ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
15 Kasım 2012 Perşembe - 08:58

İMO’dan ucube eleştirisi

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şubesi’nden yazılı bir açıklama yapılarak Atatürk Üniversitesi girişinde yer alan kavşakta yeni yapılan üst geçidin işlev ve görsel olarak kötü olduğu belirtilerek “ucube” benzetmesinde bulunuldu.

İMO’dan ucube eleştirisi

ERZURUM (İHA) - İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şubesi’nden yazılı bir açıklama yapılarak Atatürk Üniversitesi girişinde yer alan kavşakta yeni yapılan üst geçidin işlev ve görsel olarak kötü olduğu belirtilerek “ucube” benzetmesinde bulunuldu.
Yapılan açıklamada şöyle denildi:
“İMO Erzurum Şubesi olarak, Üniversite kavşağında yapılan yaya üst geçidini yapım aşaması boyunca takip ettik. Acaba sonunda nasıl bir eser ortaya çıkacak diye merakla bekledik. Şehrin batıya açılan kapısında estetik olmaktan çok uzak olan bu geçidin işlevselliğini de bugüne kadar gözlemledik. Ortaya çıkan çelik yığınının son zamanların popüler deyimiyle “ucube” görüntüsünün yanında ne yazık ki fonksiyonellik açısından da yeterli olmadığı sonucuna vardık. Halkımızdan gelen tepkiler de bizim bu düşüncemizi destekler nitelikte olmuştur. Şunu belirtmek istiyoruz ki; şehrimizi ilgilendiren bu gibi projelerde en uygun çözümün oluşturulması adına yatırımcı kurumlarımızın ve sivil toplum örgütlerinin diyalog halinde olması ilimiz adına daha güzel projelerin ortaya çıkmasında faydalı olacaktır. İMO Erzurum Şube yönetimi olarak; bu tür projelerde yer almaya ve üzerimize düşen tüm görev ve sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz. Her yönüyle daha iyi projelerin ortaya çıkması için tüm yatırımcı kurumlarımızı da işbirliği yapmaya samimiyetle davet ediyoruz. “
 

 
Oltulu esnaftan girişim dersi
 
600 yıllık Kur'an bulundu
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
asalettin 21 Aralık 2012 Cuma 11:05

bence asıl ucubeyi kaçırmışlar bence asıl ucube karayolları bölge müdürü bravo imo

Yorumu oyla      7      4  
asalet 15 Kasım 2012 Perşembe 17:15

köşkte yenişehir girişindeki demir yığınının yanında çöp kalır üniversite kavşağındaki geçit. mühendisler odası onu niye görmemiş. bence gayet güzel. öğrenciler yürüyen yolda rahatlıkla valizlerini taşıyabilir. merdivenli yapsalar bu sefer de derlerdi ki öğrenciye eziyet çektiriyorlar. hiç yapmasan da derler ki yapmadılar kaç adam öldü b urada. Allah bize doğruluğu nasip etsin.

Yorumu oyla      7      4  
yavuz selim 15 Kasım 2012 Perşembe 16:28

Şehirde bir çok üst geçit yapıldı sadece bu mu kötü diğerlerinden haberiniz yok mu şehrin çat yolu üzerinde şehrin Bingöl karayolu üzerinde ki geçitten tutun daha diğerleri de var. Bu şehirde ne alt geçitler yapıldı yönü yanlış olan (palandöken hastanesi önündeki) gibi, birçok imar ihlali var bunlara itiraz edilmedi en önemlisi Karayolları Bölge Müdürlüğünün projesi olan bu üst geçit için orada çalışan meslektaşlarınızdan önceden bilgi alına bilirdi hatta YÖNETİM KURULU ÜYENİZ Bu kurumda çalışmakta haberi varsa bilgi alınıp bir düzeltme gerekiyorsa yapılmalıydı. Bence çok şık bir üst geçit olmuş daha nasıl olacak ki başka şehirlerdeki üst geçitleri de görüyoruz ANKARA DA Kızılay da ki üst geçitten daha iyi bir görünüşü var.Sadece gece ışıklandırma yapılırsa gayet güzel olur .YANİ sözün özü İMO ayda yıl da bir atış yaptı oda karavana diye düşünüyorum şehrin suyunda, caddeleri yolları darlığında, fazla kat yüksekliğinde bina çekme mesafesinde tutunda yüzlerce tartışılması gereken konu var bunlar devede kulak olmaz.

Yorumu oyla      7      4  
meslek odası bu olmamalı 15 Kasım 2012 Perşembe 11:14

imo'nun yaptığı, dostlar alışverişte görsün olmuş.. Erzurum'umuzun o kadar fazla yapılaşma ve mühendislik sorunu varken böyle bir konuda açıklama yapmak kendilerini ele vermektir aslında, sanırım bunu farkedememişler.Mesele "bizde boş durmuyoruz, bakın açıklama yaptık" demek için gibi görünüyor.Açıklama yapmak için şehrin hayati konuları ile ilgili susupta bu konuyu mu buldunuz diye sorarlar adama.......!

Yorumu oyla      7      4  
başka yerdeki üst geçitler iyi mi 15 Kasım 2012 Perşembe 10:13

Şehirde bir çok üst geçit yapıldı sadece bu mu kötü diğerlerinden haberiniz yok mu şehrin çat yolu üzerinde şehrin Bingöl karayolu üzerinde ki geçitten tutun daha diğerleri de var. Bu şehirde ne alt geçitler yapıldı yönü yanlış olan (palandöken hastanesi önündeki) gibi, birçok imar ihlali var bunlara itiraz edilmedi en önemlisi Karayolları Bölge Müdürlüğünün projesi olan bu üst geçit için orada çalışan meslektaşlrınızda önceden bilgi alına bilirdi hatta YÖNETİM KURULU ÜYENİZ Bu kurumda çalışmakta haberi varsa bilgi alınıp bir düzeltme gerekiyorsa yapılmalıydı. Bence çok şık bir üst geçit olmuş daha nasıl olacak ki başka şehirlerdeki üst geçitleri de görüyoruz ANKARA DA kızılay da ki üst geçitten daha iyi bir görünüşü var.Sadece gece ışıklandırma yapılırsa gayet güzel olur .YANİ sözün özü İMO ayda yıl da bir atış yaptı oda karavana diye düşünüyorum şehrin suyunda, caddeleri yolları darlığında, fazla kat yüksekliğinde bina çekme mesafesinde tutunda yüzlerce tartışılması gereken konu var

Yorumu oyla      6      4  
imodan ancak bu beklenirdi 14 Kasım 2012 Çarşamba 23:32

imo'nun yaptığı dostlar alışverişte görsün olmuş. Erzurum'un yapılaşmaya dair çok daha önemli sorunlarına neden söylenecek bir sözünüz yok diye sormazlar mı adama....!

Yorumu oyla      6      4  
14 Kasım 2012 Çarşamba 21:11

vay canızı yiyim SÜPER BİR KONUYA DEĞİNDİZ ÇOOK ÖNEMLİ HA.........

Yorumu oyla      6      4  
peh PEH ........ 14 Kasım 2012 Çarşamba 21:09

Şehirde kaçak katlar yola tecavüz, 1.5 metrelik kaldırımlar dar yollar ve bunun gibi yüzlerce ucube varken ALLAH aşkına bunu mu gördünüz tamam bunun için açıklama yapın da YÜZLERCE PROBLEM VARKEN BU KOMEDİ OLMUŞ şehirdeki problemeler le alakalı en son kaç yıl önce açıklama yaptınız Böyle sivil toplum örgütü olmaz. Barodan örnek alın ,TİCARET ODASINDAN, esnaf sanatkardan onlarca sivil toplum örgütlerine örnek alınmalı.

Yorumu oyla      7      4  
Dostlar pazarda görsün. 14 Kasım 2012 Çarşamba 21:00

Günaydın üst geçit 2 aydır orada kim uyandırdı. Erzurum da her yapı güzel de bir onda mı kusur buldunuz Maşallah belkide üniversitenin önünde olması rahatsız etti.Şehrin her yeri dökülüyor ses yok imar Katliamı yapılıyor ses yok dostlar pazarda görsün açıklaması Allah aşkına şu ana kadar ne konuda açıklama yaptınız çözümünüz ne oldu.Ayıptır bu şuana oraları meşgul etmeyin.

Yorumu oyla      7      4  
Ekber Demir 14 Kasım 2012 Çarşamba 16:25

İmo yu tebrik ediyorum. İnşaat Mühendisleri Odası böyle olmalı. Dobra dobra olmalı. Doğruya doğru;yanlışa yanlış. Şehrimize katkı sağlamanız dileğiyle...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çoruh rehabilite edilecek
Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon projesi Detaylı Mikrohavza Planlama ...
Okur, Ortadoğu’yu anlattı
Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Yardımcısı Doç. ...
‘Askeri dehaydı’
Başbakan Erdoğan, "İstiklal mücadelemize önderlik eden, askeri dehası ...
 
Kuşaklar Değerlerde Buluşacak…
Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü yeni ...
İmam Serahsi Hz.lerine vefa
Hanefi fıkhının önemli âlimlerinden İmam Serahsî’nin Türkiye Diyanet Vakfı ...
Kredi Risk Haritası açıklandı
Türkiye’nin 12 bölgede 81 ilde ve 52 binin üzerinde şirketin kredi riskini ...
 
Mekke’de İslam dünyasını buluşturan davet
Kutsal topraklarda bulunan dünyanın çeşitli ülkelerinden hac organizasyon ...
Deriner'de geri sayım
249 metre gövde yüksekliği ile kemer baraj sınıfında Türkiye'nin birinci, ...
Metzemor için imza kampanyası
Türkiye-Azerbaycan Derneği (TAD) Iğdır Şubesi tarafından, Ermenistan’ın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva