ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Palandöken beyaz örtüye girdi
Palandöken beyaz örtüye girdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Diyanet  vekaletle kurban bedelini açıkladı
Diyanet vekaletle kurban bedelini açıkladı
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
HABERLER>GUNCEL
28 Nisan 2012 Cumartesi - 05:29

Fuar’dan Olimpiyat Parkı’na

Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’daki sosyal yaşam olanaklarını zenginleştirmek amacıyla hazırladığı “Olimpiyat Parkı” projesine hız verdi.

Fuar’dan Olimpiyat Parkı’na

MUSTAFA BİÇER  (İHA) - Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’daki sosyal yaşam olanaklarını zenginleştirmek amacıyla hazırladığı “Olimpiyat Parkı” projesine hız verdi. Eski fuar alanının bulunduğu bölgeyi Erzurum’un eğlence ve dinlence merkezi haline getirecek olan Büyükşehir Belediyesi, buradaki altyapı ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik olarak yürütülen inşaat çalışmalarına yeniden başladı. Yüklenici firmayla sözleşme imzalayarak geçtiğimiz yıl yer teslimi yapan ve inşaat çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediyesi, proje için ikinci ve en önemli adımı ise, “Yap-İşlet-Devret” modeliyle atacak.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, üzerinde bir süredir çalışmaların yürütüldüğü “Olimpiyat Parkı”ndaki yapım çalışmalarına kaldığı yerden yeniden başladı. 245 bin 327 metrekarelik alan üzerinde lunaparktan hayvanat bahçesine, çocuk oyun alanlarından gezi, oturma, mesire ve spor merkezlerine varıncaya kadar sosyal birçok etkinliğin gerçekleştirilebileceği “Olimpiyat Parkı”nda, havaların ısınmasıyla birlikte hareketlilik başlarken, projenin hayata geçirilebilmesi için gerekli altyapı çalışmalarına bu yıl ağırlık verilecek.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’da çok önemli sosyal bir ihtiyacı ortadan kaldıracak “Olimpiyat Parkı”nı halkın hizmetine sunmak için aralıksız çalıştıklarını söyledi.
ÖNCE ALT VE ÜSTYAPI İHTİYAÇLARI GİDERİLECEK, ARDINDAN DONATILAR OLUŞTURULACAK
245 bin 327 metrekarelik saha üzerinde eğlence, dinlence, lunapark, çocuk oyun alanları ile mini hayvanat bahçesi, gezi, oturma, spor ve mesire alanlarının bir arada bulunacağı rekreasyon projesi üzerinde bir süredir çalıştıklarını hatırlatan Başkan Küçükler, projenin uygulanacağı alan üzerinde yapılması gerekli olan altyapı çalışmaları için geçtiğimiz yıl düğmeye bastıklarını anımsattı.
Başkan Küçükler, “Bu bölgede altyapı ihtiyaçları diye tabir ettiğimiz fiziki gereksinimleri yerine getirmek için geçtiğimiz yıl ihalemizi yapmış ve yüklenici firmayı belirleyerek yer teslimi yapmıştık. Yüklenici firma, geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlamış, kış mevsimi dolayısıyla yapım işlerine ara verilmişti. Yürütülecek olan çalışmanın sonunda bu bölgede sosyal bir yaşam alanında bulunması gereken her türlü fiziki düzenleme tamamlanmış olacak.” diye konuştu. İki aşamalı olarak hayata geçirilecek proje için daha sonra ‘Yap-İşlet-Devret’ modelinin devreye sokulacağına dikkati çeken Başkan Küçükler, Olimpiyat Parkı için atılacak ikinci adımın ise, içerisindeki kullanım alanları ve donatılar için olacağını ifade etti.
BAŞKAN KÜÇÜKLER: HALKIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRİYORUZ
Başkan Küçükler, “Büyükşehir Belediyemize tahsisli bulunan eski fuar alanının bulunduğu bölge, Erzurum’un gülen yüzü olacak. İçerisinde her türlü sosyal hareketliliğe imkânın bulunacağı parkımız, eğlenmek ve dinlenmek isteyenlerin artık yeni adresi olacak.” dedi.
Eski fuar alanının bulunduğu bölgenin, geçmiş yıllarda Erzurum’un vazgeçilmez bir eğlence merkezi olduğunu hatırlatan Başkan Küçükler, “Biz bu bölge için halkımıza bir söz vermiştik. Burada gerekli çalışmaları yapacak, eski fuar alanını oldukça şık ve modern görünüme sahip bir eğlence-dinlence merkezi haline getirecektik. Halkımızı bu yatırımla en kısa zamanda tanıştıracağız. Süratli bir biçimde alt ve üstyapı ihtiyaçlarını ortadan kaldıracak, ardından parkımızda halkımızın istifadesine sunulacak olan donatıları oluşturmaya başlayacağız. Giderek gelişen ve sosyal yaşam olanakları devamlı zenginleşen Erzurum’da, halkımızın yeni gözdelerinden birisi de, ‘Olimpiyat Parkı’ olacak” şeklinde konuştu.

 
Emniyet’ten Orak’a vefa
 
Hümmet Dağı, ormana dönüşecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evliya Çelebi panelle anlatıldı
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu, Erzurum AB Bilgi Merkezi ve British ...
Hacıcuma’da bacalar çöplük oldu
Kentsel dönüşümün yoğunlaştığı Hacı Cuma Mahallesi’nde çöp konteynırlarının ...
Daha iki yıl var…
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hayata geçirilmesi planlanan ...
 
Ehliyette yeni uygulama
Sürücü Kursları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum Tema Sürücü ...
Yeni terminal şekilleniyor
Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’un yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin ...
IQ Travel Erzurum’u tanıtacak
IQ Travel İcra Kurulu Başkanı Ahmet Köksalan bu sene Erzurum’a 30 kulübü ...
 
A.Ü. Kültür Şenliği başladı
Atatürk Üniversitesi Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından ...
3’üncü güne galibiyetle başladık
Erzurum Curling Arenada gerçekleştirilen Dünya Karışık Çiftler Curling ...
Koday’dan Oltu Havzası uyarısı
Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Saliha Koday, “Oltu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva