ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
KOM’dan sahte içki operasyonu
KOM’dan sahte içki operasyonu
Jandarma’dan duygu yüklü 'Anneler Günü' klibi
Jandarma’dan duygu yüklü 'Anneler Günü' klibi
Anneler gününde evlat yolu gözlediler
Anneler gününde evlat yolu gözlediler
 Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaptı
 Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaptı
Gür gözyaşlarıyla uğurlandı
Gür gözyaşlarıyla uğurlandı
HABERLER>SİYASET
20 Nisan 2012 Cuma - 04:40

Palandöken caddesinde kamulaştırma

Büyükşehir Belediyesi’nin Palandöken Caddesi’nde yürüttüğü kamulaştırma çalışması son sürat devam ediyor. Kamulaştırmada ikinci etap için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ile Tebrizkapı bölgesini birbirine bağlayan Palandöken Caddesi’ne yepyeni bir görünüm kazandıracak.

Palandöken caddesinde kamulaştırma

ERZURUM (İHA) - Büyükşehir Belediyesi’nin Palandöken Caddesi’nde yürüttüğü kamulaştırma çalışması son sürat devam ediyor. Kamulaştırmada ikinci etap için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ile Tebrizkapı bölgesini birbirine bağlayan Palandöken Caddesi’ne yepyeni bir görünüm kazandıracak.
Gecekondulaşmanın yoğun olduğu kent merkezi başta olmak üzere, birçok bölgede kamulaştırma çalışması yürüten Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ile Tebrizkapı bölgesini birbirine bağlayan Palandöken Caddesi’ndeki yıkım işlemlerine aralıksız devam ediyor. İkinci etap kamulaştırma çalışmalarına geçiş için kolların sıvandığı Palandöken Caddesi’nde, hak sahiplerine 16 milyon lira tutarında ödeme yapılırken, bu bölgedeki kamulaştırma seferberliği, atıl ve metruk noktalarla birlikte 25 milyon liraya mal olacak.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, gecekonduların ıslah edilerek modern yerleşim alanlarına dönüştürülmesini amaçlayan çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi. Şehrin çeşitli noktalarında yürütülen kamulaştırma ve gecekondu ıslahı çalışmaları kapsamında Palandöken Caddesi’nde önemli mesafeler alındığını kaydeden Başkan Küçükler, “Palandöken Caddesi’nde yürütülen ilk etap kamulaştırma çalışmasının tamamlandığını bildirerek, yıkımlarda ikinci etaba geçildiğini belirtti. 55 dönümlük alanda yürütülen çalışmalar için geçtiğimiz yıl tamamı belediye bütçesinden tam 16 milyon lira tutarında kamulaştırma bedeli ödendiğini anlatan Başkan Küçükler, bu bölgede uygulanacak projenin toplamda 25 milyon lirayı bulacağının altını çizerek, 2012 yılında yapılan ödemelerin ise, 4 milyon liraya yaklaştığını kaydetti.
BAŞKAN AHMET KÜÇÜKLER: MODERN ŞEHRİN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRİYORUZ
Palandöken Caddesi’ndeki kamulaştırma kapsamında evleri yıkılacak olan hak sahiplerine ödeme yapılmasına devam edileceğini anlatan Başkan Küçükler, “Dileyen hak sahipleri, evlerinin kamulaştırma bedeli olarak tayin edilen parayı alıyor, dileyenlere de, yine Büyükşehir Belediyemizin sosyal konutlarından vermek suretiyle takasa giriyoruz. Böylelikle hem çalışmalar sekteye uğramamış, hem de vatandaş mağdur edilmemiş oluyor.” ifadelerini kullandı.
Bölgede atıl ve metruk diye tabir edilen yapıların da bulunduğuna dikkati çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, söz konusu yapıların da dahil edilmesiyle birlikte bu bölgedeki kamulaştırma çalışmalarının 25 milyon lirayı bulacağını bildirdi.
Başkan Küçükler, “Şehir merkezinde yoğunlaştırdığımız kamulaştırma çalışmalarıyla yılların ihmalini ortadan kaldırıyor ve Erzurum için modern şehrin gereklerini yerine getiriyoruz. Çünkü çekirdek Erzurum olarak tabir edilen bu bölgede çarpık yapılaşma ve yoğun bir gecekondulaşma hakim. Bunun önüne geçmek suretiyle şehir merkezine modern ve çağdaş bir kent görünümü kazandıracağız.” dedi.
ERZURUM’UN GELECEĞİNE YÖNELİK ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ
Gecekondularla mücadele seferberliği çerçevesinde Mal Meydanı ve Şehitler Mahallesi’nde de çalışmaların devam ettiğini anımsatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Eski Mal Meydanı diye tabir edilen yerleşim bölgemizde 270 dönümlük alana müsadif bir kamulaştırma çalışması sürdürüyoruz. Buradaki çalışmalarımızın belediyemize maliyeti 40 milyon lira. Yine Şehitler Mahallesi’nde sosyal konut üretimiyle gecekondu dönüşümünü başlatmış bulunuyoruz. Ekiplerimiz şu anda Şehitler Mahallesi’nde yoğun bir çalışma içerisindeler. Bugüne kadar Erzurum’da hiç cesaret edilememiş adımları atıyor ve şehrimizi gecekondulardan temizliyoruz. Başlattığımız bu seferberliğin adı; harabe görünümündeki şehir merkezini modernize etmek ve kenti yeniden inşa etmektir. Bu adımları da, belediyemizin kendi kaynaklarıyla yapıyoruz. Bu bağlamda hayata geçireceğimiz ‘Kültür Yolu’ projesiyle ilgili detayları da, önümüzdeki hafta kamuoyuyla paylaşacağız. Büyükşehir Belediyemizin bu girişimleri, Erzurum’un geleceğine yönelik olarak atılmış çok önemli adımlardır.” şeklinde konuştu.

 
Türkiye 3’üncü maçını da kazandı
 
Geiter organik tarımı anlattı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alirıza 20 Nisan 2012 Cuma 15:04

Gerçektende şehir merkezinin temizlenmeye ihtiyacı var harabe ve gelişi güzel evlerin temizlenip iyi bir kent merkezi planlı güzel bir erzurum olmasını cani gönülden dileri başarılarınızın devamını beklerim.Dışarıdan yabancı geldiğinde şehir merkezi neresi diye merak etmesi gerekir o kadar güzel olsun.

Yorumu oyla      6      4  
dadaş kızı.. 20 Nisan 2012 Cuma 14:45

erzurum mağara görüntüsünden geçde olsa kurtulacak..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Aileleri Tetik'i seçti
Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin 8.Olağan Genel Kurulu ...
Palandöken’de temizlik seferberliği
Kış mevsiminin ardından baharın gelmesiyle birlikte çevre temizliği için ...
ERZURUM Okuru ‘Erdoğan’ dedi
‘Erzurum Ekonomisinin En İyi olduğu Dönem’ başlıklı ankete katılan ERZURUM ...
 
SONAR’dan Belediye sorgulaması
Türkiye’nin en güvenilir araştırma şirketlerinden olan SONAR Araştırma ...
AK Kadınlar’dan ‘Sağlık ‘ ziyareti
AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir ve beraberindekiler, ...
2011’in Enleri açıklandı
SONAR araştırması, Türkiye’deki 15 büyükşehirde ve büyükşehirlere bağlı ...
 
Çalık’tan ‘Kardeşlik Ahlakı’ vurgusu
SP Erzurum İl Başkanı Faik Çalık , Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı:
Gençler anayasa için istişare etti
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi ...
Palandöken için gönül birliği
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Milliyetçi Hareket Partisi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva