ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Polis, asılsız ihbar olayını aydınlattı
Polis, asılsız ihbar olayını aydınlattı
Çiftçi’den CİMER değerlendirmesi
Çiftçi’den CİMER değerlendirmesi
ETÜ’ye Avrupa Finalinden 3 ödül
ETÜ’ye Avrupa Finalinden 3 ödül
ATAUNİ’de Coğrafi işarete bilimsel yaklaşım
ATAUNİ’de Coğrafi işarete bilimsel yaklaşım
Erzurumspor maçı kırılma noktası oldu
Erzurumspor maçı kırılma noktası oldu
HABERLER>EKONOMİ
10 Nisan 2017 Pazartesi - 10:55

KUDAKA'da İl Gelişim Senaryoları gündemi

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi işbirliğiyle düzenlediği "Erzincan İl Gelişim Senaryoları" çalıştayı gerçekleştirildi.

KUDAKA da İl Gelişim Senaryoları gündemi

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi işbirliğiyle düzenlediği "Erzincan İl Gelişim Senaryoları" çalıştayı gerçekleştirildi.
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü işbirliğinde Bayburt, Erzurum ve Erzincan illerinde sırasıyla "İl Gelişime Senaryoları" Çalıştayları düzenlendi. Çalıştayın son toplantısı ise Erzincan Valisi Ali Arslantaş Başkanlığında Erzincan da gerçekleştirildi.
Erzincan’da Simay Otel’de gerçekleştirilen programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen ve bazı kamu kurum müdürleri katıldı.
Gerçekleştirilen çalıştayın amacı hakkında bilgi veren KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile KUDAKA arasında yapılan işbirliğiyle bölgenin, özellikle de illerin farklı bakış açılarıyla nasıl kalkınabileceğini görmeye çalıştıklarını belirtti.
Ardından konuşma yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, KUDAKA ve Atatürk Üniversitesi Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi ortaklaşa düzenlediği Erzincan il gelişim çalıştayında emeği geçenleri tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
Konuşmasını sürdüren Vali Arslanrtaş; “Kentleşme, kentler, şehirler aslında büyük vizyon istiyor ve bu çok önemli bir mesele. İnanıyorum ki, bu toplantıda tartışılacak konular şehrimizin daha güzelleşmesine daha iyi bir şekilde gelişmesine katkı sağlayacaktır. Coğrafi mekanın en temel unsurlarından biri olan kent, mekânsal bir olgu olarak değil, barındırdığı nüfusun kültürel yapısı ve kapsamlı bir bütün olarak düşünülmesi gerekir. Sosyal ve ekonomik özellikleri, üretim ve tüketim yapısı ile kentsel mekan zaman içerisinde değişim göstererek farklı özellikleri kazanmaktadır. Kentsel koruma ve geliştirmenin temel amacı bu bütünün bir bölümünün yaşatılması ile kent kültürünün ve kimliğinin devamlılığının sağlanması ile ortaya çıkar. Uzun zaman sürecinde, kolektif emek ve katılımın ürünü olarak meydana gelen şehirler, kasaba ve köylere göre daha fazla nüfusun yaşadığı kalabalık yerleşim birimleridir. Sayısız faaliyetin yürütüldüğü ve sınırsız ihtiyaçların karşılandığı şehirlerde, ekonomik faaliyetler ağırlıklı olarak ticaret sanayi ve hizmet sektörlerinden oluşur. İnsanları yönetme ve toplumsal düzeni sağlama düşüncesi şehirlerde doğmuştur. Şehirlerde kamu otoritesi daha güçlüdür. Bu otoritenin hukuka dayalı düzenlemeleri ile eğitim seviyesi yükselir, insanların bilgi ve becerisi gelişir, mal ve hizmetler çoğalır ve daha kaliteli hale gelirler. Kentsel bin yıl olarak tanımlanan üçüncü binyıl da özellikle Erzincan gibi kadim kentlerin sahip oldukları kültür mirasına ilişkin, yerel kimlik değerlerinin sürdürülebilir korunması ve geliştirilmesi yaşanabilir bir kent özlemini hisseden bizlerin konunun muhatabı yerel yönetimlerden talep ettiğimiz önemli sorunları arasındadır. Bu nedenle tarihin en köklü ve uzun ömürlü kültür ve medeniyetleri daima şehirlerde doğmuştur. Tüm medeniyetlerde şehirleşme, ticaret, imalat ve eğitimi örgütleyen yönetimlerin öncülüğünde devam etmektedir. Bundan yaklaşık 6 ay önce yapmış olduğumuz bir arama konferansımız vardı. Aslında bu çalıştayın altyapısı orada oluştu. Biz ön hazırlığı Erzincan olarak hazırlamıştık. Sivil toplum örgütlerimizin, katılımcılarımızın buradan aldıkları notları proje fikirlerini önümüzdeki 20 yıla nasıl taşıyacaklarını, önümüzdeki yılın perspektifinin onlar açısından ne olacağını göreceğimiz bu toplantının Erzincan’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Dedi.
Konuşmaların ardından Atatürk Üniversitesi öğrencileri tarafından Erzincan ile ilgili olarak hazırlamış oldukları sunum gerçekleştirildi.

 
Oltu yolunda feci kaza
 
Karaoğlu 'Ekmek Gerçeği'ni paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halkbank'ta Özünal dönemi
Halkbank Erzurum Bölge Müdürlüğü görevine Hanifi Özünal atandı. Bölge ...
'Muhtarlarımızın SGK primlerini devlet yatıracak”
Erzurum Muhtarlar Dernek Başkanı Cemal Korkmaz, basın mensuplarına yaptığı ...
Beker, besicileri uyardı
M.COŞKUN-Veteriner Hekim Turhan Beker, bahar mevsiminde hayvanları ahırlardan ...
 
DAİB Genel Kurula gitti
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), 2016 yılı Olağan Genel Kurulu ...
Yazıcı: 'Hayvan hastanesi bölge için önemli yatırım'
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nusret Yazıcı Atatürk ...
Azizioğlu, Erzurum tarım vizyonunu paylaştı
Azizoğlu, Erzurum’un hayvancılık konusunda Doğu Anadolu’da merkezi bir konumda olduğunu söyledi.
 
Ortabahçe Sulama Projesinde geri sayım
Ortabahçe sulama projesi ile 63 bin dekar zirai alanın sulamaya kavuşacağı belirtildi.
Erzurum 3 ayda 122 bin turisti ağırladı
M.COŞKUN-2016 yılında 151 bin 881 turist ağırlayan Erzurum, 2017 yılının ...
İnşaatçılar yeni sezondan ümitli
M.COŞKUN-İnşaat yapı malzeme işletmecisi Salim Yıldız, inşaat malzemelerinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva