ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>EKONOMİ
10 Ekim 2012 Çarşamba - 05:55

İmar iskan ihalesi tamamlandı

Erzurum’da uygulanacak kentsel dönüşüm kapsamında 2011 yılında yıkılan imar iskan konutlarının arsa ihalesi tamamlandı.

İmar iskan ihalesi tamamlandı

ERZURUM (İHA) - Erzurum’da uygulanacak kentsel dönüşüm kapsamında 2011 yılında yıkılan imar iskan konutlarının arsa ihalesi tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Encümen salonunda dün yapılan ve muhammen bedeli 31 milyon 539 bin 323 lira olan ihaleyi Karadayı Group kazandı. Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, Palandöken Kayak Merkezi koridorunda bulunan, şehrin görüntü kirliliğine neden olan imar iskan bloklarının yerine modern kent sistemine uygun yerleşim yerleri kuracaklarını söyledi.
KARADAYI AÇIKLAMA YAPTI
Karadayı, bölgede kalan binaların yıkım işlerinin tamamlanmasının ardından temel kazılarına başlanacağını belirterek, “Bölgede modern bir site kurmak için çalışmalar hemen başlayacak. Bu proje bir aksilik çıkmazsa 4 yıl içinde bitecek. Sosyal donatıları, konutlarıyla proje tamamlandığı zaman Erzurum güzel bir yaşam alanına kavuşacak” dedi.
Erzurum’un Palandöken ilçesindeki kentsel dönüşümün en büyük ihalelerinden biri gerçekleştirildi. 70 polis lojmanının yer aldığı 7 bina ile ömürleri tamamlanan eski apartmanların bulunduğu bölgeyle ilgili ihale süreci tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Encümen salonunda 31 milyon 539 bin 323 lira tahmini bedelle yapılan ihaleyi Karadayı Group kazandı. İhale sonrası açıklama yapan Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, Palandöken Kayak Merkezi koridorunda bulunan, şehrin görüntü kirliliğine neden olan imar iskan bloklarının yerine modern kent sistemine uygun yerleşim yerleri kuracaklarını söyledi.
Erzurum’da gecekondulaşmayı önlemek için 1980’li yıllarda yaptırılan imar iskan konutları ile 70 polis lojmanının bulunduğu bölge, Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm programına alındı. 1983 yılında Yenişehir’de yaptırılan 70 polis lojmanının yer aldığı 7 bina ile İmar İskan konutları olarak bilinen eski apartmanların ömürleri tamamlandığı için yıkım kararı alındı.
Kentsel dönüşümün yapılacağı bölgede Palandöken Belediyesi ve TOKİ’ye ait olan 21 dönüm araziyi devralan Büyükşehir Belediyesi, 11 dönümlük kendi payı ile birleştirdi. Karadayı Group şirketi ise bölgedeki hak sahipleri ile görüşerek 43 dönümlük arazi üzerinde anlaşmaya vardı ve 2011 yılı sonu itibari ile vatandaşlar için adeta mezar haline gelen binaların yıkımına başladı.
İHALE SÜRECİ BEKLENDİ
Yaklaşık 75 bin metrekare alan üzerinde modern, depreme dayanıklı 2 bin konutun üretileceği alanda çalışmaya başlanması için Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisli arsanın ihale süreci beklenmeye başlandı. Bölgedeki çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 32 dönümlük arazi için 9 Ekim’de ihaleye çıkılacağını açıkladı. Bölgede hak sahibi olan vatandaşların da büyük bir merak içerisinde bekledikleri ihale nihayet sonuçlandı. Belediye encümen salonundaki ihalede arsanın tahmini bedeli 31 milyon 539 bin 323 lira olarak açıklandı. Firmaların yarıştığı ihaleyi Erzurum’un önde gelen kuruluşlarından Karadayı Group kazandı.
İNŞAAT HAZIRLIKLARI BAŞLADI
Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda tamamlanan ihalenin ardından açıklama yapan Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, Erzurum’a modern bir yaşam alanı kazandıracaklarını söyledi. Karadayı, Palandöken Kayak Merkezi koridorunda bulunan, şehrin görüntü kirliliğine neden olan imar iskan bloklarının yerine modern kent sistemine uygun yerleşim yerleri kuracaklarını kaydetti.
İmar İskan konutlarının bulunduğu alanda kalan binaların yıkımının da kısa sürede tamamlanacağını belirten Ahmet Metin Karadayı, “Artık çalışma zamanı. Yıkılacak binaların enkazının kaldırılmasının ardından inşaatlar için temel kazımına başlanacak. Bu proje Erzurum için çok önemli ve büyük bir projedir. Bölgede yapılacak evler 13 katlı ve en modern şekilde olacak. Ayrıca biz bu proje ile Erzurum’un ilk kentsel dönüşümünü de tamamlamış olacağız. Bu proje bir aksilik çıkmazsa 4 yıl içinde bitecek. Yaptığım projeler bittiği zaman Erzurum kazanacak. Bu binaların yapılmasıyla Erzurum’un çehresi değişecek. Çünkü bu alanda cep sinemaları, yüzme havuzları, spor tesisleri, alışveriş merkezleri olan bir site oluşturacağız. Erzurum’un en güzel yerlerinden birisine cazibe kazandıracağımız için sevinçliyiz” dedi.
EKONOMİ CANLANACAK
Konutların yapımında Erzurum’daki firmalardan alım yapılacağını da kaydeden Ahmet Karadayı,”Erzurum’da 180 firma yapacağımız inşaatlardan pay alacak. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı Erzurum’a mali açıdan canlılık kazandıracak olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 
‘Anıt mı? Öğrenci canı mı?’
 
İlk kar Palandöken’e düştü…
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yakup 24 Şubat 2013 Pazar 11:42

ya allah aşkına metrekare bakımında ev fıatları nedir yazsanıza erzurumlu alamıyorki

Yorumu oyla      6      4  
ayhan 24 Ocak 2013 Perşembe 14:26

Sayın Erzurum İmar İskan Blokları sakinleri..eviniz alınırken TOKİ yeni yapılacak bina için sizinle nasıl anlaştı. Yeni ev için herhangi bir üste para alacakmı ? ev karşılığımı verecek bilgi verirseniz sevinirim. Trabzon İmar İskan Blok sakinleri..ayhan_oz61@hotmail.com

Yorumu oyla      6      4  
hacı 23 Ocak 2013 Çarşamba 23:42

palandökene yapılacak 3+1 daire fiyatları konusunda bilgisi olan varsa yazsın arkadaşlar bilgi edinmek istiyorum.....

Yorumu oyla      6      4  
es 10 Ekim 2012 Çarşamba 14:59

sevgili Erzurum gazetesi! bugün öğlene yakın ( misafir adıyla ) attığım mesajı neden yayınlamadınız herhangi bir hakaret suçlama içermiyordu
EDİTÖR: Sizden gelen ve yayına alınmayan bir mesaj sözkonusu değil...

Yorumu oyla      6      5  
es 10 Ekim 2012 Çarşamba 11:34

yaptığın evlerin tapularını ver

Yorumu oyla      6      5  
Alirıza 10 Ekim 2012 Çarşamba 11:07

Yenişehirdeki New ctiye benzetmezsiniz umarım orayı aynı böyle yapacaktınız fakat verdiğiniz vaatlerin hiçbir yok herkes evini sattı neden acaba Ahmet Karadayı bir sorun belkide nedenini biliyorsunuz Erzuruma Erzurumluya yazık ettiniz eski itibarınız kalmadı yazık ki ne yazık.

Yorumu oyla      6      5  
yorum 10 Ekim 2012 Çarşamba 11:02

Bence karadayı imar iskan bloklarını yıkarak ev piyasasını bilerek yükseltti ve yaptığı diğer konutları daha yüsek fiyata satmaya çalışıyor.Bilerek ordaki evlerin yapımını geciktirecekki piyasa düşmesin yavaş yavaş yapacak ve yaptığı evleri daha yüksek fiyata satacak ayrıca yıldızkentte polislere konut yapmış 80.000 den satıyor gariban bi erzurumlu gittiğinde 115.000 fiyat çekiyor.Madem 80.000 sattığında kar ediyorsun herkeze 80.000 den sat bence kendi vatandaşına haksızlık yapıyor unutmasın onu bu güne getirenler erzurumlular.

Yorumu oyla      6      5  
gülahmetli dadaş 10 Ekim 2012 Çarşamba 09:32

allahım seni utandırmasın bu memlekette coğu insanı ev sahibi yaptın her zaman deriz bizi anlayan bu memleketin soyuğunu görmüş kışında yaşamış tozunu yutmuş bu memlekette büyümüş bu memlekette yatırım yapmış insanlara değer verelim işta karadayı gelin hep beraber destek olalım sahip cıkalım karadayı marka olmuştur erzurumludur yanında şirketinde ve inşaatlarında binlerce insan ekmek yiyor allahım yolunu acık etsin allahım seni utandırmasın

Yorumu oyla      7      5  
SEDAT 10 Ekim 2012 Çarşamba 09:03

yaptığın evlerin tapularını ver....

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teşvikte 'uzatma' beklentisi
2012 yılı sonuna kadar, 5615 sayılı yasayla öngörülen ‘Teşvik uygulama ...
Bu etkinliğin başka örneği yok
Oltu Doğutaş Sanayi Sitesi esnafı, 10 yıldır düzenli olarak her gün bir ...
İhracatta rekabet dönemi
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nin (DAİB) davetlisi olarak Erzurum’a ...
 
İhracatta 53’üncü sıradayız
MAHMUT AKDAĞ-DOSYA HABER-Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM) Eylül dönemi ...
12 yılda 272 yatırım teşvik aldı
MAHMUT AKDAĞ-DOSYA HABER-Ekonomi Bakanlığı 2012 yılı ağustos dönemi teşvik ...
Ekonomide doğru istikamet
TOBB verilerine göre, Erzurum’da kapanan ve tasfiyeye giren şirket sayısı ...
 
DAPGenç Projesi tanıtılacak
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2012 Yılı Gençlik Destek Programı ...
Esnafa belge uyarısı
Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce kentteki esnafa yönelik ...
Erzurum CUP’ta ilk adım
KUDAKA Kış ve Spor Turizm Başkanı Mehmet Nuri Alim, Cup ve Atlı Polis ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva