ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
HABERLER>EĞİTİM
14 Mart 2012 Çarşamba - 14:25

A.Ü’de Tıp Şöleni

Atatürk Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen 14 Mart Tıp Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kültür Merkezinde yapılan tören Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kültür ve Sanat Topluluğu’nun müzik dinletisiyle başladı. Ardından Tıp Fakültesi öğrencileri adına Burak Hoş bir konuşma yaptı.

A.Ü’de Tıp Şöleni

Atatürk Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen 14 Mart Tıp Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kültür Merkezinde yapılan tören Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kültür ve Sanat Topluluğu’nun müzik dinletisiyle başladı. Ardından Tıp Fakültesi öğrencileri adına Burak Hoş bir konuşma yaptı.
Erzurum-Gümüşhane-Bayburt-Kars-Ardahan ve Iğdır Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu konuşmasında, son on yılda hem dünyada, hem Türkiye’de büyük değişimler yaşandığını, devrim niteliğindeki değişim dalgasının bütün hızıyla sürdüğünü belirterek, “Ülkemizde hiçbir eski artık eski değerinde değildir” dedi.
“Günümüz dünyasında servetler, yönetim biçimleri, coğrafi sınırlar, müttefikler, düşmanlıklar alt üst olmuş vaziyettedir” diyen Gündoğdu, “Yaşadığımız değişim algılama biçimine göre taraflar arasındaki savaşın ana unsurunu oluşturuyor. Hem dünyada hem ülkemizde taşlar yerine oturana kadar hareketli günlerin bizi beklediğini söylemek kehanet olmasa gerektir. Yani, değişimi, iyi yönetemeyenler kaybedecektir” değerlendirmesini yaptı.
TÜRKİYE KABUK DEĞİŞTİRİYOR
“Türkiye her yönüyle kabuk değiştiriyor. Sağlık alanında büyük değişimler yaşanıyor” saptamasını yapan Gündoğdu, şunları kaydetti:“Modern, büyük donanımlı hastaneler yapılıyor. Yeni modeller deneniyor. Tüzükler hızla güncelleniyor. Hastaya hizmet konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınılmıyor. Yeter ki insanımız mutlu olsun. Bu alanda yapılan bütün güzel çalışmaların hedefine ulaşmasını canı gönülden arzu ediyoruz. Burada arzu ettiğimiz bir husus da şudur: Tüm bu güzel hizmetler yapılırken, gelişmeler ortaya çıkarken hasta ve sağlık çalışanları memnuniyetinin aynı oranda ve paralel götürülmesidir.”
4 BİN DOKTOR 2 BİN UZMAN YETİŞTİRİLDİ
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. S. Selçuk Atamanalp, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 1962 yılında kurulduğunu ve 1964 yılında eğitime başladığını, ilk mezunlarını ise 1970 yılında verdiğini anlattı. Atamanalp, “Fakültemizden bugüne kadar 4 binin üzerinde doktor ve 2 bine yakın uzman doktor yetişmiştir” dedi.
Tıp Fakültesinin 210 öğretim üyesi ve 290 araştırma görevlisiyle Türkçe ve İngilizce bölüm öğrencilerine ek olarak Kars Kafkas ve Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine eğitim verdiklerini anlatan Atamanalp, şunları kaydetti:
“Fakültemizde 4 kıtadan 16 ülkeden bin 200 öğrenciye eğitim veriyor, bir yandan da bin 300 yatak kapasiteli araştırma hastanesiyle bölge halkına sağlık hizmeti sunuyoruz.”
KOÇAK: TIPTA ÖRNEK ALINAN ÜLKEYİZ.
Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak ise konuşmasında, tıp biliminin sürekli ilerleme kaydettiğini, tıpta ekip çalışmasının ve teknik gelişmelerin devrim niteliğinde uygulamalarla devam ettiğini anlattı.
“Kaliteli bir sağlık sistemi, sağlıklı bir toplumda ilk şarttır” diyen Rektör Koçak, “Ülkemizde sağlık sektöründe yaşanan gelişmeler, hayata geçirilen önemli projeler, son derece sevindiricidir. Türkiye, günümüzde sağlık alanında attığı adımlarla dünyanın dikkatini çekmekte, sağlık alanındaki yenilikler ve uygulamalar diğer ülkelere örnek gösterilmektedir” şeklinde konuştu.
TÜRKİYE EĞİTİM ÜSSÜ
“İyileşen sağlık hizmeti kalitesi bugüne kadar yurt dışına olan hasta trafiğini tersine çevirme eğilimine girmiştir. Yüksek öğretimde de aynı eğilim gözlenmektedir” değerlendirmesini yapan Koçak, şöyle devam etti:
“Bugüne kadar binlerce yabancı hekim, Türk üniversitelerinden mezun olmuştur. Halen 35’e yakın ülkeden yüzlerce hekim adayı tıp eğitimi almaktadır. Mezuniyet öncesinde olduğu gibi mezuniyet sonrası tıp eğitimi kapsamında eğitim ihraç edebiliyoruz. Bu profille Türkiye, Ortadoğu ve diğer İslam ülkelerinin eğitim üssü haline gelebilir.”
Türkiye’nin sağlık hizmetlerinde ulaşılan kalitenin çok önemli bir noktaya geldiğini vurgulayan Rektör Koçak, “Tıbbın bazı alanlarında Türkiye, asrın gelişmişlik düzeyine ulaşmış, hatta onu aşmıştır. Bu başarının bugün dile getirilmemesi haksızlık olur” diye konuştu.
HASTANELERİN BİRLEŞTİRİLMESİ
Rektör Koçak, göreve başladıklarında, zaman kaybı, ekonomik kayıp, iş gücü kaybı ve her şeyden önemlisi hayat kaybına yol açan hastanelerin bölünmüşlüğü problemini gidermek için özel bir çaba sarf ettiklerini de hatırlatarak, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bakım, onarım ve ilave binaların yapılmasıyla hastanelerimizin birleştirilmesi gerekli ve önemli bir faaliyet olmuştur. Açılacak olan Tüp bebek Ünitesi, Kemik İliği Merkezi ve Kalp Merkezi’nin tesisi ile İngilizce Tıp Eğitimi’nin hayata geçirilmesi, ülkemizin sağlık alanında attığı adımlara paralel gerçekleştirilen önemli hedefler arasında yer almaktadır. Türkiye’de transplantasyonun tam başarı öyküsüne Üniversitemiz başarılarıyla katkıda bulunmaktadır. Bugün Türkiye’de transplantasyon yapılan merkezlerin sayısı artmıştır. Karaciğer, böbrek, kalp nakilleri yanında yüz ve diğer nakillerle dünya tıbbının Türkiye’den öğreneceği çok şey vardır. Atatürk Üniversitesi’de bu başarı öyküsüne başarılı çalışmalarıyla katılmaktadır.”
Törende 2011 yılı içinde SCI-E Kapsamında yayınlanan yayınlar sıralamasında dereceye giren Tıp Profesörlerine, Doçent ve Yrd. Doçentlere plaket verildi. Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri akademik giysi giyme töreninde ise, 19 Profesör ve 12 Doçente akademik giysileri giydirildi. Son olarak Tıp Fakültesi 1. Sınıf Öğrencileri Geleneksel Önlük giyme töreni düzenlendi. 170 Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi, 40 İngilizce Tıp Hazırlık Öğrencisi, 29 Kafkas Tıp Fakültesi Öğrencisi ve 12 Yabancı Uyruklu tıp öğrencisine hocaları tarafından önlük giydirildi.
Ayrıca tıp öğrencileri ve hekimler arasında yapılan bilim, satranç, fotoğraf yarışmalarında dereceye girenlerin ödüllendirildiği tören, kokteyle sona erdi.
 

 
Bulutlar’dan Süt Evleri tepkisi
 
Tekman’da trafik kazası: 12 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cebeci ETÜ’ye veda etti
Erzurum Teknik Üniversitesi kurucu öğretim üyelerinden Prof. Dr. Lütfullah ...
Adliye’den eğitime bilgi desteği
Erzurum Adliyesinde kullanılan eski bilgisayarlar Milli Eğitim Müdürlüğüne hibe edildi.
Eğitim’de AB açılımı
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle ...
 
Şenkayalı öğrenciler Akif’i andı
Şenkaya’da İstiklal Marşının Kabulünün 91. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’un ...
Akif şükranla yad edildi
Pasinler ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 91. yılı düzenlenen törenle kutlandı.
Bu da deney kazası
Iğdır'da, bir ilköğretim okulunda civa tüpünün kırılması sonucu zehirlenen ...
 
A.Ü’de beyin fırtınası
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen “Tıp ve Sağlık ...
Tabyada tarih dersi
Yakutiye Kent Konseyi Gençlik ve Çocuk Meclisi üyeleri ve Cumhuriyet Kız ...
23 okula çevre ödülü
Erzurum’da ilköğretim öğrencilerine çevre bilinci kazandırmak ve ağaç ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva