ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
HABERLER>GUNCEL
28 Eylül 2011 Çarşamba - 03:19

HES eyleminde 2 gözaltı

Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesi Ödük Vadisi'nde yapılmak istenen HES'e tepki gösteren belde sakinleri ile güvenlik kuvvetleri arasında çıkan arbedede yaralanan iki kişinin durumu ciddiyetini korurken, eyleme katılan iki kişi gözaltına alındı.

HES eyleminde 2 gözaltı

SONER İSTANBULLU(İHA) - Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesi Ödük Vadisi'nde yapılmak istenen HES'e tepki gösteren belde sakinleri ile güvenlik kuvvetleri arasında çıkan arbedede yaralanan iki kişinin durumu ciddiyetini korurken, eyleme katılan iki kişi gece yarısı evlerinden alınarak gözaltına alındı.
HES inşaatının yapılmak istendiği bölgeye çok sayıda jandarma, polis ve özel güvenlik görevlisinin geldiğini gören Bağbaşı beldesi sakinleri eylem düzenledi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, iş makinelerinin önünde oturarak çalışma yapılmasına izin vermedi. Polisin müdahalesi ile vadiden tepelere çıkanlar, kendilerini buradan da indirmek isteyen güvenlik görevlilerine karşı koydu. Belde sakinlerinden Celal İnci polisle tartışırken bacak arasına aldığı darbeyle yaralandı.
Yaralanan Celal İnci'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken, olaylar esnasında fenalaşarak hastaneye kaldırılan Nezahat Elmacı'nın ise kısmi felç yaşadığı ve iş göremez raporu aldığı bildirildi. Kaburgalarında ezikler ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar oluşan Nezahat Elmacı'nın felç geçirerek vücudunun sol kısmını hareket ettiremediği öğrenildi. Olaylar sonrasında dün gece yarısı evlerinden alınan Derviş Ö. ve Erdem B. gözaltına alındı.

 
Doğu’da "bomba yüklü araç" alarmı
 
Camiler çocuklarla buluşuyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fetullah AYKUT 28 Eylül 2011 Çarşamba 20:34

Jale Hanım, bilmem bu yorumumu okur musunuz? Öncelikli olarak şunu söylemeliyim ki; Polis artık yaptığı her hareketin hesabını hem vicdani hem de kanuni olarak verebilecek şekilde yasalar çerçevesinde hizmet etmektedir.Olayın görüntülerini izlediğiniz zaman kadınların insan başı büyüklüğünde taşları nasıl da bir hırsla polislere attıklarını görürsünüz.Polis de bütün bu yapılanlara rağmen halkı dağılması yönünde uyarmş,akabinde kanunların verdiği hakkı kullanarak zor kullanmak durmunda kalmıştır.Ayrıca izinsiz bir şekilde gerçekleştirilen gösteride kadınlara zor kullanılması "KADINLARA ŞİDDET KULLANILDI!" şeklinde bir görüşün vuku bulmasını da gerektirmez kanaatimce.Bu başlı başına ayrı bir konudur.Kanun ve nizamlar sadece erkek veya bir başkalarını değil tüm ülke vatandaşlarını bağlayıcı niteliktedir.Dolayısıyla polisin orada o tavrı almasında ne hukuki ne de vicdani bir problem yaratacak hareket olmadığı kanaatindeyim.

Yorumu oyla      6      4  
Jale Hülya ALCAN 28 Eylül 2011 Çarşamba 18:04

Dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye'de kadınlar değişik biçimlerde şiddete uğruyor. Kadınların sosyal hayat ve eğitimden yoksun bırakılarak eve mahkum edildiği, ekonomik faaliyetinin yasal ve geleneksel birçok engelle kısıtlandığı, çalışma yaşamında bin bir haksızlık ve ayrımcılıkla karşılaştığı, toplumun en fakir kısmını oluşturduğu ve kendi kaderine terk edildiği koşullarda, şiddetin ilk hedefi de doğal olarak(!) en korumasız ve zayıf kesimi kadınlardır ancak kadına yönelik şiddetin bildik hüzünlü öyküleri, geleneksel ön kabuller, toplumun ve devletin duyarsızlığı ile büyüyor. Şiddet yalnızca bedenlere zarar vermiyor, kadınların öz saygısını, ihlale direnme ve hak arama arzusunu zayıflatıyor veya yok ediyor.Şiddete karşı durmak insan olmanın gereğidir .Erzurum Tortum Bağbaşı Mevkii Ödük Vadisinde yapılmak istenilen de budur………. Olaylar esnasında fenalaşarak hastaneye kaldırılan Nezahat Elmacı'nın ise kısmi felç yaşadığı ve iş göremez raporu aldığı bildirildi. Kaburgalarında ezikler ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar oluşan Nezahat Elmacı'nın felç geçirerek vücudunun sol kısmını hareket ettiremediği öğrenildi. ERZURUM’un Tortum İlçesi Ödük Vadisi (HES) tepki gösteren bir grup KADINA ŞİDDET uygulayan güvenlik görevlilerini kınıyorum

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken’de sezon sonu mesaisi
Palandöken Belediyesi asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Asfalt ...
Kuş diliyle haberleştiler
Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen Hopa davasında ''terör ...
Akdağ yine dua aldı..
Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde yaşayan 8 yaşında ve 70 kilo ağırlığındaki ...
 
‘Umutsuz vakayız’
Ünlü Yazar Pulur Yakutiye Belediyesi tarafından yaptırılan yeni yola verilecek ...
Bağbaşı’nda HES protestosu
Erzurum'un Tortum ilçesi'ne bağlı Bağbaşı beldesi Ödük Vadisi'nde yapılmak ...
Şabakhane Çeşmesi suyla buluştu
Erzurum’da bir süre önce azalan suyu ile korku yaşatan yüz yıllık geçmişe ...
 
Sülünkaya’da yol sevinci yaşandı
Oltu İlçesi’ne bağlı Sülünkaya Köyü’nde yol sevinci yaşanıyor. Köylüler ...
ERZİMDER federasyon oluşturacak
ERZİMDER Başkanı Usanmaz, “Derneğimize sadece Erzurum boyutuyla bakılmaması ...
Korkuluktan düştü, komaya girdi
Apartmanın merdiven korkuluğunda otururken arkadaşının "Düşersin" uyarısına ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva