ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Sosyal Bilimler sempozyumu gerçekleştirildi
ETÜ’de Sosyal Bilimler sempozyumu gerçekleştirildi
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
Mesleki Eğitim Kurulu toplandı
Mesleki Eğitim Kurulu toplandı
Ozan Coşkunlu Vali Çiftçi’yi ağırladı
Ozan Coşkunlu Vali Çiftçi’yi ağırladı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
14 Mayıs 2011 Cumartesi - 06:30

Güzel, Gülen Hocaefendi’yi anlattı

Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin gerek Türkiye'de gerekse ülke dışında milyonlarca seveni olduğunu ifade etti. Güzel, "Sayın Gülen Hocaefendi, milyonlarca seveni olan, kendisi kabul etmese bile bir liderdir. Bugüne kadar sayısız çok güzel eserler ortaya koymuştur. Bunların çoğu da din, inanç, ahlak ve ilim üzerine olan eserlerdir. Bundan dolayı Türkiye ve Türk insanı ona büyük saygı ve hürmet göstermiştir. Elini öpmek gerekirken eleştirilmesi son derece talihsiz bir yaklaşımdır. " diye konuştu.

Güzel, Gülen Hocaefendi’yi anlattı

ERZURUM/CİHAN
Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin gerek Türkiye'de gerekse ülke dışında milyonlarca seveni olduğunu ifade etti. Güzel, "Sayın Gülen Hocaefendi, milyonlarca seveni olan, kendisi kabul etmese bile bir liderdir. Bugüne kadar sayısız çok güzel eserler ortaya koymuştur. Bunların çoğu da din, inanç, ahlak ve ilim üzerine olan eserlerdir. Bundan dolayı Türkiye ve Türk insanı ona büyük saygı ve hürmet göstermiştir. Elini öpmek gerekirken eleştirilmesi son derece talihsiz bir yaklaşımdır. " diye konuştu.
Fethullah Gülen Hocaefendi'ye gönül verenler arasında çok kıymetli ve son derece geniş bir kitlenin olduğuna dikkat çeken Güzsel, "Çok münasebetsiz bir şekilde hizmetlerine ara versin, bıraksın demek yanlış olmuştur. Bu çıkışın en çok kendi partisine zararı var. Gerçi Hocaefendi bunu siyasette kullanmaz, ama toplum bunu değerlendiriyor. Bu hizmetlerin artarak devam etsin temennimdir. " ifadelerini kullandı.
GÜLEN HOCAEFENDİ MAKALESİ
Bu arada bir süre önce geçirdiği kalp krizi sonucu tedavi olan Hasan Celal Güzel, rahatsızlığından önce Radikal gazetesindeki köşesinde son yazısını Fethullah Gülen Hocaefendi'ye ayırmıştı.
İşte Güzel'in o yazısı: "Onu 70'li yılların başında tanımıştım. Ankara'da Yukarıayrancı'da bir dostun evinde sohbetinde bulunmak nasip olmuştu. Daha çok gençti. Lâkin, ilmi, konulara hâkimiyeti ve zekâsı karşısında hayran kalmıştım. Kendi hâlinde bir medrese hocası veya tarikat şeyhi gibi değildi. Cerbezeli bir mânâ ve gönül adamıydı. Dini konularda vukufiyeti kadar dünyevi konularda da hâkimiyeti vardı. Aradan geçen kırk yıla yakın zamanda, müteaddit defalar sohbetinde bulunma mazhariyetine eriştim. Bence Fethullah Gülen Hocaefendi, Türkiye'de ve dünyada, dini, sosyal ve kültürel bakımdan son kırk yılın en müessir şahsiyeti olmuştur.
ABD'li sosyolog Prof. Helen Rose Ebaugh, 'Gülen Hareketi' adlı kitabında, 'Bu görüşmelerden anladım ki, bu hem bir Türk hem de bir İslâm hareketi. Sayın Gülen yeni bir şey sunuyor. Bu insanlara kendi tarihlerini sunuyor. ' Siyaset sosyoloğu Prof. Elizabet Özdalga ise Gülen Hareketi'ni 'Osmanlı'nın Dadaş Stili' olarak tarif ediyor. Gerçekten de o bir Müslüman Türk... onda Erzurumlu Dadaş'ın şuurunu, Alvarlı Mehmet Efe'nin üslûbunu, Bediüzzaman'ın nûrunu görüyorsunuz.
Ben bir cemaat ehli değilim ama cemaatlere hep sempatiyle baktım. Zira cemaatler, en önde gelen sivil toplum kuruluşlarıdır. Demokratikleşmeyi ve demokratik katılımı, İslâm toplumlarında en iyi şekilde cemaatler ile gerçekleştirirsiniz.
Dünkü Star Gazetesi'nde, Andy-AR kamuoyu şirketinin yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'nin cemaatlerle barışık olduğu açıklanıyor. Hocaefendi ve ekolünü de Türk toplumu bağrına basmıştır. Bir avuç ulusalcı, jakoben, militarist vesayet taraftarı haricinde, herkes onu ve bakış açısını anlamıştır ve muhteşem icraatını heyecanla takip etmektedir.
***
Hocaefendi, Türkistan'lı Ahmet Yesevi Hz'nin günümüzdeki 'hayrülhalefi'dir. Nasıl Ahmet Yesevi, yetiştirdiği alperenleri Anadolu'ya göndermişse, Hocaefendi de yetiştirdiği bugünün alperenlerini, başta Türkistan ve Orta Asya olmak üzere beş kıtada dünyanın her tarafına göndermiş; ilim, irfan, ahlâk, inanç, kardeşlik ve barış için çalışmıştır.
Onun sadece son yirmi yılda gerçekleştirdiklerini özetin özeti olarak sıralayalım: Türkiye'de, binlerce anaokulu, ilköğretim okulu, lise, kolej, üniversite, dershane, okuma salonunda, on binlerce öğrenci; yurt dışında, 125 ülkede 1250 adet her dereceden okul ve üniversitede on binlerce öğrenci, ayrıca çok sayıda 'diyalog merkezi'. İdeolojik sebeplerle okul açılmasına izin verilmeyen İran ve Suudi Arabistan dışında, 7 milyondan fazla nüfuslu her ülkede okul bulunuyor.
Milli Eğitim Bakanı iken, Afganistan'da, bütün devlet imkânlarını kullandığım halde, bizzat uğraşarak ancak iki okul açabilmiştim. Devlet bürokrasisi bu kadar yapabildi; lâkin Hocaefendi, milletin, kökü asırlar öncesine dayanan inancını ve hamiyetperverliğini harekete geçirerek bütün dünyada binlerce okul açmaya ve eğitimlerine en iyi şekilde devam etmelerini başarmaya muvaffak oldu.
Bugün bilir misiniz ki; Denizli, Gürcistan'daki; Adana, Yemen ve Senegal'deki; İzmir, Nijerya, Arnavutluk ve Kazakistan'daki; Hatay, Ürdün'deki; Osmaniye, Filipinler'deki; Rize, Batum'daki, Frankurt, Etiyopya ve Güney Afrika'daki okulların sorumluluğunu üstlenmiş bulunuyor. Bu listeyi sayfalarca sıralayabilirsiniz. Bundan daha muhteşem ve mânâlı bir organizasyon düşünebilir misiniz?. .
Bu okullarda bayrağımız dalgalanıyor, Türkçe öğretiliyor. Bu sayede 'Türkçe Olimpiyatları' düzenleniyor. Her biri birer alperen olan öğretmenler hem son derece kaliteli bir eğitim ve öğretimle öğrencilerini yetiştirirken hem de Türkiye'yi, İslâm ve Türk kültürünü tanıtıyorlar.
***
Hocaefendi'de Osmanlı'nın geleneksel İslâm anlayışı var. Ona göre, beşeriyette ortak payda 'insanlık'... Özellikle ABD'de ve Avrupa'da açtığı 'diyalog merkezleri'nde, farklı dinlerden kişiler bir araya gelebiliyorlar. Hocaefendi, âdeta tek başına İslâm'ı ve Türk'ü tanıtıyor.
Fethullah Hocaefendi, Nobel Barış Ödülü'nü herkesten çok hak etmiş bir bilge kişidir. Onu artık dünya tanıyor ve takdir ediyor.
***
Şimdi sormak istiyorum: Hocaefendi bu faaliyetlerini mi askıya alıp dondursun?. . "
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sinan 14 Mayıs 2011 Cumartesi 23:16

Fethullah hoca efendi dünyaya dadaşın nasıl kimlik ve karakterde olduğunu çok güzel anlatıyor... Bu açıdan da hemşehrimize göğsümüzü gere gere sahip çıkmalıyız. Erzurumun yetiştirdiği bir mübarek evlat bugün dünyaya yol gösterecek kapasitede ilim iman ve irfan ile donanmış. birileri niye bu kadar korkuyor acaba?

Yorumu oyla      6      5  
sadullah 14 Mayıs 2011 Cumartesi 10:33

sayın güzel çok güzel anlatmışsınız.teşekürediyorum.bunu anlamayan dar kafalar mutlaka anlayacaklardır.

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oy Kullanacak Olanlar Dikkat!
12 Haziran 2011'de yapılacak 24. dönem milletvekili seçimlerine 1 aylık süre kaldı.
Ezelde Atılan Tohum ‘Yaman Dede’
Abdurrahman Tarikdaroğlu/Bir tohum atılmıştı ezelden gönlüne. Tıpkı içindeki ...
En çok trafik ceza puanı sorgulandı
TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdürü Özkan Dalbay, e-Devlet Kapısı'ndan en çok dava ...
 
Vakıflar Haftası programı açıklandı
Her yıl 9 ile 15 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Vakıflar Hastası, Erzurum ...
‘Masrafı projeden, işçiliği üreticiden’
Erzurum’daki ziraat mühendislerine yönelik silaj teknikleri hakkında bilgilendirme ...
Ağırman'dan ilahiyatçılara yol haritası
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa ...
 
4 Bin Senede İki Rekât
abdurrahman tarikdaroğlu/ Cebrail Aleyhisselam iki rekât namaz kılmış, ...
Gazetecilik en stresli meslekler arasında
Stres sıralamasında dördüncü sırada olan foto muhabirleri, birçok tehlikeyle ...
Ege aşıklarla coştu
Denizli Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve üç gün süren Denizli ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva