ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>GUNCEL
3 Aralık 2009 Perşembe - 03:47

“Kalkınmanın yolu eğitim”

CİHAN/Vali Öztürk, Tekman'a giderek incelemelerde bulundu. Halkın sorunlarını dinleyen Öztürk, aile planlamasına önem verilmesi gerektiğini belirterek, özellikle köylerdeki bayanların bilinçlendirilmesini istedi.Öztürk, ilçenin gelişmesi, kalkınması açısından özellikle gençlerin ve hanımların eğitiminin önemli olduğunu söyledi.

“Kalkınmanın yolu eğitim”

Tekman Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, ilçenin gelişmesi, kalkınması açısından özellikle gençlerin ve hanımların eğitiminin önemli olduğunu söyledi.
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Tekman ilçesinde incelemelerde bulundu. Kaymakamlık ziyaretinde Kaymakam Cahit Karatepe'den brifing alan Vali Öztürk'e ilçenin coğrafi konum, tarih, eğitim, sağlık ve diğer alanlardaki durumu slaytlar eşliğinde anlatıldı.
//EN ÖNEMLİ MESELEMİZ EĞİTİM
Brifing sonrası konuşan Vali Öztürk, en önemli meselenin eğitim olduğunun altını çizerek, bunun üzerinde önemle durduklarını ve çalışmalar yaptıklarını söyledi. Devletin üzerine düşeni yaptığını dile getiren Vali Öztürk, lojman, öğretmen gibi ihtiyaçların giderilmeye çalışıldığını kaydetti.
//VATANDAŞLARA ÇAĞRI
Vatandaşların da üzerlerine düşeni yapmaları gerektiğini vurgulayan Vali Öztürk, "Yatılı bölge okulu boş. Hem beş sınıflı derslik isteyeceksiniz hem de yatılı bölge okulumuzun yarısı boş kalacak. Her ikisine öğretmen yetiştirmek çok zor. Bu, israf değil mi? Ya çocukları göndereceksiniz bölge yatılı okulunda iyi bir eğitim alacaklar ya da birleştirilmiş sınıfta eğitim alacaklar. Birleştirilmiş sınıflardaki eğitimin kalitesiz olduğunu biliyoruz. Ama bunu bir de böyle düşünmeliyiz." dedi.
//EV HANIMLARI EĞİTİLMELİ
İlçe merkezine dahi öğrenci göndermeyen veliye söylenecek bir şeyin olmadığını belirten Vali Öztürk, 5-10 okulun kapatılması ile öğretmenlerin yatılı okula verileceğini ve burada daha kaliteli eğitimin sağlanabileceğine vurgu yaptı. Velilerin, çocuklarına iyi bakıyormuş gibi yaptığını ifade eden Vali Öztürk, çocukların yatılı okula gönderilmeyerek evde hayvanlara bakıcılık yaptırıldığını dile getirdi. Ebe ve hemşirelerin ev hanımlarına ulaşmasını da isteyen Vali Öztürk, çeşitli kurslarla ev hanımlarının da mutlaka eğitilmesi gerektiğini kaydetti.
//ZARARIN NERESİNDEN DÖNÜLSE KARDIR
Devletin, Erzurum ve diğer yerlerde birçok sorunu çözdüğünü söyleyen Vali Öztürk; yol, su, elektrik gibi konularda geç kalındığını, bunların 40-50'li yıllarda çözülmüş olması gerektiğini dile getirdi. "Zararın neresinden dönülürse kârdır." diyen Vali Öztürk, çalışmalarla birlikte mesafe kaydedileceğinin üzerinde durdu. Sıkıntıların eğitimli insanlar yetiştirilerek aşılacağına vurgu yapan Vali Öztürk, eğitimcilerin, idarecilerin yetişmiş insan gücü konusunda büyük payı olduğunun altını çizdi.
//"3-4 ÇOCUK NEYİNİZE YETMİYOR?"
Bölgedeki muhtarların çok sayıda çocuklarının olduğunu öğrenen Vali Öztürk, bunun kendilerini rahatsız etmediğini, fakat aileler için büyük sıkıntılar doğurduğunu söyledi. Velilerin çok sayıda çocuğun ne eğitimi, ne sağlığı ne de diğer yönleri ile ilgili sağlıklı yetiştirme yapamayacağını ifade eden Vali Öztürk, "Bir yorganın altında 5 çocuk uyutuyorsunuz. Sizin hayatınız hayat değil, hanımlarınızınki hayat değil. Köy yerinde 3-4 çocuk neyinize yetmiyor? Neyiniz var ki bunu göze alıyorsunuz? Ben de kalabalık bir ailenin çocuğuyum. Ne zorluklarla büyütülmüş, yetiştirilmişiz. 8-9 çocuk yapmak iş değil, bunu mutlaka durdurmak lazım." ifadelerini kullandı.
Vali Öztürk, çok çocuk konusunu vatandaşlar ve doğacak çocuklar açısından dile getirdiklerine vurgu yaptı. Öztürk; doktor, hastane, okul, öğretmenlerin var olduğunu, ancak doğacak insanların yokluk, perişanlık içinde büyüyeceğini savundu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narman hizmet bekliyor
Narman İl Genel Meclis üyeleri ile ilçeye bağlı 26 köy muhtarı, Vali Öztürk’e ...
“Bayramımız zehir oldu”
GHA/Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, “Kapımızı çalıp, ...
Tarımda ‘ortak akıl’ süreci
GHA/“Hayvancılık Sektörü Ortak Akıl Toplantısı”, Doğu Anadolu Sanayici ...
 
Hayırseverler imdada yetişti
CİHAN/Felç sonucu yatalak hale geldiği için eşi ve kızları kalorifercilik ...
Gripli sayısı 57’ye ulaştı
Erzurum'da 2 aralık itibariyle toplam 57 kişide, halk arasında domuz gribi ...
AKAM, halkın nabzını tuttu
AKAM'ın, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Adana, Antalya, Sakarya, ...
 
Aralık ayı sıcak geçecek
Erzurum’da 1975-2008 yılları arasındaki 33 yılda aralık ayında en düşük ...
Adliye personeli bayramlaştı
Kurban Bayramı tatilinin ardından dün Erzurum Adliyesinde iş başı yapan ...
Çığ altındaki araçlara ulaşılamadı
Rize-Erzurum karayolu Ovit Dağı Sivrikaya mevkiinde 10 gün önce yaşanan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva