ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>GUNCEL
3 Aralık 2009 Perşembe - 03:41

Tarımda ‘ortak akıl’ süreci

GHA/“Hayvancılık Sektörü Ortak Akıl Toplantısı”, Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekler Federasyonu (DASİDEF)’in toplantı salonunda yapıldı.

Tarımda ‘ortak akıl’ süreci

 Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF), Erzurum’da hayvancılığı ele alıyor. Erzurum Valiliği’nin desteğiyle, Erzurum Ticaret Borsa Borsası (ETB) Tarım İl Müdürlüğü, Erzurum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, MUSİAD Erzurum Şubesi, Sığır Üreticiler Birliği, hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren sanayici ve işadamları, ildeki akademisyenler, bürokratlar, konunun uzmanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri, “Hayvancılıkta Ortak Akıl Toplantısı”nda buluştu. Toplantıda hayvancılığı geliştirmek için öncelikli olarak işletme sahiplerinin ve çalışanlarının eğitilmesi, bilinçlendirilmesi, pazarlama örgütlerinin geliştirilmesi, işletmelere uygun maliyetli, kullanımı kolay kredilerin verilmesi ve ortaklıkların geliştirilmesi gibi tedbirler alınması gerektiği yönünde görüş birliğine varıldı.
//YILDIZ: ERZURUM’DA ORGANİZE BESİ HAYVANCILIK BÖLGESİ KURULMALI
“Hayvancılık Sektörü Ortak Akıl Toplantısı”, Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekler Federasyonu (DASİDEF)’in toplantı salonunda yapıldı. Toplantı öncesinde konuşan DASİDEF Yönetim Kurul Başkanı Mustafa Yıldız, hayvancılıkta Erzurum’un ülkenin önemli merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Yııldız, bölgedeki hayvancılığın geliştirilmesi için Erzurum’da Organize Besi Hayvancılık Bölgesinin kısa sürede kurulması gerektiğini vurguladı.
//HINISLIOĞLU: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN KALİTE VE REKABET ŞARTTIR
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mevlüt Aras’ın yönettiği toplantıda görüşlerini aktaran Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, tarımın köylülere bırakılamayacak kadar önemli olduğunu vurgulayarak, “Belirli büyüklükteki yatırımcıların hayvancılıkta yatırım yapması öngörülmektedir. Üretimde sürdürülebilirlik için kalite ve rekabet şarttır. Üretimde spesifik faaliyetlerde yoğunlaşmak gerekmektedir. GAP benzeri teşvikler çıkarsa, en az 300 işletme kurulur. Hayvancılıkta Erzurum sıçrama yapar.” diye konuştu.
//HAYVANCILIK İÇİN BİLİMSEL FORMÜLLER…
Doğu Anadolu Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü’nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Sinan Kopuzlu da, bölgelere ve gelir gruplarına göre hayvancılık modellerinin belirlenmesine vurgu yaparak, kayıt sisteminin yerleştirilmesinin şart olduğunu ifade etti. Kopuzlu, “Kaliteyi sürekli kılmak ve sağlıklı ürüne yoğunlaşmak çok önemlidir. Altyapı olmadan suni tohumlama rasyonel değil. Kırsal kesimde yerli ırklar öne çıkarılmalıdır. Gen kaynakları korunmalıdır. Besleme programı geliştirilmelidir. Ar-Ge faaliyetlerine yatırım yapılmalıdır. Teşvikler kaliteyi artırıcı yönde yapılmalıdır. Pazarlama tekniklerine önem verilmelidir. Köylerde gençleri tutacak programlar üzerinde durulmalıdır. Süt borsası kaçak alımları önler. Canlı hayvan satışları azaltılarak et satışlarına yoğunlaşmak daha ekonomik olacaktır.” şeklinde konuştu.
//ERDOĞAN: ARTIK KÖYLÜLÜKTEN ÇİFTÇİLİĞE GEÇİLMELİDİR…
Erzurum Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan ise, faaliyetlerin Valilik bünyesinde koordine edilmesi çağrısında bulunarak, yürütülecek çalışmalar çerçevesinde kadınlara yönelik eğitim çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğini kaydetti. Erdoğan, “Tarımsal destekler zamanında ödenmediğinden yerinde kullanılmamaktadır. Özel idare desteği artırılmalıdır. Özel sektör damızlık işletmeleri kurmalıdır. Köylülükten çiftçiliğe geçilmelidir. EBK rekabete uygun çalışmalıdır. Uygun koyun ırkına karar verilmeli ve teşvikli eğitime geçilmelidir.” dedi.  

Erzurum Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar da, köylere yönelik olarak yürütülen sosyal yardımlaşma faaliyetleri yüzünden köylerdeki hayvan sayısının da azaldığını belirterek, bu yardımlarla ilgili olarak mutlaka bir düzenlemeye gidilmesi önerisinde bulundu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hayırseverler imdada yetişti
CİHAN/Felç sonucu yatalak hale geldiği için eşi ve kızları kalorifercilik ...
Gripli sayısı 57’ye ulaştı
Erzurum'da 2 aralık itibariyle toplam 57 kişide, halk arasında domuz gribi ...
AKAM, halkın nabzını tuttu
AKAM'ın, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Adana, Antalya, Sakarya, ...
 
Aralık ayı sıcak geçecek
Erzurum’da 1975-2008 yılları arasındaki 33 yılda aralık ayında en düşük ...
Adliye personeli bayramlaştı
Kurban Bayramı tatilinin ardından dün Erzurum Adliyesinde iş başı yapan ...
Çığ altındaki araçlara ulaşılamadı
Rize-Erzurum karayolu Ovit Dağı Sivrikaya mevkiinde 10 gün önce yaşanan ...
 
2011 Bilmecesi
Erzurum’un sosyo ekonomik kalkınması, marka kent olma sürecine girmesi ...
Müftülükten 'Aile Danışma Merkezi'
CİHAN/Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, ailelerin, çocukların ve gençlerin ...
Erzurum, hacılarını bekliyor
GHA/Hac farizasını yerine getirmek için Erzurum’dan uğurlanan bin 95 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva