ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
HABERLER>GUNCEL
26 Nisan 2012 Perşembe - 02:28

Daha iki yıl var…

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hayata geçirilmesi planlanan Vakıf üniversitesi konusunda bir adım bile atılmadığı yönündeki eleştirilere ETSO meclis Başkanı Saim Özakalın’dan cevap gecikmedi. Özakalın; “Üniversitemizin yer sorunu dahi tüm engeller aşılacak en kısa sürede eğitim öğretime başlayacaktır” dedi.

Daha iki yıl var…

M.Hanifi AKSAKAL/ERZURUM gazetesi
Son günlerde Erzurum kamuoyunda sıkça dile getirilen Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası uhdesinde kurulması planlanan fakat yer sorunu aşılamadığı için YÖK tarafından onay verilmeyen vakıf üniversitesinin en geç iki yıl sonra öğrenci kabulü yapılabileceği belirtildi. Şu ana kadar üniversitenin kurulması için özellikle kuruluş aşamaları ve vakıf imtiyazları konusunda çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Erzurum Ticaret Odası Meclis başkanı Saim Özakalın, çalışmalarda sona gelindiğini ve üniversite kampusu olacak alanın satın alınmasıyla bunun tamamlanacağını kaydetti.
VAKFIN İMTİYAZLARI İÇİN ZAMAN KAYBETTİK
Üniversite çalışmalarının üç etapta takip edildiğini, birinci etabın YÖK tarafından kuruluş aşaması ikincisinin ise üzerine konuşlandırılacağı vakfın imtiyazları olduğunu belirten ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın’ın, “Vakfın imtiyazları bahsedilirken kamu yararına bir vakıf olduğu ve vergi muafiyeti imtiyazına sahip olmaması gerekir. İki yıllık süre içerisinde bu vakfın bu imtiyazlara sahip olması için çalışmalarımızı yürüttük. Şu anda bizim vakfımız kamu yararına ve vergi muafiyeti hakkını kazanmıştır. Bu imtiyaz olmasa vakıf üniversitesi kurmamız YÖK tarafından mümkün değil. Diğer tarafta işin birde kurulacak üniversitenin yerinin fiziki şartları. Bunların üçünü bir bütün olarak değerlendirmek zorundayız. Yer bahsi geçen üniversitenin ya kendi yeri olması gerekiyor. Ya da 49 yıllığına irtifak hakkı sahibi olmanız gerekiyor. Bu YÖK’ün olmazsa olmazlarından bir tanesidir” dedi.
YER KONUSUNDA BÜROKRATİK ENGELLERLE KARŞILAŞTIK
ETSO’nun vakfı tarafından kurulması planlanan üniversitenin yer sorunu konusunda çalışmalarının sürdüğünü yakın bir zamanda nihayete erdireceklerinin müjdesini veren Özakalın, “Vakfın imtiyazlarına hak kazandırdığımız süreç içerisinde yer milli emlakın üzerinde iken 5 yıllık kiralamak suretiyle kiraladık. Daha sonra YÖK’ün ya mülk sahibi ya da yerin 49 yıllık kiralamanız gerektiği isteği doğrultusunda bunu takip etmeye başladık. Bizim vakfımızın bu imtiyazlara sahip olması suretiyle konuşlandıracağımız yerin YÖK tarafından kabul görecek şartlara sahip olması gerekiyor. Bu aşamada yer kanun hükmünde kararname ile milli emlak üzerindeyken tekrar DSİ’ye geçti. Şu anda bahsi geçen yer DSİ’nin üzerinde. Milletvekillerimizin tamamı ve Başbakanlık Müsteşarı hemşerimiz Efkan Ala beyin desteğini inkar edemeyiz. Zaten kendiside mütevelli heyetimizdeler. Şu anda yeri irtifak hakkı ile değil satın almak suretiyle bünyemize almaya çalışıyoruz. DSİ Bölge müdürlüğü ve genel müdürlüğüne durumu bildirdik. Genel müdürlük bölge müdürlükten görüş istemiş. Bunlarda şu andaki görüşlerini lojmanlar hariç mevcut yerin verilmesi konusunda bilgi vermişler. Bunu da halledersek satın alma yoluyla yeri tamamıyla uhdemize geçirme çabasındayız” diye konuştu.
BÜROKRATİK ENGELLER İŞTAHIMIZI ÖTELİYOR
Yakın bir zamanda yer tahsisinin tamamlanmasıyla birlikte YÖK’e sunacakları dosyanın değerlendirilmesini beklediklerini anlatan Meclis Başkanı Saim Özakalın, “Bundan sonra mütevelli heyeti ve yönetim kurulumuz vardır. Netice itibariyle ondan sonraki aşamalar işin akademik boyutudur. Atatürk üniversitemiz refakat ediyor. Atatürk Üniversitesi’nin garantörlüğü olmadığı sürece buna girişmemiz mümkün değil. En kısa zamanda eğitim öğretime başlamak istiyoruz. Bürokratik engeller iştahımızı öteliyor. Bu yıl olmasa bile ondan sonraki eğitim dönemine yetiştirmeyi düşünüyoruz. Bizim dosyamızın öncelikli ele alınacağını düşünüyoruz. Kendi işimizden daha elzem bu işi kabul ettik. 2013-2014 e yetişmemesi için hiçbir engel yok. Büyük bir aksilik olmazsa yetiştireceğiz. Kanunlar ve bürokrasi yüzünden zaman kaybettik. Yeri lojmanları ile birlikte istiyoruz. Fakat sıkıntı gözüken kısım lojmanlar. Bütün kampusu bir bütün değerlendiriyoruz. Hazır bu işe bulaşmışken tamamını istiyoruz. İleriye yönelik daha rahat hareket etme kabiliyetinde olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
AMACIMIZ İTİBAR GÖREN BİR ÜNİVERSİTE
ETSO bünyesinde vakıf üniversitesi olarak kurulması planlanan kurumun kuruluş aşamalarında milletvekillerinden bakanlara kadar birçok kesim tarafından desteklendiğini hatırlatan ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, “Şunu genel manada söylemek istiyorum. Siyasilerimiz ve bürokratlarımız iyi niyetli ama bazı engeller çıkıyor. Bizimle beraber olduklarını hissettiriyorlar. Bu üniversite kurma ne fabrika kurma ne sanayi tesisi kurmaya benzer. Bundan birkaç yıl öncesine kadar 7-8 vakıf üniversitesi kapandı. Oradaki öğrencilere yazık oldu. İtibar görmeyen bir üniversiteyi bitirdikten sonra o üniversitenin ara eleman yetiştiren sanat okullarından farkı kalır mı? İlmin dünyaya açılan son kapısı olarak değerlendirmek gerekiyor üniversiteleri. Burada yetişenin her türlü piyasa koşullarına sahip olması gerekiyor. Bunun örnekleri var Türk cumhuriyetlerinden gelen üniversitelilerin burada sudan çıkmış balığa döndüklerini görüyoruz. Bizim vakfımız bu geçen süre içerisinde büyük talihsizliktir ki imtiyazlara sahip olmamış. Eğer bundan önce imtiyazlara sahip olsaydı 2 yıllık kaybımız olmazdı. Bu imtiyazlara Acıbademlerin sahip olmadığını biliyoruz. Ankara’dan bu yana sadece Sivas ve Erzurum’da böyle bir vakfın imtiyazlı olduğu bilinen bir gerçek. Kurulacak yeni vakıf üniversiteleri çok ciddi kriterlerden geçiyor. Bu ciddiyet içerisinde kurulmuş bir üniversitenin eğitim öğretime kazandıracakları öğrencilerin temeli iyi olur” diye konuştu
 

 
Yazlık giysiler cep yakacak
 
Vatandaş denetim istiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ehliyette yeni uygulama
Sürücü Kursları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum Tema Sürücü ...
Yeni terminal şekilleniyor
Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’un yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin ...
IQ Travel Erzurum’u tanıtacak
IQ Travel İcra Kurulu Başkanı Ahmet Köksalan bu sene Erzurum’a 30 kulübü ...
 
A.Ü. Kültür Şenliği başladı
Atatürk Üniversitesi Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından ...
3’üncü güne galibiyetle başladık
Erzurum Curling Arenada gerçekleştirilen Dünya Karışık Çiftler Curling ...
Koday’dan Oltu Havzası uyarısı
Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Saliha Koday, “Oltu ...
 
Şenkaya’da deprem
Şenkaya ilçesinde dün gece merkez üssü Doğanköy Köyü olan hafif şiddetli deprem meydana geldi.
Erzurum’dan İHB’ye 43 başvuru
Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, 2011 İnsan Hakları İhlal İddiaları ...
Gençlik Meclisi’nden Kutlu adım
Palandöken Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva