ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
7 Mayıs 2011 Cumartesi - 06:45

‘Masrafı projeden, işçiliği üreticiden’

Erzurum’daki ziraat mühendislerine yönelik silaj teknikleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Erzurum’da özel sektörde ve kamuda görev yapan ziraat mühendisleri katıldı. Merkez ilçelerin tarım müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından desteklenen “Erzurum Ovası’nda Silaj Tekniklerinin Yaygınlaştırılması” isimli proje anlatıldı.

‘Masrafı projeden, işçiliği üreticiden’

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Erzurum’daki ziraat mühendislerine yönelik silaj teknikleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Erzurum’da özel sektörde ve kamuda görev yapan ziraat mühendisleri katıldı. Merkez ilçelerin tarım müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından desteklenen “Erzurum Ovası’nda Silaj Tekniklerinin Yaygınlaştırılması” isimli proje anlatıldı.
OVA’DA SİLAJ TEKNİĞİ YAYGINLAŞTIRILACAK
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Tarım İl Müdürlüğü ile Tarım ve Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürlüğü’nce ortaklaşa yürütülen olan “Erzurum Ovası’nda Silaj Tekniğinin Yaygınlaştırılması” adlı proje kapsamında tanıtım ve bilgilendirme eğitimlerine devam ediliyor. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde düzenlenen seminerde, Erzurum’daki ziraat mühendislerine çeşitli bilgiler aktarıldı. “Silajlık Bitkiler”, “Silajlık Mısır Yetiştiriciliği”, “Silaj Yapım Tekniği”, “Silajla Hayvan Besleme” konularında ziraat mühendislerine proje kapsamında bilgilerin aktarıldığı toplantıya konuşmacı olarak Prof. Dr. Mustafa Tan, Prof. Dr. Muhlis Macit, Ziraat Yüksek Mühendisi İsmail Gül ve Hakan Özdemir katıldı. Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ömer Efe’nin yaptığı bilgilendirme toplantısında, silaj uygulamalarının Erzurum’da tarımsal üretimin önünde yeni ufuklar oluşturacağına vurgu yapıldı.
TKK Erzurum Bölge Birliği Müdürü Efe, silaj tekniklerinin Erzurum’da yaygın olarak kullanılmadığını, bunun da kentteki tarımsal faaliyetler noktasında büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, yürütülen projenin bu nedenden dolayı büyük önem taşıdığını dile getirdi.
SİLAJLIK TEKNİKLERİYLE İLGİLİ OLARAK TANITIM YAPILDI
TKK Bölge Birliği Müdürü Efe’nin konuşmasının ardından söz alan ve aynı zamanda “Erzurum Ovası’nda Silaj Tekniğinin Yaygınlaştırılması” projesinin koordinatörlüğünü yapan Prof. Dr. Mustafa Tan, Ziraat mühendislerine proje hakkında bir sunum yaptı. Silajın günümüzde hayvan besleme için tartışmasız çok önemli bir teknik olduğunu kaydeden Tan, “Bugün hayvancılığı iyi durumda olan ülkelerde ve ülkemizin batı bölgelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Doğu Anadolu’da silaj yeni yeni yaygınlaşırken Erzurum, Bayburt, Ardahan ve Ağrı gibi illerdeki hızı çok daha yavaştır. İlimizde ise Pasinler Ovası gibi bazı noktalarda memnun edici gelişmeler vardır, ancak bunun il geneline yayılması gerekmektedir. Erzurum Ovası sınırları içerisinde yer alan Aziziye, Yakutiye ve Palandöken ilçelerine bağlı köylerde şehir merkezine, Ziraat ve Veteriner Fakülteleri ile İl Tarım Müdürlüğüne çok yakın olmalarına rağmen silaj yapımı ve kullanımı yeterince gelişmemiştir. Erzurum Ovasında Silaj Tekniğinin Yaygınlaşması projesi bu noktadan hareketle hazırlanmıştır.” şeklinde konuştu.
TAN, ZİRAAT MÜHENDİSLERİNE PROJE HAKKINDA BİLGİLER AKTARDI…
Ziraat mühendislerine proje hakkında da bilgiler aktaran Tan, “Proje eğitim ağırlıklı bir çalışmadır. Bu kapsamda etütlerle belirlenen Erzurum Ovası Köylerinde köy seminerleri, tarım teşkilatlarındaki teknik personelin eğitimi ve bugün gerçekleştirdiğimiz öğrenci seminerlerini içermektedir. Bu eğitimlerde kullanılmak üzere eğitim materyalleri hazırlanmıştır. Köylerde yapılan eğitimin daha etkili olması için her köyde örnek mısır tarlaları ve silaj yapımı da projede yer almaktadır. Bunun için 22 köy, 30 örnek üretici ve 350 dekar tarla seçimi yapılmıştır. Bu tarlalarda masrafları projeden işçiliği ise üreticilerden olacak şekilde demostrasyon mısır tarlaları ve silaj yapımı gerçekleştirilecektir.” dedi.  
Diğer konuşmacıların da, silaj yapım tekniği ve hayvan besleme yöntemleriyle ilgili olarak bilgiler aktardıkları seminerde, daha sonra öğrencilerin soruları yanıtlandı.
 
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağırman'dan ilahiyatçılara yol haritası
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa ...
4 Bin Senede İki Rekât
abdurrahman tarikdaroğlu/ Cebrail Aleyhisselam iki rekât namaz kılmış, ...
Gazetecilik en stresli meslekler arasında
Stres sıralamasında dördüncü sırada olan foto muhabirleri, birçok tehlikeyle ...
 
Ege aşıklarla coştu
Denizli Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve üç gün süren Denizli ...
Türk İşaret Dili gelişiyor
İşitme Engellileri Koruma ve Geliştirme Derneği Erzincan Şubesi ve Erzincan ...
‘Büyüklüğümüzü Kur’ana saygıya borçluyuz’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Görmez, Yenişehir Mahallesi’nde ...
 
Sırça Görünümlü Muhkem Saraylar..
“Allahım! Fakir bir kul olarak benim seni sevmemde şaşılacak bir şey ...
AB Hibe Programı panelle anlatıldı
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü tarafından ...
‘Tertip demek, kardeş demek’
Türkiye'nin değişik illerinden Kırıkkale'ye gelen 65/1 tertipler birliktelik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva