ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
HABERLER>SİYASET
18 Mart 2012 Pazar - 12:45

‘Çanakkale ruhunu diri tutmalıyız’

Eğitim Bir - Sen İl Başkanı Zinnur Şimşek, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü ve 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Çanakkale ruhu emperyalist güçlere en güzel cevaptır” dedi.

‘Çanakkale ruhunu diri tutmalıyız’

ERZURUM (İHA) - Eğitim Bir - Sen İl Başkanı Zinnur Şimşek, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü ve 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Çanakkale ruhu emperyalist güçlere en güzel cevaptır” dedi.
“Çanakkale, tarihe altın harflerle yazılması gereken büyük bir kahramanlığın, cesaretin, fedakârlığın ve sabrın destanıdır” diyen Şimşek, “Evden barktan geçerek, yardan ayrılarak, ölümü gülerek karşılayacak bir babayiğitliğe sahip olarak yazılacak bir destandır. Çanakkale destanında ve topyekûn millî mücadelede de açıkça müşahede edilmiştir ki; fakr-u zaruret içerisindeki bir millet, ihlâs sırrı ve uhuvvet bağı ile el ele verince, kendisinden sayıca kat kat büyük orduları yenmiştir. Bu aziz millet tarihte hiçbir zaman uzun boylu esaret altında kalmaya tahammül etmediği gibi, bundan sonra da sonsuza kadar boyunduruk altına girmenin ezasına katlanamaz. Bir Batılının ifadesiyle, her milletin müdafaadan ümidi kesildiği anda bu milletin taarruzu başlamaktadır. Çünkü bu millet vatanını hiçbir ucuz beklentiye kurban etmemiş, değerlerini korumak dışında hiçbir hayalin peşinde koşmamıştır. Vatanına ve değerlerine bağlılık adına beklentisiz olmak ve adanmışlık duygusu ile hareket etmek, öyle ciddi bir güç kaynağıdır ki, bunlara sahip olan insan, hiçbir zaman yeise kapılmaz, hâdiselerin karşısında her zaman dimdik durur ve sarsılmaz bir iman ve ümitle onların üzerine yürür. Çanakkale Savaşı bu noktada Türk milletinin, dik ve sarsılmaz duruşunun ve ümitvar oluşunun destanının yazıldığı yerdir.” diye konuştu.
ÇANAKKALE ZAFERİNİN KODLARI
Çanakkale Zaferinin milletimizi ihya edecek, kenetlendirecek, başarıya ulaştıracak kodları da bünyesinde barındırdığını ifade eden Şimşek, daha sonra şunları kaydetti;
“Çanakkale’de; Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i’ ile milletimiz bir bütün olarak mücadele vermiş, vatan söz konusu olduğunda aidiyetlerin hiçbir önemi olmadığının en güzel örneğini sergilemiştir. Din, vatan, namus tehlikeye girdiğinde canın, malın hiç düşünmeden verilebileceğini de cesurca ortaya koymuşlardır. Diğer taraftan Mehmetçik, Akif’in “Ostralya’yla beraber bakıyorsun; Kanada!/ Çehreler başka, lisanlar, deriler rengârenk” şeklinde şaşkınlığını belirttiği, güneyiyle kuzeyiyle bütün dünya ülkelerinin üzerine geldiği ve en zor şartların yaşandığı Çanakkale’de bile mürüvveti elden bırakmamıştır. Anadolu kahramanları, düşmanı eline geçirdiği, her türlü eza ve cefayı uygulayabileceği halde bunu yapmayıp, bir misafir muamelesi sergilemiştir. Şimdi, Filistin’de, Irak’ta yapılan canilikleri, insanlık dışı eza ve cefaları gördükçe bu kahramanların büyüklüğünü bir kez daha anlıyor, saygıyla yad ediyoruz. Biz o idik, onlar da bu. Milletçe kahramanlarımızın ortaya koyduğu bu Çanakkale ruhunu kavramaya, kuşanmaya muhtacız. Bu ruh, birlik ve beraberliğimizin, huzurumuzun teminatı ve milletimizin emperyalist güçlere en güzel cevabıdır.
Bu inançla Eğitim-Bir-Sen olarak Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor; 18 Mart Şehitler Günü’nde, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz.”

 
Görmez gündemi değerlendirdi
 
İHL öğrencileri hafızlıkta yarıştı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yavuz ÖZDEN 19 Mart 2012 Pazartesi 09:11

Çanakkalede kazandık amma masada kaybettik. Birilerinin emelleri ugruna bir imparatorluk kaybettik. Allah birdaha bu millete Çanakkaleler yaşatmasın.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAS Partiden anayasa anketi
Has Parti Erzurum İl Başkanı Teoman Kümbet parti il merkezinde düzenlediği ...
Ağırman Şehit Benna’yı anlatacak
Şehit Hasan El Benna, Erzurum’da düzenlenecek törenle anılacak
Kamalak gündemi değerlendirdi
aadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, basında yer alan "Erbakan ...
 
‘Horasan ilklerle tanıştı’
Horasan Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, düzenlediği toplantı ile 7 ...
Küçükler TDBB yönetiminde
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TDBB Başkanlığı’na ...
Palandöken logosunu arıyor
Palandöken Belediyesi’nce logo yarışması düzenlendi.
 
Yakutiye’de tarih bilinci açılımı
Yakutiye Belediyesi tarafından halkı yerel yönetime katmak amacıyla kurulan ...
AK Parti’den Tıp Bayramı kutlaması
Oltu Ak parti İlçe Başkanı Fuat Demir, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla ...
Ermeni vahşeti sergiye çıktı
Palandöken Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Erzurum’un ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva