ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Emniyetten silah operasyonu
Emniyetten silah operasyonu
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
HABERLER>EĞİTİM
18 Mart 2012 Pazar - 12:46

İHL öğrencileri hafızlıkta yarıştı

‘Kuranı Kerim’i güzel okuma ve Ezan okuma” yarışması Anadolu Lisesi Kültür Merkezi salonunda yapıldı. Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde düzenlenen program İstanbul Bahçeşehir Cami İmam Hatip’i ve Pasinler İmam Hatip Lisesi mezunu olan Fatih Göşker’in kuran tilavetiyle başladı.

İHL öğrencileri hafızlıkta yarıştı

MURAT ÇANKAYA-İHA
‘Kuranı Kerim’i güzel okuma ve Ezan okuma” yarışması Anadolu Lisesi Kültür Merkezi salonunda yapıldı. Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde düzenlenen program İstanbul Bahçeşehir Cami İmam Hatip’i ve Pasinler İmam Hatip Lisesi mezunu olan Fatih Göşker’in kuran tilavetiyle başladı.
YARIŞMA ÜÇ ETAPTA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Jüri Başkanlığını İlçe Müftüsü Selim Yazıcı’nın yaptığı yarışma üç etaptan yapıldı. Yarışmanın birinci etabı olan Hafızlıkta Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hınıs İmam Hatip Lisesi, Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi, Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Erzurum Anadolu İmam Hatip Liseleri olmak üzere beş okul yarıştı. İkinci etabında Güzel Kuran-ı Kerim okumada Horasan İmam Hatip Lisesi, Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi katıldı. Ezan dalında ise Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi, Horasan İmam Hatip Lisesi, Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yakutiye Anadolu Lisesi, Hınıs İmam Hatip Lisesi ve Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi olmak üzere Ezan yarışmasında 6 okul yarıştı.
HAFIZLIK’TA DİLGİR BİRİNCİ OLDU
Etap etap yapılan yarışma sonrası Hafızlık Yarışmasında Birinci Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Eren Dilgir, ikinciliği Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ebubekir Yıldırım, üçüncü ise Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Mutlu Şen oldu. Güzel Kuran-ı Kerim okuma yarışmasında birinci Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Gökhan Ağverenli, ikinci Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Hayati Genç, üçüncü Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Emin Akyüz oldu. Ezan’ı güzel okuma da ise birinci Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Samet Acar olurken, ikinciliği Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Mikail Abdurrahmanoğlu, üçüncülüğü ise Yunus Emre Emeç aldı.
Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün iller arası düzenleyeceği Hafızlık, Kuran-ı Kerim’i güzel okuma ve Ezan yarışmasında Hafızlık dalında Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Eren Dilgir, Kuran-ı Kerim’i güzel okuma dalında Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Gökhan Ağverenli, Ezan’ı güzel okuma dalında da Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Samet Acar Erzurum’u temsil edecekler.
Yarışma sonrası yarışmaya katılan bütün okulların öğrencilerine İlçe Müftüsü Selim Yazıcı katılımlarından dolayı birer hediye verdi. Daha sonra birincilere Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, ikincilere Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, üçüncülere ise İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı ödül verirken, yine ilçe esnafından da yarışmada birinci olanlara ödüller verildi. Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu yarışmacılara birer takım elbise hediye ettiğini söyledi. Ödüllerin verilmesinden sonra günün anlam ve mahiyeti kapsamında hatıra fotoğrafı çektirildi.
Yarışma Programına Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilgin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldırım Akkuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı, İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, Pasinler İl Genel Meclis Üyeleri Turan Gör, Mehmet Altınay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 
‘Çanakkale ruhunu diri tutmalıyız’
 
Keman kursuna yoğun ilgi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fatih yıldırımer 22 Mart 2012 Perşembe 10:41

Bu tür faaliyetlere destek veren, tüm kişi ve kuruluşları tebrik ediyor ve herzaman desteklerinin, katlanarak büyümesini temenni ediyoruz.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ öğrencilere seslendi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Hasta ve yakınlarıyla sağlık personelinin ...
KKEF’te 164’üncü yıl kutlaması
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi ile Erzurum İl Milli ...
Öğretmen Okulları 164’üncü yılında
Oltu Anadolu Öğretmen Lisesi’nce Öğretmen Okullarının 164.kuruluş yıl ...
 
A.Ü Türkçe Eğitimi’nde marka
Atatürk Üniversitesi’nde 27 Şubat – 16 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen ...
Horasan MYO eğitime hazır
Önümüzdeki yıl öğrenci alımına başlayacak olan Horasan Meslek Yüksek Okuluna ...
Tatbikat’ta nefes kesen tatbikat
Erzurum merkez Yakutiye Tatbikat İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen ...
 
Sınav stresine çözüm arayışı
Anadolu Lisesi Müdürlüğü, Okul Rehberlik Servisi ve Erzurum RAM işbirliğiyle ...
A.Ü’de Tıp Şöleni
Atatürk Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen ...
Cebeci ETÜ’ye veda etti
Erzurum Teknik Üniversitesi kurucu öğretim üyelerinden Prof. Dr. Lütfullah ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva