ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten silah operasyonu
Emniyetten silah operasyonu
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
1923 fidan toprakla buluşturuldu
1923 fidan toprakla buluşturuldu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
10 Ekim 2012 Çarşamba - 05:53

‘Anıt mı? Öğrenci canı mı?’

Atatürk Üniversitesi kavşağındaki yaya geçişlerini değerlendiren Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay; “İnsan hayatı anıttan daha mı değersiz” dedi

‘Anıt mı? Öğrenci canı mı?’

ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi kavşağındaki yaya geçişlerini değerlendiren Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay; “İnsan hayatı anıttan daha mı değersiz” dedi.
Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Erzurum Atatürk üniversitesi kavşağı, öğrenciler için karşıdan karşıya geçişlerde çok tehlikeli bir bölgedir. Bu yüzden Terminal caddesine gitmek isteyen vatandaşlar için yapılan üst geçit çok faydalı ve takdire şayandı. Ancak Üniversiteden Ömer Nasuhi Bilmen caddesine eski adıyla Cemal Gürsel caddesine gidecek vatandaşlar için temeli atılan üst geçidin çalışmaları durdurulmuştur.
Gerekçe olarak bu yol üzerine yapılacak bir üst geçidin Aziziye, Mecidiye, Kiremitlik sütunlarının önünü kapatacağı ve görüntü kirliliğine yol açacağı söyleniyor. Bu bilginin doğruluğu veya yanlışlığı Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünden gelecek bir açıklama ile teyit edilecektir.
Üniversiteden çıkan öğrencilerin genellikle gidecekleri yol Ömer Nasuhi Bilmen caddesi tarafıdır. Ve bu caddeye geçmek için öğrenciler Fatih Sultan Mehmet Bulvarının 3 ayrı yolunu kullanmak zorundadırlar. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Erzurum trafiğinin en yoğun olduğu yollardan bir tanesidir. Bu yüzden yol üzerindeki trafik ışıklarıyla tam anlamıyla önlem alındığı söylenemez. Dahası kışları karın ve buzun yoğun olduğu zamanlarda Palandöken Hastanesi kavşağı yönünden gelen güzergahta araçlar durmakta çok zorlanmakta ve bu durum da birçok kazaya davetiye çıkarmaktadır. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, özellikle yukarıdan aşağıya gelen araçlar için bırakın herhangi bir yayaya çarpmayı birçok trafik kazasının olduğu kara bir noktadır. Her ne olursa olsun binlerce öğrenci için hayati önem taşıyan bir üst geçidin iptal edilmesi insanın canı bu kadar ucuz mu sorusunu akıllara getiriyor. Üst geçit, üç anıt için iptal edildiyse böyle bir vebalin altından kimse kalkamaz. Çünkü bir insanın canı ve sağlığı her şeyin üzerindedir. Sırf halk yararına Elazığ'ın simgesi Çayda Çıra Heykeli alt geçit yapılacağı gerekçesiyle yıkıldı. Kars'ta insanlık anıtı yıkıldı. Vurgulamak istediğimiz anıt değil, bir insanın bile bile tehlikeye atılmasıdır. Bu üst geçidin yapımını durduranlar için üç anıt binlerce öğrenciden daha değerliyse o zaman alt geçit yapılabilir. Önemli olan öğrencileri bu tehlikeli yoldan korumaktır. Valiliği, Büyükşehir Belediyesini, Karayolları Bölge Müdürlüğünü ve Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünü duyarlılığa davet ediyoruz. O yolu kullanan vatandaşların hepsi tehlikedeler. Önlem almak için illa birilerinin ölmesi mi gerekir? Temeli atılan üst geçidin yapım çalışmalarına acilen tekrar başlanmasını bekliyoruz.”

 
Ünlü golfçülerden ders aldılar
 
İmar iskan ihalesi tamamlandı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İbrahim Güllü 12 Ekim 2012 Cuma 07:48

Birleşmiş Milletler Tüketici Hakları Evrensel Beyannamesi Madde 3: Tüketicilerin karşılanması istenilen yasal ihtiyaçları şunlardır: a) Tüketicilerin kendi sağlık ve güvenliklerine karşı tehlikelerden korunması, b) Tüketicilerin ekonomik menfaatlerinin geliştirilmesi ve korunması, c) Tüketicilere, kendi ferdi istek ve ihtiyaçlarına göre bilinçli seçim imkanı saglamak için yeterli bilgilere erişim sağlanması, d) Tüketici eğitimi, e) Etkili bir hata telafi merciinin tüketicilere temini, f) Tüketici ve diğer ilgili grup ve kurulusların olusturulması özgürlüğü ve bu gibi kuruluşların kendilerini etkileyen karar verme işlemlerinde kendi görüşlerini ortaya koyma fırsatı, Yorum yapan arkadaşların bilgisine..

Yorumu oyla      6      4  
yoncalik, 10 Ekim 2012 Çarşamba 16:54

Adim gibi eminim, Bi sirket var: altgecit-üst gecit yapan...Sehrin bilumum yerlerinde gezip..Aaa buraya üst gecit yapilabilir, aaa burayada lazim deyip nufusunu kullanip milletin göz zevkine, sehrin imajina, halkin parasina göz dikiyor. Sehrin biliumum yerlerinde yapilan gereksiz alt-üst gecitler bu tezi dogruluyor..Bu arkadasta bi bakima bunun sözcülügünü yapmakta...Yahu trafik isiginin oldugu yerde bide üst gecit olurmu... Kücük Emrahi oynayip duygu sömürüsü yapacagina: yok hayatmi önemli, tarihi esermi salatasi yerine bi istatislik acikla rakamlarla gel: Su ana kadar bu bölgede kac kaza oldu, kac yaya yaralandi...? Elzemse önlemleri artirirsin... Birakinda arac sürücüleri biraz profesyönellessin, ki kavsak orasi kirmizi isik sart...Mecbur duracak o arac orda !! Gözünü sevdigimin erzurumunda kimler söz sahibi..ya sabir..bide cikmis, kars taki anit yikildi örnegini veriyor, ne alakasi varsa ??

Yorumu oyla      6      4  
Süha MÜHÜRDAROĞLU 10 Ekim 2012 Çarşamba 15:45

ÜNİVERSİTE KAVŞAĞINA YAPILAN ÜST GEÇİT ÇOK ÇİRKİN BİR GÖRÜNTÜ OLUŞTURDU.ERZURUM BATI GİRİŞİ İTİBARIYLA TÜRKİYE NİN EN GÜZEL GİRİŞİ OLAN BİR ŞEHİR GİRİŞİNE SAHİP İKEN BU İMAJ DEMİR YIĞINIYLA KİRLETİLDİ.GARAJLAR YER DEĞİŞTİRDİKTEN SONRA O KAVŞAĞIN ÇOK KULLANILMAYAN BİR KAVŞAK OLDUĞU ANLAŞILACAKTIR.DOLAYISIYLA YAPILAN GEÇİDİN HEM MASRAF HEMDE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNDE BAŞKA ÖZELLİĞİ KALMAYACAKTIR.GEÇİT YAPMAK ADINA KATLEDİLEN ÇAM AĞAÇLARI DA AYRICA AYRI BİR YARADIR.BU TÜR İŞLERİN YAPILMASI TÜKETİCİ HAK ARAMA DERNEĞİNİN DEĞİL ŞEHİRCİLERİN GÖREV ALANIDIR. CANMI?-MALMI? DİYE DEMOGOJİK YAKLAŞIMLARLA ŞEHİRCİLİK YAPILDIĞI GÖRÜLMEMİŞTİR.IŞIKLAR ADAM GİBİ ÇALIŞTIĞI MÜDDETÇE SORUN OLMA İHTİMALİ AZDIR.ÜSTELİK O KAVŞAK ÜNİVERSİTE GİBİ ELİTLERİN KULLANDIĞI BİR KAVŞAK OLMASI İTİBARIYLA KULLANANLARIN KÜLTÜR SEVYESİ KURALLARA UYMAYI EN ÇOK ÖNEMSEYEN KİŞİLERDEN OLUŞMAKTADIR.O GEÇİT BU DÜŞÜNCEDE OLANLARADA HAKARET NİTELİĞİ TAŞIR KANAATİNDEYİM.

Yorumu oyla      6      4  
siyami 10 Ekim 2012 Çarşamba 14:25

karayollarındaki ucube geçitten oraya yapmayın.

Yorumu oyla      6      4  
Şahin 10 Ekim 2012 Çarşamba 11:36

Elbetteki hayat/can daha önemlidir. Ama bu yapı şehir girişlerinin en güzelllerinden birisi olan Erzurum'a girişte çok çirkin ve estetikten yoksun bir hale getirmiştir. Atatürk üniversitesi ile orta refüjdeki (havuz, ışık oyunları ve rnkli ışıklı lamba direkleri de, o güzelim görüntüde kapatılmıştır. Alt geçit alternatif olabilir. Diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aras Nehri kuş cenneti
KuzeyDoğa ve Kafkas Üniversitesi uzmanları 78 türden 17 bin 741 kuşu Kars ...
‘Mutluluk İçin Sağlık, Sağlık İçin Hareket’
Oltu Sağlık Grup Başkanı Dr. Burhan Yarar, “Mutluluk için sağlık, sağlık için hareket şart” dedi.
38 kişi yemekten zehirlendi
Yakutiye ilçesinde bulunan Gardiyan Okulunda 38 kişi yedikleri yemekten ...
 
BEAH’ta duygu yüklü tören
Uzun süredir BEAH Yenidoğan Ünitesi’nde başarılı bir şekilde görev yapan ...
Kış kapıda..
Erzurum’da kış mevsimi yüzünü göstermeye başladı. Eylül ve ekim ayının ...
Doğum gününde en büyük hediye
Erzurum'da 6 yaşında yakalandığı kronik böbrek yetmezliği nedeniyle son ...
 
Sağlıkta 33 yıllık başarı
Özel Erzurum Şifa Hastanesi’nin hizmete açıldığı 2005 tarihinden bu güne ...
Hemşireliğe çağdaş yaklaşım
Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen ...
Yağmur hayatı felç etti
Erzurum’da doluyla karışık sağanak yağış sele dönüştü.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva