ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Emniyetten silah operasyonu
Emniyetten silah operasyonu
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
HABERLER>GUNCEL
27 Eylül 2011 Salı - 02:35

Bağbaşı’nda HES protestosu

Erzurum'un Tortum ilçesi'ne bağlı Bağbaşı beldesi Ödük Vadisi'nde yapılmak istenen HES'e tepki gösteren bir grup ile güvenlik kuvvetleri arasında tartışma yaşandı. Son bir ay içinde 3 kez çalışmaları engelleyen Bağbaşı sakinleri, dün de iş makinelerinin faaliyetine izin vermedi. İş makineleri önünde bekleyen grup, eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Bağbaşı’nda HES protestosu

SONER İSTANBULLU(İHA) - Erzurum'da hidroelektrik santrali (HES) inşaat çalışmalarını protesto eden vatandaşlar, güvenlik güçlerini taş yağmuruna tutarak iş makinelerinin camlarını kırdı.
Erzurum'un Tortum ilçesi'ne bağlı Bağbaşı beldesi Ödük Vadisi'nde yapılmak istenen HES'e tepki gösteren bir grup ile güvenlik kuvvetleri arasında arbede çıktı. Bu sabah HES inşaatının yapılmak istendiği bölgeye çok sayıda jandarma, polis ve özel güvenlik görevlisinin geldiğini gören Bağbaşı beldesi sakinleri eylem düzenledi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, iş makinelerinin önünde oturarak çalışma yapılmasına izin vermedi. Polisin müdahalesi ile vadiden tepelere çıkanlar,kendilerini buradan da indirmek isteyen güvenlik görevlilerine karşı koydu. Belde sakinlerinden Celal İnci polisle tartışırken bacak arasına aldığı darbeyle yaralanırken, kadınlar eşlerine sert davranıldığı gerekçesiyle güvenlik güçlerine tepki gösterdi.
ANNESİNİN ÖLDÜĞÜNÜ SANDI
Çevik kuvvetin uyarısına rağmen dağılmayan grup, polise taş, toprak ve sopalarla saldırdı. Bir polis parmağından yaralanırken, ekipler eylemcileri biber gazı ve cop kullanarak dağıtmaya çalıştı. Eylemci kadınlar taşlarla iş makinesinin camlarını kırdı. Bu sırada kalp rahatsızlığı bulunan Naciye Elmacı isimli yaşlı bir kadın baygınlık geçirdi. Kadının kızı Esma Elmacı'nın annesinin öldüğünü iddia etmesi üzerine polisle vatandaşlar arasındaki gerginlik daha da arttı.
Eylem yerinden 500 metre kadar uzakta hazır bekletilen 112 Acil Sağlık ekibi olay yerine çağrıldı. Eylemciler kadına müdahale edilmesine izin vermezken, sağlık ekipleri kadının baygın olduğunu ve ölebileceğini savundu. Ancak yaşlı kadının kızı Esma Elmacı, annesinin öldüğünü ve savcı gelmeden annesinin cenazesinin kaldırılamayacağını ileri sürdü. Annesinin öldüğü yere mezarının kazılacağını belirterek sinir krizleri geçiren Esma Elmacı, "Annem öldü. Mezarını buraya kazdıracağım. HES'e izin vermiyoruz"
dedi.
Son bir ay içinde 3 kez çalışmaları engelleyen Bağbaşı sakinleri, dün de iş makinelerinin faaliyetine izin vermedi. İş makineleri önünde bekleyen grup, eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

 
HES gerginliği istifa getirdi
 
‘Umutsuz vakayız’
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mökkem dadaş 4 Ekim 2011 Salı 20:38

ak parti o bölgeden %90 oy almış bir partimiz. Ve ak parti seçimlerden önce hesleri açıklamış ve başlatmıştı. Demekki halk tv de kimi görüyorsa ona oy veriyor hesap kitap yok zamanında düşünüp ona göre verseydi. Demirel başımızda 45 sene dolanıp durdu şimdi ne halde bilmiyorum bu akp de öylemi olcak !!!

Yorumu oyla      6      4  
yüksel özpolat 4 Ekim 2011 Salı 14:43

Toprağı gibi suyu gibi meyvesi sebzesi gibi ağacı gibi tamamen doğal saf Tertemiz insanlar inandığına sonuna kadar inanan .inanmadığına sonuna kadar inanmayan ama siyasetçilere sonuna kadar inanılamayacağını bilmeyen tertemiz. Hani şair derya ayağı öpülesi analar abacılar işte onlar bunlar.Mutlaka devlet buna bir çare bulmalıdır.**

Yorumu oyla      6      4  
BİLMEDİĞİNİ BİLDİĞİNDEN İYİ KONUŞANSIN 3 Ekim 2011 Pazartesi 17:10

EDİTÖR: HERHANGİ BİR OLAY YADA FİKİRE TEPKİ VERİRKEN HAKARET ETMEK GEREKMİYOR. HELE HESKİ BENZETMESİ ÇOK BAYAĞI VE ÇİRKİN. BİR YORUMU BEĞENMEMEMEK DEMEK, O YORUM SAHİBİNE HAKARETİ İCABETTİRMEZ. BU SEBEPLE YORUMU YAYINLAMIYOR, İFADELERİNİZDEN DOLAYI DA KINIYORUZ. EMRE NİCKLİ YORUMUNUZU İSE HAKARET İÇERMEDİĞİ İÇİN YAYIMLIYORUZ.

Yorumu oyla      6      4  
emre 3 Ekim 2011 Pazartesi 17:05

100/90 YÜZde doksan oy alan akp millet vekilleri nerdeki CHP millet vekilleri savunmaya gelmiş. onlar halkın vekilleri değilmi sadece vekil aylığı almak içinmi seçildiler acaba. gelin olayı inceleyin ortayolun bulunmasında yardımcı olun milletin derdine çare olunki aldığınız oy aldığınız ücret helal olsun. hükmeti zaten başbakan yönetiyor sizin göreviniz erzurumlunun sorunlrıyla ilgilenmeniz.meclise taşımanız yanlış verilen hes kararını başbakana aktarmanız. şirketin değil halkın yanınında haklının yanında yer almanız.AKP lilerde sizden otandığından Akl iyim diyemiyor.AKP yi canı gibi seven belediye başkanı bile sizin yüzünüzden partiden istif etti.lütfen halkın yanına sizi davet ediyorum.

Yorumu oyla      6      4  
ayhan 30 Eylül 2011 Cuma 01:55

sen çok bıliyon galıba oköylülerın geçim kaynakları o su sen nekarışiyonmılletın arsası arazısı var senınde olsa sendekarşiçıkardın emınımkı onlarda arazıden yetıtırdılmeyve sebzelerle geçim sağlıyolarben ce sende orda yaşasan aynını yaparsın başka gelılıryok açlık lamısavaşsınlar somalıgıbı

Yorumu oyla      6      4  
kırmızıgöze 27 Eylül 2011 Salı 18:25

En azından perşembenin gelişi çarşambadan belli olurmuş.Milletin sesi ne diyor,istemiyor millete rağmen bir yatırım olmaz.

Yorumu oyla      6      4  
Yavuz KIRMIZIGÖZ 27 Eylül 2011 Salı 11:23

Herşeyden önce bu HES projesini boykot edenlerin reklam yapmayı iyi bir şekilde becerdiklerini görüyorum. Çünkü yerel basının yanı sıra ulusal basında da kendilerine oldukça yer verildi. Bi kazançları reklam oldu zaten. HES projesini boykot eden vatandaşlar acaba elektrik üretimi ve HES ile ilgili ne biliyorlar da bu projeyi boykot ediyorlar merak ediyorum. Enerji üretiminde en temiz üretim kaynaklarından biri de Hidroelektrik Santrallerdir. Dünyada savaşlar enerji yüzünden çıkıyor. Bizde elimizdeki imkanlar doğrultusunda enerji üretmeye çalışıyoruz ancak bazı çok bilmiş vatandaşlar buna karşı çıkıyorlar. İşin diğer bir boyutu da bu açılacak olan HES'lerde yöre insanına da iş imkanları sağlanmış olacak ve işsizliğin zirvede olduğu bir bölgede yeni bir iş sahası da açılmış olacaktır. Bence artık belli konuları kendimiz düşünüp ona göre karar vermeliyiz. BAŞKALARININ DOLDURUŞUNA GELMEMELİYİZ.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şabakhane Çeşmesi suyla buluştu
Erzurum’da bir süre önce azalan suyu ile korku yaşatan yüz yıllık geçmişe ...
Sülünkaya’da yol sevinci yaşandı
Oltu İlçesi’ne bağlı Sülünkaya Köyü’nde yol sevinci yaşanıyor. Köylüler ...
ERZİMDER federasyon oluşturacak
ERZİMDER Başkanı Usanmaz, “Derneğimize sadece Erzurum boyutuyla bakılmaması ...
 
Korkuluktan düştü, komaya girdi
Apartmanın merdiven korkuluğunda otururken arkadaşının "Düşersin" uyarısına ...
Mülteci Akrami herkesi duygulandırdı
Toplum Merkezi’nde, Türkçe konuşmasını öğrenen Afganlı gençler, adeta ...
Dünya Erdoğan’ı dinledi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda ...
 
Bakan Şahin Doğu turunda
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, sorunları çözmek için güçlü politikalar ...
Çaykara’da ‘atlı’ kaza
Erzurum’da sahibinin elinden kurtulan bir at pastaneden içeri daldı. Kaldırıma ...
Karakoldu, okul oldu
Erzurum'da kullanılmayan karakol binası, ana sınıfına dönüştürüldü.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva