ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
28 Eylül 2011 Çarşamba - 03:22

Camiler çocuklarla buluşuyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl kutlana gelen “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” bu yıl da 1-7 Ekim tarihleri arasında ülke çapında düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. Son yıllarda her kutlamada farklı bir konunun öne çıkarıldığı hafta için bu yıl “Cami-Çocuk Buluşması” ve “Din Hizmetlerinde Gönüllülük” temaları tercih edildi.

Camiler çocuklarla buluşuyor

ERZURUM
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl kutlana gelen “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” bu yıl da 1-7 Ekim tarihleri arasında ülke çapında düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. Son yıllarda her kutlamada farklı bir konunun öne çıkarıldığı hafta için bu yıl “Cami-Çocuk Buluşması” ve “Din Hizmetlerinde Gönüllülük” temaları tercih edildi.
YİĞİT’İN AÇIKLAMASI
Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit bu temaları tercih etmelerindeki amacı şöyle anlattı:
“Din hizmetlerinin sunumunda gönüllü olmak esastır. Gönüllülüğün bulunmadığı bir din hizmeti sunumunda başarılı olmak mümkün görünmemektedir. Din hizmeti kavramı, resmiyetin ötesinde, gönüllü olmayı da gerektirmektedir. Bu nedenle ‘Din Hizmetlerinde Gönüllülük’ ana başlığını tercih ettik.”
Peygamberimiz döneminde toplumun bütün fertlerinin camilerden faydalandıklarını ancak zamanla bir takım yanlış değerlendirmeler sonucu kadınların ve çocukların camilerden tecrit edildiklerini vurgulayan Yiğit, bu uygulamanın yanlış olduğunu ifade ederek “Camiler, toplumun bütün fertlerinin manevi havayı soluması gereken kutsal mekânlardır” diye konuştu.
CAMİLERİN TOPLUMSAL ROLÜ
Camilerin, toplumun inşasında önemli görevler üstlendiğini bildiren Yiğit, camilerin mihrabıyla mabet, kürsü ve minberleriyle de mektep olduğunu belirterek, yaşlı genç, kadın erkek, engelli engelsiz hemen herkesin camilerden ilim, irfan, adap ve ahlak öğrenebileceğini kaydetti.
Modern zamanlarda gün geçtikçe zayıflayan manevi değerlerin fert, aile ve toplumda neşv-ü neva bulmasında Kâbe’nin şubeleri olan camilerin katkısının inkâr edilemeyeceğini vurgulayan Yiğit, medeniyetlerin mabet zemininde inşa edildiğini, bu nedenle geleceğin ferdi, toplumu, cemaati, ailesi olacak çocuklarımızın mabetleriyle buluşmalarını, mabetlerini tanımalarının gereği olarak ‘Çocuk ve Cami Buluşması’ temasını seçtiklerini söyledi.
İl ve ilçelerde, köy ve mahallelerde din görevlilerinin camiye gelen çocuklara camiyi bütün yönleriyle tanıtacaklarını ifade eden Yaşar Yiğit, “İnsanımızın evlatlarını, çocuklarını maneviyat menba-ı camilerimizle tanıştırmalarını arzu ediyoruz” dedi.
AÇILIŞ 1 EKİM’DE KOCATEPE’DE…
Türkiye genelinde birçok etkinlikle kutlanacak olan hafta, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’da düzenlenecek ‘Açılış Töreni’ ile başlayacak. Törene, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katılacak.
Kocatepe Camii’nde yapılacak açılış töreni sonrasında aralarında Hafız Osman Şahin, Bünyamin Topçuoğlu, Yavuz Mutlu, Adem Bilir, Faruk Yazar, Hikmet Akça, Ahmet Yüksel, Suat Göztok’un bulunduğu din görevlileri saat 13.30’da Kocatepe Camii’nde “Kur’an Ziyafeti” sunacaklar.
Açılış töreni, Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i ve Ezanı Güzel Okuma, Ezan ve Hutbe Yazma yarışmalarında dereceye giren din görevlilerine ödüllerinin verilmesiyle davam edecek ve 20.30’daki Türk Tasavvuf Musikisi Konseriyle son bulacak.
CAMİLER HAFTASI NEDENİYLE PANELLER DÜZENLENİYOR…
Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün organizasyonunu üstlendiği Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle “Cami ve Çocuk Buluşması” ve “Din Hizmetlerinde Gönüllülük” panelleri de düzenlenecek.
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın’ın yöneticiliğini üstlendiği “Cami ve Çocuk Buluşması” başlıklı panel 2 Ekim Pazar günü Kocatepe Camii Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.
6 Ekim Perşembe günü ise yine aynı yerde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın yöneticiliğinde “Din Hizmetlerinde Gönüllülük” paneli gerçekleştirilecek.
 

 
HES eyleminde 2 gözaltı
 
"Türkiye bu dönemi de atlatacak"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savaş Hocaefendi'ye vefa
İstanbul önceki gün gece anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Hocaların ...
Yurdunu kaybeden adam
Bir tarafta 'Kapital', diğer tarafta 'Türkçülüğün Esasları' duruyor.
Rabbani dualarla uğurlandı
Uğradığı intihar saldırısında öldürülen Afganistan Yüksek Barış Konseyi ...
 
Somali’ye yardımda hedefe adım adım
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa yürüttüğü ...
Uluslararası Bölge Kalkınma Konferansı başladı
Fırat Kalkınma Ajansı tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Bölge Kalkınma ...
Uluslararası Ahilik Sempozyumu başladı
Uluslar Arası Ahilik Sempozyumu başladı. Sempozyumda konuşma yapan KESOB ...
 
Hafızlık eğitimin önü açıldı’
653 sayılı ‘Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş Ve Görevleri Hakkında Kanun’da ...
Türkiye nüfusunun 3'te 2'si internette
Türkiye'de 45 milyondan fazla internet kullanıcısı olduğunu ifade eden ...
Kazançta Helal Duyarlılığına Sahip Olabilmek*
Dr. Muhlis Akar Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi/ Hayatın bütün alanlarını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva