ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Palandöken beyaz örtüye girdi
Palandöken beyaz örtüye girdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Diyanet  vekaletle kurban bedelini açıkladı
Diyanet vekaletle kurban bedelini açıkladı
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
HABERLER>GUNCEL
28 Nisan 2012 Cumartesi - 05:25

İMO açıklama yaptı

Erzurum İnşaat Mühendisleri odası Erzurum’daki Yapı Denetim Firmalarının geçici durdurmaları konusunda bir açıklama yaptı. Oda tarafından yapılan açıklamada, Kamu ve özel sektörde çalışan inşaat mühendislerinin her zaman kanunlara bağlı kalarak meslek adına en iyisini yapacak düşünce ve azimde oldukları kaydedilerek, Erzurum’un şuanda sektörel olarak içinde olduğu durumun mevcut Yapı Denetim Kanununun uygulanabilirlik ve işlevselliği açısından tekrar değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

İMO açıklama yaptı

Erzurum İnşaat Mühendisleri odası Erzurum’daki Yapı Denetim Firmalarının geçici durdurmaları konusunda bir açıklama yaptı. Oda tarafından yapılan açıklamada, Kamu ve özel sektörde çalışan inşaat mühendislerinin her zaman kanunlara bağlı kalarak meslek adına en iyisini yapacak düşünce ve azimde oldukları kaydedilerek, Erzurum’un şuanda sektörel olarak içinde olduğu durumun mevcut Yapı Denetim Kanununun uygulanabilirlik ve işlevselliği açısından tekrar değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.
İMO’NUN VURGULARI
İMO tarafından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi, “Son günlerde Erzurum’da tartışılan konuların başında Yapı Denetim Firmalarının geçici durdurma alması, bunun yanında İnşaat Mühendisleri Odası hakkında yapılan yorumlar gündemdeki yerini almıştır. İmo olarak 3-4 Martta yaptığımız genel kuruldan sonra Yapı Denetim Komisyonumuz Oda bünyesinde kurularak çalışmalarına başlamış ve Yapı Denetim Firmalarının basında kapatılma olarak bilinen ancak asıl adıyla geçici durdurma almalarıyla alakalı geçici durdurmalar Resmi Gazetede yayımlanmadan önce bir toplantı yapılarak konu ile alakalı yapılacak çalışmalar gündeme getirilmiş , bununla birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden hazırlanan Yapı Denetim Kanunu hakkındaki görüşlerimiz TMMOB Genel Merkezine bildirilme aşamasındayken Erzurum’daki Yapı Denetim Firmalarımızın geçici durdurmaları Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği görülmüştür.
Bilindiği üzere 4708 sayılı Yapı Denetim Kanunu 2011 Ocaktan itibaren tüm Türkiye ile birlikte şehrimizde de uygulanmaya başlamıştır. 9 firma aktif,  3 firmada yedek olarak bekletilmiş ve günümüze kadar denetim faaliyetleri sürdürülürken, kanunun uygulanmasını denetleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilgili yönetmelikler gereği tüm asil firmalar 2 defa büro ve 6 defa şantiye denetiminden geçirilmiştir. Bu denetimler neticesinde de 24 Nisan 2012 tarihi itibariyle 7 firmaya geçici durdurma cezası verilmiştir. İMO olarak Erzurum da proje ve yönetmeliklere uygun çağdaş, özgün, ekonomik ve daha güvenli binalar yapılması, bu anlayışın yaygınlaştırılması için gece gündüz demeden çalışacağımız ve meslektaşlarımızın arkasında da her zaman duracağımız aşikardır. Bunlarla birlikte 4708 sayılı kanunun uygulanması ve uygulatılmasında yaşanan sıkıntılardan sadece Yapı Denetim Firmalarını veya sadece Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personelini hatalı gösterecek tutum içersine girmenin yanlış olduğu kanaatindeyiz. Kanunun uygulanmasındaki müteahhit ve yapı sahiplerinin anlayışı ; Yapı Denetim firmalarını İnşaatı Denetleyen değil prosedür tamamlayan araç haline getirdiğinden dolayı bugün bu sıkıntıların yaşandığını gözlemlemekteyiz.
 Gerek kamuda gerekse özel sektörde çalışan meslektaşlarımızın her zaman için kanunlara bağlı kalarak meslek adına en iyisini yapacak düşünce ve azimde olduklarını düşünmekle birlikte Erzurum ilimizin şuanda sektörel olarak içinde olduğu durumun mevcut Yapı Denetim Kanununun uygulanabilirlik ve işlevsellik açısından tekrar değerlendirilmesi gerektiğini kamuoyuyla paylaşmak isteriz.”

 
Çağrı merkezlerinde akademik açılım
 
Curlingte final heyecanı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erzurum İmo 30 Nisan 2012 Pazartesi 16:06

Projelere vize verilmesi odanın görevi idi. Ancak TMMOB un değişen kanunlarıyla ve Yapı Denetim Firmalarının kurulmasıyla Projeleri odaya vizelettirme mecburiyeti kalktı. O yüzden yapı sahibine bağlı projeleri odaya gönderip göndermemek.

Yorumu oyla      6      4  
komedi 30 Nisan 2012 Pazartesi 09:13

Tek kelimeyle komedi başka bir şey değil.Yazık oluyor mesleğe memlekete bir sivil toplum kuruluşu böyle olayda iş işten geçtikten sonra böyle bir açıklama yapması hiç hoş değil.ÇOK YAZIK

Yorumu oyla      6      4  
oda vizesi 30 Nisan 2012 Pazartesi 09:08

Proje vize işi odanın değil mi oda onaylar sonra yapı denetime gider odanın onayladığı bir işte nasıl tarafsız kalınıyor hayret. Açıklamaya gelince; Ne etliye ne sütlüye olduysa mübarek olsun.

Yorumu oyla      6      4  
30 Nisan 2012 Pazartesi 01:54

o projelere once sız bakıyorsunuz **

Yorumu oyla      6      4  
Günaydın 29 Nisan 2012 Pazar 17:52

NE AÇIKLAMA NE AÇIKLAMA İŞ İŞTEN GEÇTİ UYAN ÜSKÜDAR DA SABAH OLDU.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çağrı merkezlerinde akademik açılım
Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi tarafından düzenlenen panelde ...
Tarımın nabzı Erzurum'da atacak
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Doğu Anadolu Bölge Toplantısı, yarın ...
Polisten kaçak pirinç operasyonu
Erzincan-Erzurum Karayolu’nda durdurulan araçta 510 kilogram kaçak pirinç ...
 
İspir MYO 15’inci yılında
Atatürk Üniversitesi ve Yurt-kur Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından ortaklaşa ...
Hümmet Dağı, ormana dönüşecek
Narman ilçe merkezine hâkim Hümmet Dağı’nın eteklerine fidan dikimi yapıldı.
Fuar’dan Olimpiyat Parkı’na
Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’daki sosyal yaşam olanaklarını zenginleştirmek ...
 
Evliya Çelebi panelle anlatıldı
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu, Erzurum AB Bilgi Merkezi ve British ...
Hacıcuma’da bacalar çöplük oldu
Kentsel dönüşümün yoğunlaştığı Hacı Cuma Mahallesi’nde çöp konteynırlarının ...
Daha iki yıl var…
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hayata geçirilmesi planlanan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva