ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>SİYASET
22 Nisan 2012 Pazar - 18:18

‘İntikam duygusu içinde değiliz’

Saadet Partisi İl Başkanlığı Genişletilmiş il Divan toplantısında konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, ‘Şimdi 80 ihtilalini yapanların sorgulanmaya başlamasından sonra muhtıracılar ve 28 Şubat Darbecileri soruşturulmaya başlanmıştır. Bu soruşturmaları haklı ve yerinde buluyoruz. Ama İntikam duygusu içerisinde değiliz. Sonuna kadar gidilmelidir diyoruz. ‘dedi.

‘İntikam duygusu içinde değiliz’

ERZURUM
Saadet Partisi İl Başkanlığı Genişletilmiş il Divan toplantısında konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, ‘Şimdi 80 ihtilalini yapanların sorgulanmaya başlamasından sonra muhtıracılar ve 28 Şubat Darbecileri soruşturulmaya başlanmıştır. Bu soruşturmaları haklı ve yerinde buluyoruz. Ama İntikam duygusu içerisinde değiliz. Sonuna kadar gidilmelidir diyoruz. ‘dedi.
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ
Genişletilmiş il Divan toplantısındaki konuşmasına Kutlu Doğum haftasıyla başlayan Kılıç, yeni anayasa sürecini değerlendirdi. Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden birisinin Anayasa değişikliği olduğunu vurgulayan Kılıç, “ Demokratik, çağdaş, katılımcı bir Anayasa acilen gerçekleştirilmelidir. Temel insan haklarının korunduğu ve kollandığı bir anayasa acilen yapılmalıdır. Medeniyetimizin üstünlüğünü tartışmasız bir şekilde ortaya koyan bir Anayasa yapılmalıdır. Askeri vesayetin izlerini taşımayan, darbe kalıntılarını silen, bir daha darbelere izin vermeyen sivil bir Anayasa acilen gerçekleştirilmelidir.” diye konuştu.
DARBELERDEN BÜYÜK ZARAR GÖRDÜK
Kılıç, “ Millet olarak, Türkiye olarak darbelerden büyük zararlar gördük. 60 ihtilali, 80 ihtilali, Mutıralar ve 28 Şubat Postmodern Darbesi. Hepsi Türkiye’nin gelişmesine, büyümesine, Türkiye’nin öncü lider ülke olmasının önünü kesti. Demokrasi büyük yara aldı. Onarılması, silinmesi uzun sürecek izler bıraktı. Milletimizin inancıyla, temel değerleriyle alay edildi. İnsanlarımız aşağılandı ve insanlarımıza zulmedildi. Masum insanlar katledildi, idam edildi. “ dedi.
Sözlerine, “Bugüne kadar darbelere direnen çıkmamıştır. Sadece bir kişi darbelere direnmiştir. O da Milli Görüş Lideri, 54. T.C. Hükümetinin başbakanı rahmetli Erbakan Hocamızdır.” İfadesiyle devam eden Kılıç şunları kaydetti, “ Erbakan, 28 Şubat MGK toplantısından sonra, MGK kararlarını imzalamamış, önce siyasi partilerin Genel Başkanlarını tek tek ziyaret etmiş, ortak tavır almaya, ortak hareket etmeye, demokrasiyi korumak için Anti Demokratik hareketin karşısında birlikte hareket etmeye davet etmiştir. Ancak kabul görmemiş, tek başına hareket etmeye icbar edilmiştir. Erbakan öyle yapmış tek başına direnmiştir. İstifa etmemiştir. Daha sonra DYP Milletvekilleri tehditle, şantajla, baskıyla istifa ettirilerek Hükümetin İstifası sağlanmıştır. Sağlanmıştır da ne olmuştur; Türkiye’nin büyümesi engellenmiş,Türkiye’nin lider ülke olmasının önüne geçilmiş,inançlı insanlar aşağılanmış, alay edilmiş,temel değerlerimiz aşağılanmış, hortumlama dönemi yeniden başlamış,22 bankanın içi boşaltılmış,denk bütçeden vazgeçilmiş,havuz sistemi terk edilmiş, D-8 ler çalışamaz hale getirilmiştir.Şimdi 80 ihtilalini yapanların sorgulanmaya başlamasından sonra muhtıracılar ve 28 Şubat Darbecileri soruşturulmaya başlanmıştır. Bu soruşturmaları haklı ve yerinde buluyoruz. Ama İntikam duygusu içerisinde değiliz. Sonuna kadar gidilmelidir diyoruz. İşin içine kim karışmışsa yargılanmalıdır. İhtilaller sonrası gasp ile elde edilen makam ve mevkiler geri alınmalıdır. Bu şekilde alınmış emekli maaşları iptal edilmelidir. O dönemdeki edinimleri hazineye devredilmelidir.”
Kılıç, “Her şeyden önemlisi 28 Şubat ile yüzleşme isteniyorsa sadece yargılama yetmez. Havuz sistemi kurulmalı, denk bütçeye geçilmeli, D-8 ler canlandırılıp işlevsel hale getirilmeli, borçlanmaya yönelik ekonomik programlar iptal edilmeli, işbirlikçi politika anlayışından vazgeçilmelidir.” diye konuştu.
 

 
‘Demokrasi ayırımcılığı reddeder’
 
Erzurum’da Fenerbahçe coşkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Demokrasi ayırımcılığı reddeder’
AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Kutlu Doğum’da kardeşlik mesajı
AK Parti Erzurum Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından, Erzurum Nihat ...
Yılmaz’dan Milli Egemenlik vurgusu
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
 
Kent Konseyinden 23 Nİsan ziyareti
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir dizi etkinlik ...
Aksak’tan 23 Nisan kutlaması
Milletvekili Muhyettin Aksak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 92. kuruluş ...
Ankara’da Erzurum istişaresi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Milletvekilleri ile birlikte Erzurum’a ...
 
AK Kadınlar seferber oldu
AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir, ''Kutlu Doğum Haftası'' ...
AK Parti Kongresi ertelendi
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı 4.olağan il kongresinin 29 Haziran 2012 ...
Palandöken caddesinde kamulaştırma
Büyükşehir Belediyesi’nin Palandöken Caddesi’nde yürüttüğü kamulaştırma ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva