisi, azimli olmak, sorumluluk konularında hazırlık yaparak çocuklara aktarım yapan gönüllü yürekler güzel bir hasbihal ortamı oluşturdular. Çocukların da fikirlerini alarak karşılıklı söyleşi yapan gönüllüler çocukların hayallerini hedeflerini öğrenerek yönlendirme konusunda rehberlik edip köy okulu faaliyetini anlamlandırdılar.

Karakter geliştiren kitaplar ve değerler eğitimi konulu masalları çocuklarla birlikte okuyan gönüllü yürekler okudukları kitabın söyleşisini beraber yaparak çocukların kendilerini ifade etmelerini sağlayıp fikir dünyalarını dinleme fırsatı buldular. Minik kitap okuma gurupları oluşturan gönüllüler kitap okumanın önemini çocuklara anlatarak her ay en az iki kitap okumanın sözünü aldılar. Yaptıkları gönül odaklı çalışma sonucunda günü bahçede oyunlar oynayarak tamamlayan gençlik liderleri ve gönüllüler güzel bir gün yaşamanın ve yaşatmanın mutluluğuyla Erzurum’a döndüler.

Çat- Başköy İlköğretim Okuluna 3 . kez faaliyet yaptıklarına belirten Gençlik Lideri Yaser Taşkesenlioğlu, hedeflerinin iyi bireyler yetişmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Bu doğrultuda şehir merkezinde yapmış oldukları gönül odaklı çalışmaları Köy Okullarında da uygulayarak çocuklardan ve okul müdürlerinden güzel dönütler aldıklarını ifade eden Taşkesenlioğlu, Okul idarecileri ve öğretmenlerin çocuklar için çok ciddi çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Taşkesenlioğlu , kitap okumanın önemini iyi birey olmanın özelliklerini çocuklarla paylaşmamızın etkisinin farklı olduğunu ve bu farkındalığı hissettikten sonra Köy okullarında gönül odaklı projeyi gerçekleştirmeye devam ettiklerini açıkladı.

Köy Okulu Faaliyetine Aziziye Gençlik Merkezi adına Yaser Taşkesenlioğlu, İslam Cengiz ve İrfan Akkuş, Gönüllü Liderlerden Aleyna Kamber, Demet Polat, Büşra Hubup ; Gönüllülerden ,Berat Taşkesenlioğlu, Ceren Uçungan , Fatime Demir, Esma Çakır, Büşra Üresin, Sinem Kesici, Ecem Bayam, Beyhan Gülek, Hilal Yayla, Melek Zübeyde Taşbaşı, Sinem Haki, Özkan Batuhan Toklucu ve Makbule Nur Bozkurt katıldı.

Aziziye Gençlik Merkezi Müdür Vekili Murteza Cengiz gençlik liderleri ve genç gönüllüleri özverili çalışmalarından dolayı tebrik ederek Okul müdürü Ebubekir Kaya ve öğretmenlere misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, “Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun 2019 yılını Gönüllülük Yılı ilan etmesiyle bu anlamda çalışmalarımızı artırdık. 2019 yılını gönüllülük faaliyetlerinde öncü illerden birisi olarak tamamladık. Bu anlamda nitelikli çalışmalarından dolayı Aziziye Gençlik Merkezi çalışanlarını ve gönüllü yürekleri tebrik diyorum” dedi.

 
Nene Hatun’da Dünya Prematüre Günü kutlaması
 
Şehit yakınlarından evlat nöbetindeki ailelere destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakutiye’de hedef asfaltsız yol bırakmamak
Kentin uzak noktalarına dahi modern belediyecilik hizmeti götürerek bir ...
Oltu esnafından ‘tarihe saygı’ çağrısı
Oltu ilçesinde tarihi eserler ve Aslanpaşa Şehitliği duvarlarına yazılan ...
Başkan Orhan’dan eğitime destek
Aziziye Belediyesi eğitime olan yatırımlarına ve desteklerine ara vermeden devam ediyor.
 
Konya'da Erzurum rüzgârı
Özel Bilge Koleji öğrencilerinden Emir Akal bronz madalya kazanarak Türkiye ...
Atatürk'ün silüeti koruma altına alındı
Ardahan'ın Damal ilçesinde bir doğa olayı olarak ortaya çıkan Atatürk ...
ASİMDER: “Ermenistan komşu ülkelere hastalık virüsü yayacak”
Gülbey, Ermenistan’da 10 civarında laboratuvar kurulduğunu, bu laboratuvarlarda ...
 
KUDAKA uzman personel alacak
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nda çalıştırılmak üzere uzman personel ...
ETÜ’den örnek yaklaşım
Erzurum Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, vefatının ...
Oltu’da örnek kampanya: “Bir Kuş da Sen Barındır'
Oltu İlçesi’nde başlatılan “Bir Kuş da Sen Barındır” kampanyasına farklı şehirlerden destek yağdı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva