ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
8 Mart 2014 Cumartesi - 17:41

KGK'dan 'Ve Kadın'

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Kadın Girişimciler Kurulu’nun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlediği programda, kadınların temel hak ve özgürlükleri ve kadının ruh sağlığı anlatıldı.

KGK dan  Ve Kadın

 ERZURUM (İHA) - Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Kadın Girişimciler Kurulu’nun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlediği programda, kadınların temel hak ve özgürlükleri ve kadının ruh sağlığı anlatıldı.

ETSO Konferans Salonu’nda, gerçekleştirilen programa, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal, Yönetim Kurulu Üyesi Celalettin Çetinkaya, Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Ayrancı, ETSO Genel Sekreter Av. Harun Delibaş, kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda kadın katılımcı iştirak etti. Heykeltraş - ressam Tülay Çakır’ın “Ve Kadın” isimli heykel ve resim sergisinin açılışıyla başlayan program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Programın açış konuşmasını ETSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Demet Erkmen yaptı. Konuşmasında kurulun kurulma amacını anlatan Erkmen, yaptıkları çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgi verdi. Erkmen’in ardından ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal bir konuşma yaptı. Kadınların hayatın her aşamasında önemli bir yeri olduğunu ifade eden Başkan Vekili Akal, “Kadın, hem anne, hem eş, hem kardeş, hem evlat olarak dünyamızı renklendiriyor, çoğu zaman kararlarımızda belirleyici olarak rol alıyorlar. Bu sebeple, bugünün anısına ailedeki, toplumdaki rolüne sadakatinden ve emeklerinden dolayı tüm kadınlara teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 Konuşmasında kadının iş hayatındaki rolüne de değinen Akal, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, son 7 yılda kadın istihdamı erkeklere göre iki buçuk kat hızlı arttığını belirterek, 2005-2012 arasında kadın istihdamının yüzde 43.1 (2.2 milyon) artarken, aynı dönemde erkek istihdamı yüzde 17.1 (2.5 milyon) arttığını dile getirdi. Kadın istihdamındaki bu yüksek artış aynı dönemde kadınlardaki işsizlik oranını 1.1 puan aşağı çektiğini kaydeden Akal şöyle devam etti; “Erkeğin istihdam artışına paralel kadının işgücüne katılımında da yüksek artışlar oldu. Verilere göre, kadın istihdam artışının yüzde 84’ü hizmet sektöründe gerçekleşti. 2005-2012 arasında 1 milyon 271 bin artan kent kadın istihdamının yüzde 80’e yakın bölümü, “Toptan ve perakende ticaret”, “İdari ve destek hizmeti faaliyetleri”, “Eğitim”, “İnsan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri”, “Konaklama ve yiyecek hizmetleri faaliyetleri” gibi beş alt sektörden kaynaklandı.

Kent kadın istihdamındaki artışın yaklaşık yarısı (725 bin) yükseköğretim mezunlarındaki artıştan kaynaklandı. Bu alandaki artış oranı yüzde 96.5 olarak gerçekleşirken, lise düzeyi eğitime sahip kadın istihdamı yüzde 33.7’lik artışla 912 bine çıktı. Lise altı eğitim düzeyine sahip olanların istihdamı ise yedi yıllık dönemde yüzde 44.2’lik artışla 1 milyon 804 bine çıktı”

ETSO’nun, kadının ekonomik ve ticari hayata katılımını artırmak amacıyla 2009 yılında ETSO Kadın Girişimciler Kurulu’nu kurarak kadınlarımızın ekonomiye kazandırılması ve inisiyatiflerinin güçlendirilmesine yönelik adım attıklarını kaydeden ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal, programı düzenleyen Kadın Girişimciler Kurulu’na teşekkür etti.

 ETSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Arzu Bayrak’ın Can Yücel’in “Kadın” isimli şiirini okuduğu programda daha sonra Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Dr.Nilgün Özdemir’in hazırladığı “Kadın” belgesinin ardından, ressam-heykeltraş Tülay Çakır başarı hikayesini anlattı.

Programın ikinci bölümünde ise moderatörlüğünü ETSO İş ve Endüstri İlişkiler Uzmanı Mehtap Yarbaşı’nın yaptığı, panale geçildi. Panelde Avukat Tuba Yılmaz, “Temel Kadın Hak ve Özgürlükleri”, Psikiyatrist Uz. Dr. Doğan Gültekin ise “Kadınların Ruh Sağlığı” konusunda bir konferans verdi. Konferansın ardından konuşmacılar katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Panelin son bölümünde ise AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Avukat Tuba Yılmaz, Uz.Dr.Doğan Gültekin, Dr. Nilgün Özdemir, ressam-heykeltraş Tülay Çakır’a katılımlarından dolayı plaket verildi.

 Programda katılımcılara ETSO Kadın Girişimciler Kurulu adına karanfil dağıtıldı.

 
Yılın annesine hediye yağdı
 
Doktorlar beraat etti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mami 8 Mart 2014 Cumartesi 22:24

"Türkiye’de her ay 19 kadın şiddet görerek ölüyor Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre günde 138, saatte 6, her 10 dakikada bir aile içi şiddet olayı olmaktadır yine çalışma hayatı içerisinde yüzde 59 kadın mobbing mağduru durumun vahameti her yönüyle ortadadır." hele bak yarın 9 mart kadınları unutursunuz boş verin beyler.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koçak, eğitim sorununa dikkat çekti
Atatürk Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak,” 8 Mart Dünya Kadınlar ...
KÜNİB Şehriyar’ı anacak
Atatürk Üniversitesi’nin kurucuları arasında yer aldığı Kafkasya Üniversiteler ...
Valilik, Erasmus eğitimleri başladı
Erzurum Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Proje Koordinasyon Merkezi ...
 
Eren’den Kırım uyarısı
Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EKOAVRASYA) Yönetim Kurulu Başkanı ...
Kara Fatma Avanos’ta anıldı
Avanos Belediyesi tarafından bu yıl 5.si düzenlenen, Avanos-Kızılırmak ...
Kesin deprem verilerine erişim kolaylaştı
TBMM, kabul ettiği yeni kanunla deprem bilgilerini kamuoyuna resmi olarak ...
 
Ulaş, ‘Çocuklarda Özgüven’i sorgulayacak
rzurum zekâ ve zihin sporları kulübü tarafından hazırlanan “Özgüven Sahibi ...
Çınar ‘Milli ve Manevi Değerler’i anlattı
İslam’ın kırmızı çizgilerinin olduğunu söyleyen Çınar:” bunlar bizim milli ...
Alcan: “Mobbing moda değildir”
Mobbing Mücadele Derneği Erzurum Temsilciliği Başkanı Jale Hülya Alcan, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva