ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3
Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
Bingöl yolunda otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Bingöl yolunda otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
HABERLER>EKONOMİ
28 Ocak 2014 Salı - 17:03

Hak-İş’te ‘taşeron işçi’ gündemi

Arslan, taşeron işçilerin sorunlarının aşılması noktasında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, ‘’ Türkiye taşeron işçi sorununu çözmek zorundadır, sendikamız bu konuya öncülük edecektir’’ dedi.

Hak-İş’te ‘taşeron işçi’ gündemi

ÖZGE BOZO
ERZURUM (İHA) - Hak İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Erzurum’a geldi. Erzurum Hava limanında sendika üyeleri tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Arslan daha sonra Hizmet İş Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal ile birlikte Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ı ziyaret etti.
Sendika çalışmaları hakkında Vali Altıparmak’a bilgi veren Arslan, sendikacılığın önemine değindi. Vali Altıparmak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Arslan’a teşekkür etti.
Daha sonra Erzurum Memur-Sen’e bağlı sendika yöneticileriyle toplantı düzenledi. Arslan burada yaptığı konuşmada, taşeron işçilerin sorunlarının aşılması noktasında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, ‘’ Türkiye taşeron işçi sorununu çözmek zorundadır, sendikamız bu konuya öncülük edecektir’’ dedi.
Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü, "Taşeron işçiler konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bugün, sadece yerel yönetimlerde, yaklaşık 400 bin emekçi, güvencesiz koşullarda, taşeron işçi olarak çalışmaktadır. Başta belediyeler olmak üzere, kamu ve özel sektörde her geçen gün daha da yaygınlaşan taşeron işçilik uygulaması, Çalışma hayatının acil çözüm bekleyen, kangren olmuş en temel sorunudur. Bu noktada temel referansımızın ILO sözleşmeleri olması gerekmektedir. Taşeron işçilerinin ücret alacakları, sendikal örgütlenme, yıllık izinlerinin hak edilmesi ve kullanılması, kıdem tazminatı ve işverenlerin değiştiği durumlarda, yaşanan mağduriyetlere ilişkin, yasal düzenlemeler yeniden ele alınmalı ve güvencelere kavuşturulmalıdır. Taşeronluk Sistemine kökten ve doğrudan karşıyız. Bundan sonra da konuya yönelik yasal düzenleme hazırlıklarına, görüş ve önerilerimiz ile katkı vermeye devam edeceğiz. Ancak, her şeye rağmen, bütün hakların mücadele ile alınacağını biliyoruz. Onun için mücadelemiz büyüktür."
TAŞERON İŞÇİ SORUNU
Taşeron işçilerin sorunlarının aşılması konusunda yoğun gayret içerisinde olduklarını belirten Arslan,"Bizler işçinin teri kurumadan ücretinin verilmesini, misyon edinen sendikacılık anlayışını benimsiyoruz. Geçtiğimiz haftasonu Ankara’da 5 bin taşeron işçiyi ağırladık ve onların sorunlarını gündeme getirdik. Bu konudaki kararlı çalışmalarımız devam edecek. Çalışma hayatının giderek tahammül edilemez bir taşeron sektörüne dönüşüyor. Adeta 17 ve 18. yüzyılın köle tüccarlığı günümüzde yeniden hortlamıştır. Hiçbir sosyal ve psikolojik sonuçları düşünülmeden, şehirlerimizin geleceğini inşa edecek, insanca yaşanabilecek il, ilçe ve beldelere, 24 saat hizmet veren, siz emekçileri sadece kar unsuru ve ucuz emek olarak gören, bu uygulama ne yazık ki hızla yaygınlaşmaktadır. Biz Hak-Iş ve Hizmet-Iş olarak kölelik sistemiyle eş değer bir hale gelen, kabul edilemez bulduğumuz alt işverenlik uygulamasını, teşvik eden politikaların, derhal terk edilmesini istiyoruz’’ diye konuştu.
Türkiye’de çalışan 11 milyon 600 bin kişiden yaklaşık 5 buçuk milyonluk kısmının asgari ücretle çalıştığına vurgu yapan Arslan, sendikalaşma oranın oldukça düşük olduğunu söyledi.
Çalışma hayatının önemli sorunlarından birinin de kıdem tazminatı olduğunu aktaran Arslan, kıdem tazminatı hakkının garanti edilmesinden yana olduklarını belirterek, kıdem tazminatının kaldırılması, yok edilmesi, düşürülmesi gibi bir yaklaşımı asla kabul etmeyeceklerini bildirdi.
Arslan, Hak-İş olarak, kıdem tazminatının alınması konusunda, yaşanan sorunları ortadan kaldıracak, kıdem tazminatını istisnasız her bir çalışan için güvence altına alacak, haksızlıkların, adaletsizliklerin olmadığı, uygulanabilir ve sürdürülebilir, güçlü bir sistemin kurulmasından yana olduklarını kaydetti.
Arslan, daha sonra Erzurum Hizmet İş sendikası yeni çalışma ofisi inşaatını gezerek, çalışmalar hakkında Başkan Aksakal’dan bilgi aldı.

 
3 belediye seferber oldu
 
Kılıç istifa olayını değerlendirdi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 28 Ocak 2014 Salı 20:30

farklı bir haber olacak ama motorine zam geldi

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atamanalp’tan ihracat müjdesi
Atatürk Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, ...
2013 konutta altın dönem
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-TÜİK konut Satış istatistiklerini açıkladı. Erzurum’da ...
Bakkal ve Manavlar sandığa gitti
Erzurum Bakkallar ve Manavlar Odası mevcut Başkanı Ağa Güzelsoylar, üçüncü ...
 
KUDAKA’dan Bayburt açılımı
Vali Mükerrem Ünlüer’in talimatları doğrultusunda İl Özel İdare toplantı ...
OMO seçimleri tamamlandı
Türkiye Mimarlar, Mühendisler Odası Birliğine bağlı Orman Mühendisleri ...
Oda seçimlerinde heyecan dorukta
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde seçim heyecanı tüm hızıyla ...
 
KUDAKA’da Proje istişaresi
Erzurum’da faaliyet gösteren Kooperatif, Birlik ve Ziraat Odaları proje ...
Erzurum'da eğitim harcamalarında rekor seviye
MAHMUT AKDAĞ-Ocak-Aralık 2013 döneminde kişi başına 3,5 bin TL kamu harcamasının ...
Araç devir verileri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK 2013 kasım dönemi illere göre araç devir verilerini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva